Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Swin1

Yetkin
Makaleler
1
Merhaba,

Bugün sanal belleğin C sürücüsünde çok yer kapladığı ve yer bırakmadığı için C sürücüsününkini (SSD) kapatıp D sürücüsününkini (HDD) açtım. Açtıktan sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve disk kayboldu. SATA, güç, kablolarını yer değiştirdim fakat yine olmadı. Sürücü BIOS'tan da baktığımda disk görünmüyor. Ne yapmam lazım?

Ekran görüntüsü 2025-11-12 171655.webp

Çözüm
Sisteminde 1 SSD ve 1 HDD var. SSD BIOS'ta gorunuyor ama HDD ayni kablo ve SATA portunda gorunmuyor. Dogru mu anladim? Eger boyle ise gorunmeyen HDD fiziksel olarak ariza yapmis. Icinde cok degerli veri yoksa ya da fiyati maddi olarak kurtarilmaya degecek bir sey degilse kagit agirligi olarak kullan, ugrasmaya degmez.
Sisteminde 1 SSD ve 1 HDD var. SSD BIOS'ta gorunuyor ama HDD ayni kablo ve SATA portunda gorunmuyor. Dogru mu anladim? Eger boyle ise gorunmeyen HDD fiziksel olarak ariza yapmis. Icinde cok degerli veri yoksa ya da fiyati maddi olarak kurtarilmaya degecek bir sey degilse kagit agirligi olarak kullan, ugrasmaya degmez.

Çözüm
Sisteminde 1 SSD ve 1 HDD var. SSD BIOS'ta gorunuyor ama HDD ayni kablo ve SATA portunda gorunmuyor. Dogru mu anladim? Eger boyle ise gorunmeyen HDD fiziksel olarak ariza yapmis. Icinde cok degerli veri yoksa ya da fiyati maddi olarak kurtarilmaya degecek bir şey degilse kagit agirligi olarak kullan, ugrasmaya degmez.

Evet bakamadığım için kusura bakma HDD yanmış.