Bu durumda bana kalsa kullanıcı hatasından dolayı suçlu bile ilan edilebilirsin.

Arızalı şarj aleti ile cihazı şarj etmişsin, şu an şarj aletinin markasından da emin değilim ama bataryayı öldürmüş olabilir o alet.

Arızalı şarj aleti göndermem telefonu onunla şarj ettiğim anlamına mı geliyor hocam?😀

Evet hocam, tam da o anlama geliyor. Madem cihazı onunla şarj etmedin, şarj aletini neden cihazla gönderdin diye sorarlar adama :unsure:.
Tabletim için hızlı şarj gerekiyordu. Tablet aldığım zaman o şarj aletini de aldım🥰 6-7 aydan beri bataryası arızalı olan telefonumu, şarj aletimde arızalanınca ikisini de birlikte göndereyim deyip göndermem suç olmuş. Hatta servis sağlam paracanın değişmesini bu sebebe bağlar değil mi? Lütfen mesaj kalabalığı yapmayın.

@seeraddar bunu önceden servise belirttiysen sorun yok, belirtmediysen sorun yaşama ihtimalin var servis ile.

Mesaj kalabalığı falan da yaptığım yok, eksik bilgi veren sensin. İlk mesajda şarj aleti gönderdiğine dair bir veri var mı, yok, eee?

@seeraddar bunu önceden servise belirttiysen sorun yok, belirtmediysen sorun yaşama ihtimalin var servis ile.

Mesaj kalabalığı falan da yaptığım yok, eksik bilgi veren sensin. İlk mesajda şarj aleti gönderdiğine dair bir veri var mı, yok, eee?
Sizi kırdıysam özür dilerim ama 6 aylık süreci burada anlatmamı nasıl bekliyorsunuz? servise belirttim durumu zaten.

Merhaba,

Böyle durumlarda elbette talep etmediğiniz şeylerin gerçekleşmesi doğru değil. Bu noktada mesajınızdaki "...iade veya değişim seçeneklerinden birini kullanacaktım" söyleminiz dikkatimi çekti. Sanırım siz esasen bir değişim talebinde de bulunmadınız. Nasıl iletişim kurdunuz, iletişim kurarken tam olarak ne talep ettiniz gibi detayları vermemişsiniz konum mesajında açıkçası.

Yine de şöyle söyleyeyim. Bir ürünün ayıplı olmasından kaynaklı olarak seçimlik haklarınız şunlar:

Seçimlik haklar.webp

Muhataba yapacağınız başvuruda açıkça hangi seçimlik hakkınızı seçtiğinizi belirtmelisiniz. Talep etmediğiniz bir işlemi yapmaları elbette doğru değil. Şayet seçimlik haklarınızdan hangisini kullanmak istediğiniz açıkça belirtmenize rağmen bunu yerine getirmeyip başka işlemler yapılırsa, evet THH'ye başvurup daha evvel belirttiğiniz seçimlik hakkınızı kullanmak için talepte bulunabilirsiniz.

Bunun dışında eğer başlangıçta seçimlik haklarınızdan birini açıkça belirtmediyseniz, sonrasında yapılan işlemler neticesinde güncel durumda hala ürün ayıplı ise, yani o ayıp giderilmediyse, yine muhatabınızla iletişime geçerek seçimlik haklarınızdan birini açıkça belirterek başvuruda bulunun. Gereğini yerine getirmezse ve/veya talep etmediğiniz başka bir işlem gerçekleştirirlerse yine THH'ye başvurabilirsiniz.

Geçmiş olsun.