atlasrise 10

Becerikli
Merhaba, telefonu alalı yaklaşık 1 ay oldu ancak aşırı fazla internet harcıyor. Arka planda bir şey inmiyor ama su gibi gidiyor internet. 25 GB yetmiyor. Video vs. izlemiyorum sadece WhatsApp'tan konuşurken bile çok hızlı bitiyor. Ne yapmalıyım?

Arkada güncelleme yapmadığı sürece telefon internet harcamaz. Aldığınızdan beri herhangi bir wi-fi ağına bağlamadıysanız eğer güncellemeleri kontrol edin, Google Play Store üzerinden aynı şekilde kontrolleri yapın, Samsung'un kendi mağaza uygulamasından da kontrolleri yapın. Olmazsa eğer ayarlara girip harcamaması için gerekli ayarları yapın:
Ayarlar>Bağlantılar>Veri kullanımı>Veri tasarrufu.

Mobil veri kullanımına bakar mısın? İlk birkaç gün arkada güncelleme vs yapıyor normal olabilir ama 1 aydır böyle olması ilginç. Dediğim yere bakabilir misin?
Hocam hem mobil veri hem de Wi-Fi'dan çok harcıyor (babamın internetine bağlanıyorum).

Mobil veri kullanımına bakar mısın? İlk birkaç gün arkada güncelleme vs yapıyor normal olabilir ama 1 aydır böyle olması ilginç. Dediğim yere bakabilir misin?
Hocam dediğim sorun daha çok Wi-Fi'da oluyor orayı paylaşayım.

Arkada güncelleme yapmadığı sürece telefon internet harcamaz. Aldığınızdan beri herhangi bir wi-fi ağına bağlamadıysanız eğer güncellemeleri kontrol edin, Google Play Store üzerinden aynı şekilde kontrolleri yapın, Samsung'un kendi mağaza uygulamasından da kontrolleri yapın. Olmazsa eğer ayarlara girip harcamaması için gerekli ayarları yapın:
Ayarlar>Bağlantılar>Veri kullanımı>Veri tasarrufu.
Aldığımdan beri modeme bir kere bağlandım. Şu an yığınla güncelleme var. Samsung Store güncellenmediğinden açılmıyor. Veri tasarrufu ayarını açtım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250813_144051_Settings.webp
    Screenshot_20250813_144051_Settings.webp
    359,6 KB · Görüntüleme: 49
Aldığımdan beri modeme bir kere bağlandım. Şu an yığınla güncelleme var. Samsung Store güncellenmediğinden açılmıyor. Veri tasarrufu ayarını açtım.
Muhtemelen o yüzden çok internet harcıyor. Bir wi-fi ağına bağlanarak tüm indirmeleri yapmasına izin verin. Herhangi bir interneti fena olmayan kafede ya da birinden rica ederek yapabilirsiniz. Veri tasarrufu bazı bildirimleri engelleyebilir.

Hocam hem mobil veri hem de Wi-Fi'dan çok harcıyor (babamın internetine bağlanıyorum).

Hocam dediğim sorun daha çok Wi-Fi'da oluyor orayı paylaşayım.

Güncellemeler birikmiş. Wi-Fi olan bir yerde güncelleme yapın @16015 nun dediği gibi. İlk kurulumda özellikle güncelleme vs yapar normalde. Güncellemeleri yaptıktan sonra çok daha az kullanır.

Muhtemelen o yüzden çok internet harcıyor. Bir wi-fi ağına bağlanarak tüm indirmeleri yapmasına izin verin. Herhangi bir interneti fena olmayan kafede ya da birinden rica ederek yapabilirsiniz. Veri tasarrufu bazı bildirimleri engelleyebilir.
Tamamdır hocam sağ olun. Gereksiz uygulamaların bildirimlerini kapadım. Google Play Store'da da otomatik güncelleme ayarı vardı onu kapadım belki bir nebze iş görür.