Videoda kotu bir sey dememis ki? OP 13'un dogrudan rakibi S24U degil S25U'dur ve ona gore 15K daha uygun bir fiyattan satiliyor. S25U'dan geride kaldigi tek konu muhtemelen kamera ve 7 yil guncelleme destegi sunmamasi. Bu amiral gemisi katili muhabbetine bir miktar katiliyorum 58K fiyat etiketiyle tam olarak bu slogani hak etmiyor ama bu kadar iyi bir cihazi da satabilecegin maksimum fiyat Magic 7 Pro ile ayni olur. Orada da absurt bir fark yok zaten.

Tamam ne oluyor cok kullanilmayinca ben de bunu soruyorum. Amerika - UK - Hindistan ve cin pazarinda gayet de kullaniliyor ayrica. Her kullanici tipi icin cihaz uretmediklerinden cok fazla kullanilmamasi normal zaten.

Pazar payları çok düşük (Oppo+OnePlus).Sony, LG gibi bir durum olabilir. Ayrıca iyi bir donanımı var onu kabul ediyorum ama yazılımıda beğenmiyorum. İsteyen alır zaten.

Pazar payları çok düşük (Oppo+OnePlus).Sony, LG gibi bir durum olabilir. Ayrıca iyi bir donanımı var onu kabul ediyorum ama yazılımıda beğenmiyorum. İsteyen alır zaten.

Arayuzu akicilik ve performans olarak OneUI'dan daha iyi bu arada. Tasarimsal olarak begenmiyorsaniz bir sey diyemem. Esas olarak bunla unlenen bir marka zaten. Tasarim olarak begenmeyebilirsiniz orasi ayri ona bir sey diyemem ama bu Sony - LG gibi olabilir muhabbeti Xiaomi - Apple - Samsung harici her marka icin gecerli bu bakis acisina gore. Samsung ile Apple zaten pazar payinin yuzde 60 civarini elinde tutuyor. Xiaomi'yi de koyunca kalan markalara yuzde 15-20 civari bir pay kaliyor maksimum. Oppo grubunun burada yuzde 6 civari bir payi var ki yeterli bir oran esasen. Sony bugun 50-60K civarinda Xperia satsa kimse pazar payina bakmaz bence.

Arayuzu akicilik ve performans olarak One UI'dan daha iyi bu arada. Tasarimsal olarak begenmiyorsaniz bir şey diyemem. Esas olarak bununla unlenen bir marka zaten. Tasarim olarak begenmeyebilirsiniz orasi ayri ona bir şey diyemem ama bu Sony - LG gibi olabilir muhabbeti Xiaomi - Apple - Samsung harici her marka icin gecerli bu bakis acisina gore. Samsung ile Apple zaten pazar payinin yuzde 60 civarini elinde tutuyor. Xiaomi'yi de koyunca kalan markalara yuzde 15-20 civari bir pay kalıyor maksimum. Oppo grubunun burada yuzde 6 civari bir payi var ki yeterli bir oran esasen. Sony bugün 50-60k civarinda Xperia satsa kimse pazar payina bakmaz bence.

Yazılım kişisel mesele ona bir şey diyemem. Pazar payı olarak Sony haberlerini duymuşunuzdur diye düşünüyorum. Sony'in geleceği iyi değil. Oppo-OnePlus içinde aynısı gelebilir çünkü Apple Samsung Huawei Xiaomi gibi markalar hariç diğer markaların kimse yüzüne bakmıyor (satın alan oluyor illaki ama genel olarak baktığımızda)

Yazılım kişisel mesele ona bir şey diyemem. Pazar payı olarak Sony haberlerini duymuşunuzdur diye düşünüyorum. Sony'in geleceği iyi değil. Oppo-OnePlus içinde aynısı gelebilir çünkü Apple Samsung Huawei Xiaomi gibi markalar hariç diğer markaların kimse yüzüne bakmıyor (satın alan oluyor illaki ama genel olarak baktığımızda)

Demek istedigim o degildi. Sony pek cok ulkede faliyet gostermemesine ve telefon isini esasen kameralarini destekleyici bir yan urun olarak devam ettirmelerine ragmen hala cok iyi telefonlar uretiyorlar ve tekrar Turkiye'ye girip satis yapsa alacak pek cok insan var kureselde ne yaptigina bakmaksizin. Cok da dogru bir bakis acisi degil zaten Nokia gibi bir devin battigini, Huawei'nin ambargo yedigini gorduk. Ha keza yarin Xiaomi'nin de boyle bir ambargo yemeyeceginin garantisi yok. O yuzden kureselde ne kadar sattigina bakmak da rasyonel degil. Neticede Oppo telefon sektorunde yer edinmis buyuk bir marka.

2

2 yıl daha az güncelleme alacak ve kamera kalitesi daha düşük bir cihazdı. Zaten akıllı saatim var, ona bütçe ayırmama gerek yoktu. İş için kullanacaktım, batarya önemliydi ve kamera da çok önemliydi. Yani gayet de gerek vardı.
Bu telefonu sevmedin Hans, yoksa şüpheye düşüp bu kadar konu açmazdın. Doğum günün de kutlu olsun.

Demek istedigim o değildi. Sony pek cok ulkede faaliyet gostermemesine ve telefon isini esasen kameralarini destekleyici bir yan ürün olarak devam ettirmelerine ragmen hala cok iyi telefonlar uretiyorlar ve tekrar Türkiye'ye girip satis yapsa alacak pek cok insan var kureselde ne yaptigina bakmaksizin. Cok da dogru bir bakis acisi degil zaten Nokia gibi bir devin battigini, Huawei'nin ambargo yedigini gorduk. Ha keza yarin Xiaomi'nin de boyle bir ambargo yemeyeceginin garantisi yok. O yuzden kureselde ne kadar sattigina bakmak da rasyonel degil. Neticede Oppo telefon sektorunde yer edinmis buyuk bir marka.

Yani bence Xiaomi ambargo yerse geri kalan bütün Çinli telefon şirketlerini de etkileyeceğini düşünüyorum.(Oppo Honor POCO Redmi vs) Sony'in bence bu saatten sonra daha fazla ülkeye açılacağını düşünmüyorum. Güzel telefonlar yapıyorlar ama pek memnun değiller galiba satışlardan.
Neyse konu çok fazla ayrılmadan kapatalım bu konuyu :)