Bütçe
55000
M4 Pro MacBook Pro ve iPad 9. nesil kullanıyorum aktif olarak.
Ekosistemi tamamlamak çok büyük bir artı mı yoksa S25+ donanım bazında her türlü yendiği için onu mu almalıyım bilmiyorum.
S23 FE var şu an. Bataryasından nefret ediyorum. Asla yetmiyor.
En büyük ihtiyacım batarya. Sonrasında yedek parça bulunurluğu ve servis ağı.
Farklı telefon önerinizi varsa dinlemeye açığım.
Teşekkürler öneriler için şimdiden.
Tabii S25+ ikisi içinden daha iyi. Ayrıca bunların haricinde de Samsung hem marka olarak, S25+ hemde donanım olarak iyi değil. Ancak ekosistem tamamlamak için mutlaka 16E al.

S25 Plus daha iyi bir cihaz bu su götürmez bir gerçek ancak ekosistemi tamamlayayım derseniz iPhone 16e'de yerden yere vurulacak bir cihaz değil (ama fiyatına göre evet sunduğu özellikler gerçekten rakiplerinin çok gerisinde, biraz kısılmış A18 ve pili dışında hiçbir espirisi yok 3 nesil önceki 60 HZ bir panel ve tamam kötü değil vs denilse bile birtanecik kamerasıyla gerçekten çağ dışı) uzun yıllar memnun eder kişisel öneri olarak ne kadar S25+ fiyatına oranla çok daha iyi bir modelde olsa ekosistemden dolayı iPhone 16e'yi almanızı öneririm. Eğer ikinci ele bulaşırsanız iPhone 15 Plus olabilir derim pilde istediğiniz için, yapay zeka desteği ve mute switch/action button handikapı haricinde çok daha makul bir cihaz. Üzerine de 120 HZ panelde ekleyelim dersek iPhone 13 Pro Max'te olabilir ancak ne kadar işlemci nesli olarak 15 Plus'la bir yıllık farkta olsa cihazların yıpranma paylarından dolayı birisi 3,5-4 senelik bir cihazken birisi anca 2 senelik oldu olmadı en kötü ihtimaliyle onun için pili değiştirmem diyorsanız çok bulaşmayın derim.

Apple tarafında da bütçeyi arttırmadan pekte farklı cihaz yok iPhone 15 alınabilir belki biraz yükseltilerek ancak tek avantajı 2. kamerası ve dinamik ada olan bir telefon içinde para attırmaya değer mi tartışmaya açık bir durum. İkinci ele bulaşmazsanız sıfır olarak seçenekler belli ve ekosisteminizi de düşününce dışına çıkmazsak eğer bütçe arttırmadan en makul cihaz iPhone 16e gibi görünüyor.

S25 Plus daha iyi bir cihaz bu su götürmez bir gerçek ancak ekosistemi tamamlayayım derseniz iPhone 16e'de yerden yere vurulacak bir cihaz değil (ama fiyatına göre evet sunduğu özellikler gerçekten rakiplerinin çok gerisinde, biraz kısılmış A18 ve pili dışında hiçbir espirisi yok 3 nesil önceki 60 HZ bir panel ve tamam kötü değil vs denilse bile birtanecik kamerasıyla gerçekten çağ dışı) uzun yıllar memnun eder kişisel öneri olarak ne kadar S25+ fiyatına oranla çok daha iyi bir modelde olsa ekosistemden dolayı iPhone 16e'yi almanızı öneririm. Eğer ikinci ele bulaşırsanız iPhone 15 Plus olabilir derim pilde istediğiniz için, yapay zeka desteği ve mute switch/action button handikapı haricinde çok daha makul bir cihaz. Üzerine de 120 HZ panelde ekleyelim dersek iPhone 13 Pro Max'te olabilir ancak ne kadar işlemci nesli olarak 15 Plus'la bir yıllık farkta olsa cihazların yıpranma paylarından dolayı birisi 3,5-4 senelik bir cihazken birisi anca 2 senelik oldu olmadı en kötü ihtimaliyle onun için pili değiştirmem diyorsanız çok bulaşmayın derim.

Apple tarafında da bütçeyi arttırmadan pekte farklı cihaz yok iPhone 15 alınabilir belki biraz yükseltilerek ancak tek avantajı 2. kamerası ve dinamik ada olan bir telefon içinde para attırmaya değer mi tartışmaya açık bir durum. İkinci ele bulaşmazsanız sıfır olarak seçenekler belli ve ekosisteminizi de düşününce dışına çıkmazsak eğer bütçe arttırmadan en makul cihaz iPhone 16e gibi görünüyor.
Teşekkür ederim cevabınız için. Düz 16 modeli ile arada 15 bin TL fark var. O bütçelere çıkamıyorum maalesef. Kamerada ne zoom ile makro çekimler ile hiç ilgilenmedim. Samsung'un yazılımını da seviyorum buradaki tek soru işareti ekosistem için apple değer mi diye düşünüyorum. Birkaç gün daha üzerine düşünüp bir sonuca varacağım sanırım.

Teşekkür ederim cevabınız için. Düz 16 modeli ile arada 15 bin TL fark var. O bütçelere çıkamıyorum maalesef. Kamerada ne zoom ile makro çekimler ile hiç ilgilenmedim. Samsung'un yazılımını da seviyorum buradaki tek soru işareti ekosistem için apple değer mi diye düşünüyorum. Birkaç gün daha üzerine düşünüp bir sonuca varacağım sanırım.
Ben iki telefon kullanmaktayım ve ikinci telefonum Android bir cihazken ana cihazım Apple ekosistem muhabbetlerinden kaynaklı, kişisel olarak ekosistem için iPhone 16e'yi alırdım çünkü AirDrop'la çok fazla dosya alışverişinde bulunuyorum evet birçok yol var
Neardrop şahsen benim kullandığım yol Mac'e kurdum ve kullandığım telefon olan S23 Ultra'da bulunan Nearby Share özelliğini bu sayede kullanabiliyorum arada tutukluk yapıyor olsa da genel anlamda memnunum ancak iPad'le dosya paylaşımı hem biraz daha zor (iki cihazda da Snapdrop sitesini açarak çözüyorum bunda da) hemde iPhone telefonlarda kullanabildiğimiz cihazlar arası arama aktarılması, Mac'e iPhone yansıtma (iOS 18 ve MacOS 15 ikilisine belki son 10 yıldır gelen özellik kesinlikle mükemmel bir şey çok rahatlatıyor kullanırken hem bildirimlerin düşmesi hem telefonu elime almadan kullanabilme olarak) , cihazlar arası pano paylaşımı (yine Android tarafında da çözümler mevcutlar ancak tabletiniz ve bilgisayarınız Apple'ken bir Apple telefona ihtiyacınız var bu özellik için), iPhone kamerasını görüşmelerde bilgisayar için kullanabilmek gibi Apple ekosistemine ait olan özelliklerden mahrum kalacaksınız bence ne kadar S25+ fiyatına göre sunduğu şeyler açısından çok daha iyi bir modelde olsa ekosistemin içerisindeyken mahrum kaldığınıza değecek kadarda iyi değil sadece iPhone yansıtma bile aradaki farkı benim için amorti eder açıkçası.

Bütçe arttırma işinde de tamamen maddi ve tercihsel mesele ancak biraz daha uyguna gelsin derseniz şahsi telefonumda birkaç ay önce alınan bir modeli alarak geçiş yaptım eğer dert değilse 34-36K gibi iPhone 16e'yi buluyorsunuz takas desteğiyle geçiş yapmayacaksanız zararını görmezsiniz telefondan memnun olmayan birinden ikinci el almanın derim (512 GB 16 Plus'ı kişisel olarak 55500TL'ye aldım cihaz aslen Nisan ayında alınmış ben temmuz sonu gibi aldım örneklendirirsem).

M4 Pro MacBook Pro ve iPad 9. nesil kullanıyorum aktif olarak.
Ekosistemi tamamlamak çok büyük bir artı mı yoksa S25+ donanım bazında her türlü yendiği için onu mu almalıyım bilmiyorum.
S23 FE var şu an. Bataryasından nefret ediyorum. Asla yetmiyor.
En büyük ihtiyacım batarya. Sonrasında yedek parça bulunurluğu ve servis ağı.
Farklı telefon önerinizi varsa dinlemeye açığım.
Teşekkürler öneriler için şimdiden.
Ekosistem çok iyi olur ancak S25+ ile 16e kıyaslanamaz bile.