Samsung, One UI 6.1 güncellemesi ile OLED ekran yanma korumasını geri getiriyor

3586

Uzman
Makaleler
39
Samsung, One UI 6.0 güncellemesi ile birçok yeni özellik ve optimizasyon eklemiş olsa da OLED ekranlı telefon ve tabletler için çok önemli bir özelliği kaldırmıştı: ekran yanması koruması. Firma bu özelliği bir yazılım güncellemesiyle geri getireceğine söz vermişti ve görünüşe göre One UI 6.1 güncellemesiyle birlikte sözünü gerçekleştirmiş görünüyor. One UI 6.1 güncellemesi ile OLED ekran yanma koruması geri getirildi.

HABERCİNİZ İMPARATOR REİS.webp

Samsung birkaç gün önce Galaxy S23 serisi, Galaxy Z Flip 5, Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Tab S9 serileri için One UI 6.1 güncellemesini yayınladı. Çeşitli yapay zeka özellikleri, daha akıcı animasyonlar ve geçişler ve bazı yeni özelliklerin yanı sıra One UI 6.1, OLED ekran yanma korumasını da geri getiren bir güncelleme oldu.

Media_240401_183905.gif

Hemen üstte GIF’te görüleceği üzere bu özellik, kullanıcı arayüzü öğelerini birkaç dakika da bir hafifçe hareket ettiriyor. Böylelikle sürekli aynı yerde kalan simgelerin yanığa neden olmasının önüne geçiliyor. Şimdilik bu özelliğin yalnızca Galaxy S23 serisinde işlevsel olduğu teyit edilmiş durumda. Diğer modellerde henüz doğrulanmamış olsa da, Samsung'un cihazları arasında tutarlılığı koruması bekleniyor.

One UI 6.1 güncellemesi 28 Mart'ta Galaxy S23 serisi, Galaxy Tab S9 serisi, Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy S23 FE akıllı telefonlar için yayınlanmaya başladı. Şirket şu anda güncellemeyi Galaxy S22 serisi, Fold 4 ve Flip 4 akıllı telefonlar için kullanılabilir hale getirmek için çalışıyor.

Samsung, One UI 6.0 güncellemesi ile birçok yeni özellik ve optimizasyon eklemiş olsa da OLED ekranlı telefon ve tabletler için çok önemli bir özelliği kaldırmıştı: Ekran yanması koruması. Firma bu özelliği bir yazılım güncellemesiyle geri getireceğine söz vermişti ve görünüşe göre One UI 6.1 güncellemesiyle birlikte sözünü gerçekleştirmiş görünüyor. One UI 6.1 güncellemesi ile OLED ekran yanma koruması geri getirildi.

Eki Görüntüle 31631

Samsung birkaç gün önce Galaxy S23 serisi, Galaxy Z Flip 5, Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Tab S9 serileri için One UI 6.1 güncellemesini yayınladı. Çeşitli yapay zeka özellikleri, daha akıcı animasyonlar ve geçişler ve bazı yeni özelliklerin yanı sıra One UI 6.1, OLED ekran yanma korumasını da geri getiren bir güncelleme oldu.

Eki Görüntüle 31636

Hemen üstte GIF'te görüleceği üzere bu özellik, kullanıcı arayüzü öğelerini birkaç dakika da bir hafifçe hareket ettiriyor. Böylelikle sürekli aynı yerde kalan simgelerin yanığa neden olmasının önüne geçiliyor. Şimdilik bu özelliğin yalnızca Galaxy S23 serisinde işlevsel olduğu teyit edilmiş durumda. Diğer modellerde henüz doğrulanmamış olsa da, Samsung'un cihazları arasında tutarlılığı koruması bekleniyor.

One UI 6.1 güncellemesi 28 Mart'ta Galaxy S23 serisi, Galaxy Tab S9 serisi, Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy S23 FE akıllı telefonlar için yayınlanmaya başladı. Şirket şu anda güncellemeyi Galaxy S22 serisi, Fold 4 ve Flip 4 akıllı telefonlar için kullanılabilir hale getirmek için çalışıyor.

Bu özellik akıllıcaymış, Huawei Mate 20 Pro telefonumda da (OLED ekran) AOD özelliğinde ekrandaki saat, yazı veya her neyse yer değiştiriyordu ve ekranda ekran yanması oluşmuyordu. Ama tabii ki ekranın üstündeki ibarelerde attığınıza benzer bir değişme yoktu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim A54'de hafif yanık oluştu galiba. Yazılımsal da olabilir, One UI 6'da bu özelligin yarım çalıştıgı da söyleniyordu.

Benim A54'de hafif yanık oluştu galiba. Yazılımsal da olabilir, One UI 6'da bu özelligin yarım çalıştıgı da söyleniyordu.
Ekran yanığının yazılımsal olduğunu düşünmüyorum. S24+ kullanıyorum bir aydır daha yanık gibi şeylere rastlamadım (1 ayda da rastlamayayım bir zahmet) ileride de rastlamam umarım.

Ekran yanığının yazılımsal olduğunu düşünmüyorum. S24+ kullanıyorum bir aydır daha yanık gibi şeylere rastlamadım (1 ayda da rastlamayayım bir zahmet) ileride de rastlamam umarım.
Sizde zaten One UI 6.1 var. Benim bahsettiğim konu, Samsung'un One UI 6'da düzgün çalışmayan piksel kaydırma teknolojisi. Yüksek parlaklıktayken yanlış çalışabiliyor, görüntü yazılımsal olarak ekranda kalıyor. Bende de böyle bir problem var sanırsam, dün cihazı yeniden başlattıktan sonra daha normal gözüktü ancak bugün yine fark ettim. Garip olan ise saatin degisiminin hemen ardından yanık olma ihtimali olan yerine de degişmesi. Örneğin 19.59'dan 20.00'a geçtiğinde yanık da kısa süre sonra 20.00 şeklinde gözüküyor fakat belirgin değil.

Samsung, One UI 6.0 güncellemesi ile birçok yeni özellik ve optimizasyon eklemiş olsa da OLED ekranlı telefon ve tabletler için çok önemli bir özelliği kaldırmıştı: ekran yanması koruması. Firma bu özelliği bir yazılım güncellemesiyle geri getireceğine söz vermişti ve görünüşe göre One UI 6.1 güncellemesiyle birlikte sözünü gerçekleştirmiş görünüyor. One UI 6.1 güncellemesi ile OLED ekran yanma koruması geri getirildi.

Eki Görüntüle 31631

Eki Görüntüle 31636

Hemen üstte GIF’te görüleceği üzere bu özellik, kullanıcı arayüzü öğelerini birkaç dakika da bir hafifçe hareket ettiriyor. Böylelikle sürekli aynı yerde kalan simgelerin yanığa neden olmasının önüne geçiliyor. Şimdilik bu özelliğin yalnızca Galaxy S23 serisinde işlevsel olduğu teyit edilmiş durumda. Diğer modellerde henüz doğrulanmamış olsa da, Samsung'un cihazları arasında tutarlılığı koruması bekleniyor.

Bu S20FE'ye gelir mi?

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt