Samsung'un konforuna çok alıştım ama marka fanatikliği sevmem, o yüzden S serisi ve FE kullanan birisi olarak markaya yanlamadan yorum yapacağım.
S25 FE kötu bir cihaz degil hatta belki bu diyeceğimi onaylamazlar ama: S24 FE, S23 FE'nin revize hali gibiyken S25 FE de, S24 FE'nin revize hali gibi bir şey; bir şeyimsi... Kendim de aktif olarak kullandığım 23 FE'nin batarya ve işlemci ile ekran açısından iyilestirmesi olarak gelmiş hissi yaratan 24 FE'ye bu sefer de termalini ve ekran çerçevesini vs. daha iyi hale getirip 25 FE'yi çıkartmışlar. 21 FE'den beri "FE" kavramı fiyat performansin kralı, orası tartışmasız fakat 23'ten beri neredeyse 3'ü de kamera donanimi olarak 1 puan aşağı / 1 puan yukari. 16e kamera tarafında kesinlikle downgrade olur ama Samsung tarafi da kac sendir ufak tefek oynamalar ile ayni geldi, ayni gidiyor. FE'yi bırak ana serileri bile ana sensorde ayni.
24'e kadar batarya ve termal konusunda faciasala varabilen bir cihazdı. 2023 sonu 2024 başında aldığım 23 FE batarya konusunda yaz aylarında mobil veri ile can çekişiyor fakat OneUI deneyimi mukemmel bir sey, bunun diger Android'lerde yakalanabilecegine gram samimyetim yok. Yanlışım varsa daha bilgili arkadaslar düzeltirler.
Ya Samsung, ya IOS derim şu an çünkü bütçe amiral gemilerine çıkmıyor fakat verilecek para az da değil, telefon sistem açısından dolu dolu olmali ve konforu hissettirmeli bence. Fakat IOS cihazlarin özelleştirme konusunda cok cimri ve kısıtlı oldugunu dusunmekteyim, 17 Pro bile olsa katiyen o cihaz beni cok rahatsız eder. Forumda epey telefon gru'su var, onlarin yorumları daha onemli tabii.