DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Cihaz
Samsung Galaxy S23 FE
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Sizlere yaşadığım rahatsız edici bir sorundan bahsetmek istiyorum.

Geçtiğimiz sene yine Techolay Sosyal üzerinden gerçekleştirdiğim testlerde S23 FE'de kronik olan bir sorunu keşfetmiştim. Pro modda çekilen RAW görsellerin bir köşesinde boydan boya mor pikseller vardi. Telefon bunu her ne kadar JPEG kanadında işlem gücüyle kapatsa da elinize geçen RAW görsellerin ne yazık ki bir kısmı kullanilamiyordu. Kesmek zorunda kalıyordum. Sağ olsunlar, Sosyal'de bulunan diğer arkadaslar da ilgili testi yapıp bana ilettiler ve bütün S23 FE'lerde olduğunu doğruladık. Konular 3.5 bin görüntüleme aldi. Her ne kadar Samsung'a ulaşsak da bir şey çözülmedi.

İlgili konuları okumak isterseniz:

Sonuc olarak bunu karenin dışında bırakıp keseriz diyerek konuyu unuttum fakat o zaman da sorulan "ya bu yildiz fotoğrafları neden yeşil" ya da "renkler garip olmus" gibi soru ve yorumlar için bir cevap vereyim:

Arkadaşlar, color grade yapmaya çalıştıkça iyice kotulesiyor her sey çünkü sanki koskoca sensor sadece yesil gürültü üretiyor gibi. O zamandan beri cok dusuk ışıkta kullanamadıkca hic göze batmadı ama şimdi tekrar köye gelip fotoğraflar çekmeye başlayınca sizlere de bahsetmek istedim.

Bakınız dün çektiğim fotoğraf:

1000230722.webp

Simdi bir de stack öncesi çekilmiş beyaz dengelerini farklı (elle) degerlerde bile denediğim o fotoğraflar:

1000231048.webp

Bir hafif işleme öncesi görsel dışında alayı yemyeşil. Bu durum benim gerçekçi bir renk atmamın cok büyük ölçüde önüne geçiyor.

Ya zaten telefonla yildiz mi cekilir, uzun pozlama mi yapılır, dusuk ışıkta çekim mi yapılır diyenler icin zaten pahalı bir makinem var fakat bu kadar güzel bir telefon icin bu sorunlar biraz da olsa canımı sıkmıyor değil.

Düşüncelerinizi ve önerilerinizi merak ediyorum. @Simon