Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
6
Arkadaşlar yaklaşık 2 senedir her Hackintosh kurmaya çalıştığımda başımın belası olan bir durum var; macOS Installer. 12. dakikada kurulum yeniden başladığında normal şartlar altında OC menüsüne girip oradan "macOS Installer" seçeneğine tıklayıp kuruluma devam ediyorsunuz. Ancak ben ne zaman OC ile herhangi bir macOS sürümünü kurmaya kalksam o yeniden başlatma faslından sonra asla macOS Installer seçeneği çıkmıyor OC menüsünde. Neredeyse internette araştırmadığım bir kaynak kalmadı. Reddit dahil tüm yabancı sitelerde fellik fellik çözüm aradım. Ama ne yaptıysam çözümünü bulamadım. Bilgili arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi? Kuracağımız laptop benim eski emektar laptopum. Kendisi Sandy-Bridge tabanlı bir laptop. Big Sur kurmaya çalışıyorum tam 2 senedir. 2 sene sonra aklıma esmişken tekrar bir deneyeyim dedim ve hala aynı yerde kalıyorum. Bu macOS Installer neden karşıma çıkmıyor birisi açıklayabilir mi?

• Çipset: HM65
  • İşlemci: i7-2670QM
  • Ekran kartı: GT-540M (Optimus nedeniyle çalışmıyor), Intel HD 3000
  • RAM: 8 GB DDR3
  • Depolama Birimleri: 250 GB Barracuda, 120 SSD ve 1 TB Samsung HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet, SMBIOS problemi. Bu config ile tekrar dener misin?
Rehberi takip edip kext paylaşır mısın?

Rehberi takip edip kext paylaşır mısın?
Biraz geç gördüm kusura bakmayın mesajınızı. Buyurun gerekli kexti oluşturdum.

EFI hazırlıyorum, gün içerisinde müsaitliğin varsa test ederiz. Hata durumunda düzeltmeler yaparız.
Müsaitim bugün, tabii ki deneyebiliriz. Ben de birkaç deney yapacağım bakalım. Bu laptop normal şartlar altında UEFI destekliyor. Sandy-Bridge laptoplar normal de üretici koymadığı sürece UEFI desteklemez ama Samsung bu cihaza UEFI koymuştu. Big Sur kurarken OpenCore Legacy kullanıyordum onunla mı alakalı diye bir bakacağım. Zamanında UEFI boot edemediğimiz için ya da başaramadığımız için bilmiyorum Legacy bir EFI hazırlamıştı OSXInfo'da ki arkadaşlar.

Hatta @yusufklncc hocam o zamanlar çok yardımcı olmuştu ama ben bırakmıştım herhalde çözemeyeceğiz bu işi diyerek. Şu macOS Installer denen meret çıksa iş bitecek. Zaten beni bulur böyle sorunlar hep. 😅

EFI yedeğini aldıktan sonra test eder misin? Yükleyiciye ulaşıyor mu diye deneyelim önce. Ulaşıyorsa akabinde yüklemeyi deneyip ikinci yükleyicinin gelip gelmediğine bakarsın.

EFI yedeğini aldıktan sonra test eder misin? Yükleyiciye ulaşıyor mu diye deneyelim önce. Ulaşıyorsa akabinde yüklemeyi deneyip ikinci yükleyicinin gelip gelmediğine bakarsın.
Kurulum ekranına geldim hatta bu sefer önceki EFI'de yaşadığım ACPI hatalarını almadan sorunsuz direkt kurulum ekranına geldim. Yalnız kurmak istediğim diskin üzerine gelince "Güncelleme bu bilgisayara yüklenemiyor" yazıyor. Diski HFS olarak da denedim olmadı.

Çözüm
Hocam siz var ya adamsınız adam! Sonunda macOS Installer seçeneği çıktı ve şu an kurulum sorunsuz ilerliyor. EFI'de neleri değiştirdiğinizi öğrenebilir miyim? Neden çıkmıyormuş yani bu macOS Installer? Bu sorunu yaşayan çok fazla kişi var belki onlara da bir çözüm önerisi olur veyahut rehber hazırlayabiliriz.