Şimdi hallettim hocam teşekkürler her şey için.

@MasterKing25, hocam piksel yenilemeyi ne sıklıkla yapmamız lazım? 30 dakika sürüyor diyor benim monitörde piksel yenileme. Ayrıca sürekli kendim panelden açıp yapmalı mıyım yoksa monitörü kapatınca otomatik yenileme yapıyor mu?
Piksel yenilemeyi ben ayda birkez yapmaya çalışıyorum tabii bu dediğim kural değil sadece etraftan duyduğum kadarıyla ayda bir yapılmalı diye yorumladığımdan kendim o şekilde yapıyorum. Ek olarak monitörü boş durumda açık bırakmamaya özen gösterin ya monitörün ekranını arkasındaki 'kumanda' aracılığı ile kapatın yada bilgisayardaki güç seçeneklerinden ekran kapanma süresini 5 dakikaya ayarlayın siz bilgisayardan kalkınca, boştayken ekran kapansın böylelikle piksel yanmasından korunursunuz ben bu dediklerimi yaparak aylardır kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Son olarakta monitörü mikro fiber bezle temizleyin ihtiyaç oldukça ondan da bahsedeyim peçete vs. kullanmayın ekrana zarar gelme ihtimali var eğer çok kirlenir, mikro fiber bez yetmezse de hassas ekranları temizleme kitleri var onlardan alın profilimde bu konuyu konuşmuştuk diye aklımda kaldı bir bakın dilerseniz olmadı orada yazılanları da incelersiniz.

Piksel yenilemeyi ben ayda bir kez yapmaya çalışıyorum tabii bu dediğim kural değil sadece etraftan duyduğum kadarıyla ayda bir yapılmalı diye yorumladığımdan kendim o şekilde yapıyorum. Ek olarak monitörü boş durumda açık bırakmamaya özen gösterin ya monitörün ekranını arkasındaki 'kumanda' aracılığı ile kapatın ya da bilgisayardaki güç seçeneklerinden ekran kapanma süresini 5 dakikaya ayarlayın siz bilgisayardan kalkınca, boştayken ekran kapansın böylelikle piksel yanmasından korunursunuz ben bu dediklerimi yaparak aylardır kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Son olarak da monitörü mikro fiber bezle temizleyin ihtiyaç oldukça ondan da bahsedeyim peçete vs. kullanmayın ekrana zarar gelme ihtimali var eğer çok kirlenir, mikro fiber bez yetmezse de hassas ekranları temizleme kitleri var onlardan alın profilimde bu konuyu konuşmuştuk diye aklımda kaldı bir bakın dilerseniz olmadı orada yazılanları da incelersiniz.

Hocam ben piksel yenilemeyi bugün denedim ama olup olmadığını anlayamadım. 30 dakikaya kadar yenileme yapılacak dedi. Başlattım ekran kapandı, 40 dakika kadar bekledim geldiğimde ekran hâlâ kapalıydı. Tamamlandığını falan nasıl anlayacağım?

Hocam ben piksel yenilemeyi bugün denedim ama olup olmadığını anlayamadım. 30 dakikaya kadar yenileme yapılacak dedi. Başlattım ekran kapandı, 40 dakika kadar bekledim geldiğimde ekran hâlâ kapalıydı. Tamamlandığını falan nasıl anlayacağım?
İşlem bittiğinde ekranda piksel yenilenmesi tamamlandı diye bir bildirim çıkıyor eğer 30 dakika bekledikten sonra halen ekran kapalıysa 5 dakika daha bekleyip ekranı monitörün arkasında bulunan 'kumanda' aracılığıyla açın dediğim bildirim ekranda gözükmesi lazım.

İşlem bittiğinde ekranda piksel yenilenmesi tamamlandı diye bir bildirim çıkıyor eğer 30 dakika bekledikten sonra halen ekran kapalıysa 5 dakika daha bekleyip ekranı monitörün arkasında bulunan 'kumanda' aracılığıyla açın dediğim bildirim ekranda gözükmesi lazım.

Tamamdır bu şekilde de denerim. Ama sanırım 30 dakikadan da fazla sürüyor.

Hocam merhaba monitörden memnun musunuz? Mat kaplaması görüntü kalitesini ne kadar engelliyor.

Monitörden memnunum hocam. 4K olması ve OLED olması oyun zevkini bir hayli arttırıyor. Mat olmasına aşırı takıldım mı hayır. Ama matken bile bu kadar güzel görünen bir şeyin mat ekran kullanmadığı hali nasıldır diye merak etmiyor da değilim.

Monitörden memnunum hocam. 4K olması ve OLED olması oyun zevkini bir hayli arttırıyor. Mat olmasına aşırı takıldım mı hayır. Ama matken bile bu kadar güzel görünen bir şeyin mat ekran kullanmadığı hali nasıldır diye merak etmiyor da değilim.

Teşekkür ederim hocam yorumunuz için 5070 sizi çok kısıtlıyor mu 4K'da, insanlar MFG ile 4K'da sorunsuz kullanılacağını söylüyorlar ama ben frame gen ve MFG teknolojilerinin pek bir faydasını göremedim.

Teşekkür ederim hocam yorumunuz için 5070 sizi çok kısıtlıyor mu 4K'da, insanlar MFG ile 4K'da sorunsuz kullanılacağını söylüyorlar ama ben frame gen ve MFG teknolojilerinin pek bir faydasını göremedim.

Şu an 4K da DLSS ve Frame Generation ile oynayamadığım oyun yok. Güncel olarak Crimson Desert ve Spider-Man 2 oynuyorum.

Crimson desert da Yüksek ayarlarda RT ve Ray Reconsuraction açık, MFG 4X, DLSS Dengeli modda 85-100 FPS arası alıyorum.

Spider-Man2 de ise yine yüksek, RT açık ayarlarda Frame Generation2X DLSS Performans modunda 80-110 FPS arasında gidip geliyor.

MFG normalde kullanmadım bende şimdiye kadar ama 4K ya geçince 2X Frame Generation'dan vazgeçmek zorunda kaldım. Çünkü 50-60 FPS'ler tatmin etmedi beni. Siz neden faydasını göremediniz ki?

Şu an 4K da DLSS ve frame generation ile oynayamadığım oyun yok. Güncel olarak Crimson desert ve Spider-Man 2 oynuyorum.

Crimson desert da yüksek ayarlarda RT ve ray reconsuraction açık, MFG 4X, DLSS dengeli modda 85-100 FPS arası alıyorum.

Spider-Man2 de ise yine yüksek, RT açık ayarlarda frame generation2X DLSS performans modunda 80-110 FPS arasında gidip geliyor.

MFG normalde kullanmadım bende şimdiye kadar ama 4K ya geçince 2X Frame Generation'dan vazgeçmek zorunda kaldım. Çünkü 50-60 FPS'ler tatmin etmedi beni. Siz neden faydasını göremediniz ki?

Şöyle söyleyeyim hocam eğer bir oyunda minimum 50 FPS alamıyorsam Frame Generation ile o oyunun akıcı hale geldiğini hissedemedim. Frame Generation benim için daha çok, akıcı olan bir oyunu daha akıcı yapmaya yarayan bir teknoloji gibi geliyor. Ben NVIDIA kullanmıyorum bu arada RX 9070'den yola çıkarak söylüyorum.

Şöyle söyleyeyim hocam eğer bir oyunda minimum 50 FPS alamıyorsam Frame Generation ile o oyunun akıcı hale geldiğini hissedemedim. Frame Generation benim için daha çok, akıcı olan bir oyunu daha akıcı yapmaya yarayan bir teknoloji gibi geliyor. Ben NVIDIA kullanmıyorum bu arada RX 9070'den yola çıkarak söylüyorum.

AMD de işler farklı ilerliyor anladığım kadarıyla. Çünkü NVIDIA ile ben 50 FPS alıyorsam Frame Generation2X açınca FPS 80'lere kadar çıkıyor ve o farkı gayet hissettiriyor.