Hangisi?

• Honor 400 Pro 12/512

Oy: 6 28,6%
  • S25 FE 8/256

Oy: 15 71,4%

• Oy verenlerin toplamı
    21
Bütçe
36.000 TL
Makaleler
3
Yer
Ordu
Arkadaşlar tam 1 aylık araştırmam ve fiyat değişiklikleri sonucunda seçeneklerimi biraz daralttım. S25 FE ve Honor 400 Pro arasında kalakaldım. Her birinin kendine ait artısı ve eksisi var. Liste liste yazacağım:
  • S25 FE yazılım desteği 7 yıl iken Honor 400 Pro (şimdililk) 3 yıl.
  • S25 FE bütçeme göre 8/256 varken Honor 400 Pro 12/512 doğrudan.
  • S25 FE kamera olarak gayet ortalama-iyi denebilecek bir kamerası varken Honor 400 Pro özellikle kamerasıyla da öne çıkan bir marka.
  • S25 FE kızılötesi verici yokken Honor 400 Pro'da var. Kızılötesi kumanda uygulamalarını şu anki cihazımda aktif şekilde kullanıyordum.
  • S25 FE Exynos 2400 ve Honor 400 Pro Snapdragon 8 gen 3 işlemcisi mevcut ve birbirlerine çok yakın işlemciler. %2'lik farkla Snapdragon 8 gen 3 önde.
  • S25 FE 8 GB RAM varken Honor 400 Pro üzerinde 12 GB RAM var.
  • S25 FE 4900 li-ion batarya varken Honor 400 Pro 6000 mAh silicon-Carbon batarya mevcut.
Evet yukarıda gözlemlediğim farklar bunlar. Açıkçası Honor üzerinde var olan özelliklere bakacak olursam Honor benim için güzel tercih ancak hayatımda ne Huawei ne de Honor kullanmadım. Kullandığı MagicOS hakkında hiç bilgim yok. Açıkçası donanımsal bir kronik arızası var mı yok mu pek bilmiyorum. Ayrıca MagicOS özelinde yazılımsal hataları var mı o konuda da bilgim yok. One UI'ı hepimiz biliyoruz ancak Samsung zaman zaman One UI konusunda bir tık işleri mahvedebiliyor. Ancak öte yandan Samsung'un namı var. Ama bir yandan kullananlara bakıyorum MagicOS kaynaklı bir sorun yaşamıyor, öte yandan donanımsal bir kronik arızası da bulunmuyor.
Öte yandan Honor'da bir zamanlar Huawei'nin alt şirketiydi. Huawei tarafında da kimse sorun yaşamıyordu. Ancak yine de ne alacağıma dair büyük bir kararsızlık içerisindeyim. Sizce ne almalıyım? Tarafsız yorum yapmanızı rica ediyorum. Örneğin "Samsung al çünkü marka cihaz" gibi taraflı yorum yapmayın. Sebepleriyle birlikte "şu cihazı almalısın" diye belirtin. Teşekkür ediyorum şimdiden.

Arkadaşlar tam 1 aylık araştırmam ve fiyat değişiklikleri sonucunda seçeneklerimi biraz daralttım. S25 FE ve Honor 400 Pro arasında kalakaldım. Her birinin kendine ait artısı ve eksisi var. Liste liste yazacağım:
  • S25 FE yazılım desteği 7 yıl iken Honor 400 Pro (şimdililk) 3 yıl.
  • S25 FE bütçeme göre 8/256 varken Honor 400 Pro 12/512 doğrudan.
  • S25 FE kamera olarak gayet ortalama-iyi denebilecek bir kamerası varken Honor 400 Pro özellikle kamerasıyla da öne çıkan bir marka.
  • S25 FE kızılötesi verici yokken Honor 400 Pro'da var. Kızılötesi kumanda uygulamalarını şu anki cihazımda aktif şekilde kullanıyordum.
  • S25 FE Exynos 2400 ve Honor 400 Pro Snapdragon 8 gen 3 işlemcisi mevcut ve birbirlerine çok yakın işlemciler. %2'lik farkla Snapdragon 8 gen 3 önde.
  • S25 FE 8 GB RAM varken Honor 400 Pro üzerinde 12 GB RAM var.
  • S25 FE 4900 li-ion batarya varken Honor 400 Pro 6000 mAh silicon-Carbon batarya mevcut.
Evet yukarıda gözlemlediğim farklar bunlar. Açıkçası Honor üzerinde var olan özelliklere bakacak olursam Honor benim için güzel tercih ancak hayatımda ne Huawei ne de Honor kullanmadım. Kullandığı magicos hakkında hiç bilgim yok. Açıkçası donanımsal bir kronik arızası var mı yok mu pek bilmiyorum. Ayrıca magicos özelinde yazılımsal hataları var mı o konuda da bilgim yok. One UI'ı hepimiz biliyoruz ancak Samsung zaman zaman One UI konusunda bir tık işleri mahvedebiliyor. Ancak öte yandan Samsung'un namı var. Ama bir yandan kullananlara bakıyorum magicos kaynaklı bir sorun yaşamıyor, öte yandan donanımsal bir kronik arızası da bulunmuyor.
Öte yandan Honor'da bir zamanlar Huawei'nin alt şirketiydi. Huawei tarafında da kimse sorun yaşamıyordu. Ancak yine de ne alacağıma dair büyük bir kararsızlık içerisindeyim. Sizce ne almalıyım? tarafsız yorum yapmanızı rica ediyorum. Örneğin "Samsung al çünkü marka cihaz" gibi taraflı yorum yapmayın. Sebepleriyle birlikte "şu cihazı almalısın" diye belirtin. Teşekkür ediyorum şimdiden.

Tarafısz yorum yapın demişiniz ama tarafsız yorum yapıldığı zaman her türlü Honor almak daha mantıklı ama önceki Samsung modellerine bakarsak üstünden yıllar gecmesine rağmen hala piyasası var ve hala sorunsuz güncel olarak calışıyorlar ama sonuç olarak ikisi de üzücek cihaz değil ama yedek parca desteği ne kadar tarafsız yorum yapın deseniz bile Samsung'un marka olması uzun kulanımda Samsung saf performanada Honor 400 Pro'yu öne cıkarıyor.

Eğer ön kamera malzeme kalitesi panel kalitesi ekosistem yazılım önemliyse S25 FE.
Arka kamera ekran batarya önemliyse Honor 400 Pro.
İkisi de işlemci performansında gayet iyi ama Honor emulatör konusunda daha başarılı.
Batarya konusunda ikisi de günü çıkartır ancak 400 Pro daha iyi performans verir.
Yazılım konusunda HarmonyOS gibi değil MagicOS. Evet bayağı az bloatware var ama şahsen One UI daha başarılı.
Ekosistem konusunda Honor ekosistemi Samsung ekosisteminden iyi değil. Bunu düşünebilirsin.
Uzun vadede S25 FE daha uzun uygulama desteği alacak. Ancak Honor 400 Pro 3 yıl güncelleme sebebiyle daha kısa ömürlü olacak.

Tarafısz yorum yapın demişiniz ama tarafsız yorum yapıldığı zaman her türlü Honor almak daha mantıklı ama önceki Samsung modellerine bakarsak üstünden yıllar gecmesine rağmen hala piyasası var ve hala sorunsuz güncel olarak calışıyorlar ama sonuç olarak ikisi de üzücek cihaz değil ama yedek parca desteği ne kadar tarafsız yorum yapın deseniz bile Samsung'un marka olması uzun kulanımda Samsung saf performanada Honor 400 Pro'yu öne cıkarıyor.
Yok hocam bu yorum taraflı değil. Şu bir gerçek tabi; Gabar dağına da çıksanız Samsung'un yedek parçası her zaman bulunabiliyor. Ama Honor tarafında durumlar nedir fikrim yok. Çin firması olduğunu ele alırsak elimde Xiaomi var ve Xiaomi yedek parça tedariği yapmıyor. Yan sanayi ile iş görmek gerekiyor. Örneğin şu anki cihazımın bataryası göçtü ancak orijinal bulunmuyor. Ya çıkma almamız gerek ya da yan sanayi almak gerek.

Cihazın kendi donanımında, yazılımında kronik problemi bulunuyor mu hocam? Kullanan çevreniz vs. varsa neler deniyor? Kağıt üzerinde cihaz çok iyi çünkü.

Yok hocam bu yorum taraflı değil. Şu bir gerçek tabii; gabar dağına da çıksanız Samsung'un yedek parçası her zaman bulunabiliyor. Ama Honor tarafında durumlar nedir fikrim yok. Çin firması olduğunu ele alırsak elimde Xiaomi var ve Xiaomi yedek parça tedariği yapmıyor. Yan sanayi ile iş görmek gerekiyor. Örneğin şu anki cihazımın bataryası göçtü ancak orijinal bulunmuyor. Ya çıkma almamız gerek ya da yan sanayi almak gerek.

Bu sizin için önemliyse Honor cihazların aksesuarları zor bulunuyor parçaları daha zor bulunur.
Honor Türkiye'nin ne kadar destek verdiğine bağlı.

Yazılım konusunda HarmonyOS gibi değil MagicOS. Evet bayağı az bloatware var ama şahsen One UI daha başarılı.
Bu kısımda aklıma geldi. Cihazı mağazada deneme şansım oldu. Hem Samsung hem de Honor'ı denedim. OneUI görsellik anlamında iyi duruyor ancak gözüme fazla dolu ve darlayıcı geldi desem yalan olmaz. ADB gibi işlemlere hakimim. Fazlalık uygulamaları silebilirim ancak yine de tabi ilk izlenmimim OneUI daha dolu ve darlayıcı gelmesi ama görsellik anlamında beğendim. MagicOS ise OneUI'a kıyasla daha az dolu görünüyor. O sebeple arayüz olarak sanırım MagicOS diyebilirim. Ama özelleştirme anlamında dar gibi duruyor. Zaten anladığım kadarıyla pek özelleştirme vaadi vermese de bile az çok bir şeyler var.
Ekosistem konusunda Honor ekosistemi Samsung ekosisteminden iyi değil. Bunu düşünebilirsin.
Ekosistemle pek işim yok hocam. Dolayısıyla Honor tamamen ekosistem kıtı da olsa çok da umurumda olmaz gibi.
Uzun vadede S25 FE daha uzun uygulama desteği alacak. Ancak Honor 400 Pro 3 yıl güncelleme sebebiyle daha kısa ömürlü olacak.
Bu kısmı Reddit gibi sosyal mecralara sordum evet 3 yılmış ancak dışarıda 6 yılmış. 6 yıl olması için sanırım bir takım anlaşmalar yapacakmış ama ilerisini gerisini pek bilmiyorum.
Bu sizin için önemliyse Honor cihazların aksesuarları zor bulunuyor parçaları daha zor bulunur.
Honor Türkiye'nin ne kadar destek verdiğine bağlı.
Şöyle düşünüyorum bu konuda hocam: Xiaomi doğrudan parça tedariği yapmıyor demiştim. Ancak parça gerektirecek bir şey olmadı. Sadece bataryası göçtüğünden batarya arayışındaydım. Onun harici tüh ya parçası yok muymuş bunun dediğim bir mevzu olmadı.
@EkmekArasiSSD, babam kullanıyor. Kendisi oldukça memnun.
Honor 400 Pro mu?

Bu kısımda aklıma geldi. Cihazı mağazada deneme şansım oldu. Hem Samsung hem de Honor'ı denedim. One UI görsellik anlamında iyi duruyor ancak gözüme fazla dolu ve darlayıcı geldi desem yalan olmaz. ADB gibi işlemlere hakimim. Fazlalık uygulamaları silebilirim ancak yine de tabii ilk izlenmimim One UI daha dolu ve darlayıcı gelmesi ama görsellik anlamında beğendim. Magicos ise One UI'a kıyasla daha az dolu görünüyor. O sebeple arayüz olarak sanırım magicos diyebilirim. Ama özelleştirme anlamında dar gibi duruyor. Zaten anladığım kadarıyla pek özelleştirme vaadi vermese de bile az çok bir şeyler var.

Ekosistemle pek işim yok hocam. Dolayısıyla Honor tamamen ekosistem kıtı da olsa çok da umurumda olmaz gibi.

Bu kısmı Reddit gibi sosyal mecralara sordum evet 3 yılmış ancak dışarıda 6 yılmış. 6 yıl olması için sanırım bir takım anlaşmalar yapacakmış ama ilerisini gerisini pek bilmiyorum.

Şöyle düşünüyorum bu konuda hocam: Xiaomi doğrudan parça tedariği yapmıyor demiştim. Ancak parça gerektirecek bir şey olmadı. Sadece bataryası göçtüğünden batarya arayışındaydım. Onun harici tüh ya parçası yok muymuş bunun dediğim bir mevzu olmadı.

MagicOS bomboş bir şeyi yok yazılımda. Ona göre al One UI'da daha fazla çeşit var.
Destek konusunda 3 yıl ile kaldı. Ben 6 yıla çıkarılacağını sanmıyorum ama 600 serisi 6 yıl olabilir.
Yani parça konusunda Türkiye'de Samsung ve Apple'ın kimse eline su dökemez. Yani Honor gibi firma Xiaomi'den daha az pazar payı olan firma olduğundan daha fazla zorluk çekebilirsin.
Yani sana kalmış telefonun suyunu çıkarmayı seviyorsan gittiği yere kadar gitsin diyorsan S25 FE daha iyi olur ama 4 5 seneye değişir dersen Honor 400 Pro.

MagicOS bomboş bir şeyi yok yazılımda.
Açıkçası benim için daha iyi olur. Güncel cihazımdaki MIUI yazılımı çok bloat ve bir hayrını görmedim. :) O yüzden bloat olmayan düzgün bir Custom ROM kullanıyorum. Dolayısıyla iyice boş olması çok da sorun çıkarmaz. Hatta her şeyini ben kurayım dediğimden ötürü benim için daha iyi bile olacaktır diye düşünüyorum.