Bu arada Samsung'un FE serisinde piller normalden daha kötü aynı iPhone'un e serisi gibi.
Piller aynı da sadece daha verimsiz olduğundan biraz daha az gidiyor şarjı.

Sonuç olarak S25'ten daha iyi pil performans verecek o bana yeterli. Zaten 2000 döngü ömrü var pilin, önümüzdeki 5-7 yıl boyunca hiçbir şekilde pil değişimi de olmaz ki 4-5 seneye direkt telefonu değişirim zaten :D

Isin icine video kalitesi girdiyse alternatifiniz kalmiyor, evet.
Evet hocam, Samsung'u video performansı olarak seviyorum. Lens geçişleri ve OIS performansı çok iyi.

Son düzenleme:
Samsung'un konforuna çok alıştım ama marka fanatikliği sevmem, o yüzden S serisi ve FE kullanan birisi olarak markaya yanlamadan yorum yapacağım.

S25 FE kötu bir cihaz degil hatta belki bu diyeceğimi onaylamazlar ama: S24 FE, S23 FE'nin revize hali gibiyken S25 FE de, S24 FE'nin revize hali gibi bir şey; bir şeyimsi... Kendim de aktif olarak kullandığım 23 FE'nin batarya ve işlemci ile ekran açısından iyilestirmesi olarak gelmiş hissi yaratan 24 FE'ye bu sefer de termalini ve ekran çerçevesini vs. daha iyi hale getirip 25 FE'yi çıkartmışlar. 21 FE'den beri "FE" kavramı fiyat performansin kralı, orası tartışmasız fakat 23'ten beri neredeyse 3'ü de kamera donanimi olarak 1 puan aşağı / 1 puan yukari. 16e kamera tarafında kesinlikle downgrade olur ama Samsung tarafi da kac sendir ufak tefek oynamalar ile ayni geldi, ayni gidiyor. FE'yi bırak ana serileri bile ana sensorde ayni.

24'e kadar batarya ve termal konusunda faciasala varabilen bir cihazdı. 2023 sonu 2024 başında aldığım 23 FE batarya konusunda yaz aylarında mobil veri ile can çekişiyor fakat OneUI deneyimi mukemmel bir sey, bunun diger Android'lerde yakalanabilecegine gram samimyetim yok. Yanlışım varsa daha bilgili arkadaslar düzeltirler.

Ya Samsung, ya IOS derim şu an çünkü bütçe amiral gemilerine çıkmıyor fakat verilecek para az da değil, telefon sistem açısından dolu dolu olmali ve konforu hissettirmeli bence. Fakat IOS cihazlarin özelleştirme konusunda cok cimri ve kısıtlı oldugunu dusunmekteyim, 17 Pro bile olsa katiyen o cihaz beni cok rahatsız eder. Forumda epey telefon gru'su var, onlarin yorumları daha onemli tabii.

Kalın çerçeve 1080p display harici pek eksik göremiyorum. Evet Exynos var ama fiyatında sunulan Exynos gayet iyi kronik sorunlu 2400e gibi değil :)

Bakalım bazı eksileri neymiş;

* Video konusundaki olay yazılımda bitiyor görünen o ki, zira Main kamera 1/1.57" boyutunda artık "sektör standartı" diyebileceğimiz bir sensör. A37'deki Main kameta sensörünün bile 1/1.56" boyutunda olduğunu hatırlatmak isterim.

* Yük altında rezalet performans sergiliyor. Wild Life - Wild Life Extreme - Solar Bay gibi ardışık stres testlerinde stabilite oranları %50 - 55 bantlarında. Yani yük altında teorik gücünün yaklaşık yarısını kaybediyor yonga.

* Yonganın verimsizliğini ek olarak şöyle anlatabilirim, aynı kapasitede bataryaya sahip olmalarına rağmen S25+ ekran süresi olarak S25 FE'ye saatler ile nitelendirilebilecek bir fark atıyor.

* Modem sorunu, asla bahsetmekten vazgeçmem.

* Panel olarak da yine sektör standartı, bu bir eksi sayılmaz ama yine de belirteyim dedim.

Tabii işi video olan kullanıcının başka seçeneği yok, o ayrı...

One UI deneyimi mukemmel bir şey.

Tabii bu arayüzden ne beklediğinize bağlı olarak değişir ancak biraz önce sistemi ağırlaştırdığından dolayı kaldırmak zorunda kaldığım uygulama sayısı 194'e erişti ve bu durum iyice sinir bozucu bir hâl almaya başladı.

Fonksiyonellik ve stabilite kısmı Eyvallah... Ama konu sisteme binen yük noktasına geldiğinde One UI bu konuda rezalet. Akıcılık konusunda AOSP kullanan herhangi alelade bir cihaz ile aynı segmentten One UI kullanan bir cihaz arasında hissedilir fark var.

Perspektifimizi genişletmeliyiz diye düşünüyorum.