Cheriel

Uzman
Ders çalışma, video izlemek, not tutmak, PDF'den test çözmek için alacağım. Oyun falan oynamam, ikisi arasında çok kaldım, Samsung'da kalem, not tutma vs. daha iyi diyorlar ama kalemin ucu eriyormuş, onu da servisten ücretsiz değiştiriyorlarmis. iPad için ise kaleme ekstra para vereceğim ve not uygulamasida kötü diyorlar sizce hangisini almalıyım?

Ders çalışma, video izlemek, not tutmak, PDF'den test çözmek için alacağım. Oyun falan oynamam, ikisi arasında çok kaldım, Samsung'da kalem, not tutma vs. daha iyi diyorlar ama kalemin ucu eriyormuş, onu da servisten ücretsiz değiştiriyorlarmis. iPad için ise kaleme ekstra para vereceğim ve not uygulamasida kötü diyorlar sizce hangisini almalıyım?

iPad'lerin not uygulaması iyi ama para vermen lazım. Freenotes diye bir şey kullanıyordum en son reklamlıydı.
Ayrıca ekranı kasası çok dandik. Tab S10 FE daha iyi olur.
Alternatif olarak Huawei öneririm bende kullanıyorum gayet iyi.

Not uygulaması iPad'in yeterli fakat profesyonel çizim istiyorsan GoodNotes vs ayrı alman lazım. iPad'in yazım konusunda Samsung'tan daha iyi olduğu kesin. Samsung'un kalemi oyuncak gibi.

IPad'lerin not uygulaması iyi ama para vermen lazım. Freenotes diye bir şey kullanıyordum en son reklamlıydı.
Ayrıca ekranı kasası çok dandik. Tab S10 FE daha iyi olur.
Alternatif olarak Huawei öneririm bende kullanıyorum gayet iyi.

Samsung veya iPad dışına çıkmak istemiyorum. Mesela Casper OLED ekran koymuş ama 60Hz bir yeri iyiyse diğer yerden patlak veriyor.

Not uygulaması IPad'in yeterli fakat profesyonel çizim istiyorsan GoodNotes vs ayrı alman lazım. IPad'in yazım konusunda Samsung'tan daha iyi olduğu kesin. Samsung'un kalemi oyuncak gibi.

Hangisi beni daha uzun götürür IPad'in donanımı daha iyi sanırım ama çoğu yerde not tutmak için Samsung'un iyi olduğunu söylemişler. Aslında iPad kullanmayı çok istiyorum ama sonradan pişman olmayayim.

Samsung veya iPad dışına çıkmak istemiyorum. Mesela Casper OLED ekran koymuş ama 60Hz bir yeri iyiyse diğer yerden patlak veriyor.

Casper ile Huawei'i bir tutmamak lazım.
Huawei'nin tabletleri gayet iyi hem tablet hem kalemi kaliteli yazılımı güzel not uygulamaları güzel.
Sana vereceğim en net tavsiye iPad 10/11 gibi tabletler almaman. Cidden uzun süre kullandığım için söylüyorum ekranı çok dandik, kasası çok dandik.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hangisi beni daha uzun götürür IPad'in donanımı daha iyi sanırım ama çoğu yerde not tutmak için Samsung'un iyi olduğunu söylemişler. Aslında iPad kullanmayı çok istiyorum ama sonradan pişman olmayayim.

iPad her türlü uzun götürür. 2021 yılında çıkan ve işlemcisi 2019 yılında çıkan giriş seviye iPad 9. nesil hala taş gibi çalışıyor. Güncelleme alıyor. Yeni özellik getiriliyor. Ancak 2019 yılından kalma işlemcili Samsung tabletler çöp. Örneğin Tab S5E. Kullanan da kalmamıştır. 2021 yılında çıkan amiral gemisi Tab S7 de güncelleme almamaya başladı. Sadece güvenlik güncellemesi alıyor. Yeni özellik yok.
Biri amiral gemisi biri giriş seviyesi olduğu halde fark böyle.

iPad her türlü uzun götürür. 2021 yılında çıkan ve işlemcisi 2019 yılında çıkan giriş seviye iPad 9. nesil hala taş gibi çalışıyor. Güncelleme alıyor. Yeni özellik getiriliyor. Ancak 2019 yılından kalma işlemcili Samsung tabletler çöp. Örneğin Tab S5E. Kullanan da kalmamıştır. 2021 yılında çıkan amiral gemisi Tab S7 de güncelleme almamaya başladı. Sadece güvenlik güncellemesi alıyor. Yeni özellik yok.

Yarın gidip mağazada ikisini de deneyeceğim hoşuma gideni alacağım. Siz olsanız hangisini alırsınız uzun götürsün diye iPad alırım şimdi ama Samsung da daha iyi not tutuluyor diyorlar.

Geçmişte Android telefon tablet hepsi az güncelleme desteği alıyordu zaten. Çoğunluğuda iyi değildi bunu herkes kabul eder.
Ancak telefonlar kadar tabletlerde gayet iyi olmaya ve uzun süre güncelleme desteği almaya başladı.
Ayrıca Qualcomm, MediaTek ve Samsung'un yaptığı işlemcilerde son zamanlarda gayet güçlü.
Bu IPad'i kötü mü yapar? Hayır. Ancak düz modellerinin ekran ve kasası iyi değil. Mesela Samsung'un kalemleri iyi değil. Her markanın eksiği var.

iPad 11. nesil ile Galaxy Tab S10 FE arasında kalmış biri olarak tecrübelerimi paylaşayım. Daha önce iPad 5. nesil kullanıyordum ve dürüst olmak gerekirse cihaz hala kasmadan, donmadan çalışmaya devam ediyor. Ancak ders çalışırken kalem desteğine ihtiyaç duyduğum için yenileme kararı aldım ve tercihimi Tab S10 FE’den yana kullandım. Beni en çok cezbeden noktalar kutu içeriğinden kalemin çıkması, ekranın lamine olması ve Samsung'un bu cihaz için sunduğu 7 yıl güncelleme desteği oldu. Şu ana kadar performans anlamında hiçbir sorun yaşamadım; Samsung Notes uygulaması o kadar başarılı ki ek bir yazılıma ihtiyaç bile duymuyorum. Bence Apple, giriş seviyesi cihazlarda güçlü işlemci koyup diğer her şeyden çok fazla kısıyor. iPad'in lamine olmayan ekranında yazı yazarken çıkan o 'tak tak' sesi ve kalemi şarj etme zorunluluğu gibi eksiler bu cihazda yok. Üstelik uzun yıllar güncel kalacak olması ve yapay zeka özellikleri de büyük avantaj. Önerim kesinlikle Tab S10 FE.

Abimde iPad 10.nesil var bende S9 kullanıyorum.

Ekran parlaklık olarak S9 64 GB abimin modeli kalem orijinal pencil almayacaksan Topkapı Sarayı gibi notabalityde not yazarsın Samsung'un kaleminin içinden çıkmasıda avantaj IPad'ın ekranı bir de daha soluk geliyor bana ama IPad'in ekranı oval olmasından seklini daha cok beğeniyorum bir de 120 Hz alısmıssan 60 Hz cok koyuyor ben olsam S10FE alırdım.