MasterKing25
Yetkin
Piksel yenilemeyi ben ayda birkez yapmaya çalışıyorum tabii bu dediğim kural değil sadece etraftan duyduğum kadarıyla ayda bir yapılmalı diye yorumladığımdan kendim o şekilde yapıyorum. Ek olarak monitörü boş durumda açık bırakmamaya özen gösterin ya monitörün ekranını arkasındaki 'kumanda' aracılığı ile kapatın yada bilgisayardaki güç seçeneklerinden ekran kapanma süresini 5 dakikaya ayarlayın siz bilgisayardan kalkınca, boştayken ekran kapansın böylelikle piksel yanmasından korunursunuz ben bu dediklerimi yaparak aylardır kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Son olarakta monitörü mikro fiber bezle temizleyin ihtiyaç oldukça ondan da bahsedeyim peçete vs. kullanmayın ekrana zarar gelme ihtimali var eğer çok kirlenir, mikro fiber bez yetmezse de hassas ekranları temizleme kitleri var onlardan alın profilimde bu konuyu konuşmuştuk diye aklımda kaldı bir bakın dilerseniz olmadı orada yazılanları da incelersiniz.Şimdi hallettim hocam teşekkürler her şey için.
@MasterKing25, hocam piksel yenilemeyi ne sıklıkla yapmamız lazım? 30 dakika sürüyor diyor benim monitörde piksel yenileme. Ayrıca sürekli kendim panelden açıp yapmalı mıyım yoksa monitörü kapatınca otomatik yenileme yapıyor mu?