Makaleler
1
Yer
Ankara
Merhaba, konuya hızlaca gireyim.
iPhone 13 Pro Max cihazım var ancak cihaz hem yurt dışı, hem de bataryası ve ekranı değişim yediğinden dolayı sıfır bir cihaz almak istiyorum. Bütçem dahilinde seçenek olarak S23 ve iPhone 12 var. Telefonu fazla zorlayan şeyler yapan birisi değilim, sadece kamerasını ve sosyal medyayı kullanırım. Sosyal medya optimizasyonu çok önemli, geçmişte Instagram gönderilerinin ve storylerinin çamur gibi çıkması beni illallah ettirmişti. Bir de bataryasının uzun gitmesi de bir nebze önemli. Bu şartlar altında maksimum 30.000₺ bandında, iPhone 12 mi mantıklıdır, yoksa S23 mü almak mantıklıdır? Halihazırda MacBook Air M1 kullanıyorum, ancak onu da değiştirme planlarım olduğu için ekosistem faktörünü şimdilik göz önünde bulundurmayabilirim.
Görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum, herkese iyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, konuya hızlaca gireyim.
iPhone 13 Pro Max cihazım var ancak cihaz hem yurt dışı, hem de bataryası ve ekranı değişim yediğinden dolayı sıfır bir cihaz almak istiyorum. Bütçem dahilinde seçenek olarak S23 ve iPhone 12 var. Telefonu fazla zorlayan şeyler yapan birisi değilim, sadece kamerasını ve sosyal medyayı kullanırım. Sosyal medya optimizasyonu çok önemli, geçmişte Instagram gönderilerinin ve storylerinin çamur gibi çıkması beni illallah ettirmişti. Bir de bataryasının uzun gitmesi de bir nebze önemli. Bu şartlar altında maksimum 30.000₺ bandında, iPhone 12 mi mantıklıdır, yoksa S23 mü almak mantıklıdır? Halihazırda MacBook Air M1 kullanıyorum, ancak onu da değiştirme planlarım olduğu için ekosistem faktörünü şimdilik göz önünde bulundurmayabilirim.
Görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum, herkese iyi Sosyaller.
Dostum 13 Pro Max’ten 12’ye downgrade sence aşırı mantıksız bir girişim değil mi? Hadi 13 ve 14 okey, 12 ne? S23 al geç.
iPhone 12 diyen varsa ciddiyim sarsıntı falan geçirmiştir, kafasına saksı düşmüş bile olabilir.

iPhone 13 Pro Max ve yukarı cihaz almayacaksanız S23 almalısın.
iPhone 12 modellerinde 60 Hz ekran yenileme hızı var.
Samsung S23'ün 120 Hz ekran yenileme hızı var

bu çok önemli bir nokta saymadığım çok önemli maddeler arasında sadece bir tanesi ekran sayfa geçişlerde bu çok fark ediyor

Galaxy S23 alabilirsin. iPhone 12'ye downgrade etmek komik olur. Apple tarafından devam etmek isterseniz minimum iPhone 13 serisine bakılmalı bence (özellikle Pro Max gibi serinin üst seviye cihazları).