Osman C

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Sistemde Crucial T700 1TB model SSD var ve bu SSD'nin uygulaması olan Crucial Storage Executive'den over provisioning özelliğini aktif edemiyorum hata veriyor.
Biraz araştırdım ve sanal bellek aktif etme işlemi var mış ama 32 GB RAM'e göre özel boyut aralığı ne olmalı bilmiyorum. Anlayan arkadaşların desteğini bekliyorum, teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Sanal Bellek.webp
    Sanal Bellek.webp
    31,8 KB · Görüntüleme: 76
ROG STRIX B650E-E Gaming Wi-Fi / Ryzen 7 7800X3D / ROG STRIX RTX 2060 O6G / Trident Z5 Neo RGB 5600MHz CL28 / Crucial T700 1TB / Cooler Master MWE Gold 850 V2 / DeepCool LT520 / NZXT H5 Flow
Üretici başka bir çözüm önermiş:

Birimi küçült dediğimde yeni bir disk alanı mı oluşturmuş olacağım acaba?

ROG STRIX B650E-E Gaming Wi-Fi / Ryzen 7 7800X3D / ROG STRIX RTX 2060 O6G / Trident Z5 Neo RGB 5600MHz CL28 / Crucial T700 1TB / Cooler Master MWE Gold 850 V2 / DeepCool LT520 / NZXT H5 Flow

Birimi küçült dediğimde yeni bir disk alanı mı oluşturmuş olacağım acaba?
Birimi küçült dediğinizde herhangi bir bölüme ait olmayan, üstüne de veri yazılamayan (en azından sizin tarafınızdan) boş bir alan oluşturulur. Crucial'ın programı bu alanı over provisioning için kullanıyor. Denemekte fayda var, linkte o alanı unallocated olarak bırakacağınız söylenmiş. Sadece bölümü ayırıp ayrılan kısımda yeni bir birim oluşturmadan bırakıyorsunuz yani. Ne kadar alan bırakacağınız ise sanırım Over provisioningi nasıl ayarlayacağınıza bağlı.

Birimi küçült dediğinizde herhangi bir bölüme ait olmayan, üstüne de veri yazılamayan (en azından sizin tarafınızdan) boş bir alan oluşturulur. Crucial'ın programı bu alanı over provisioning için kullanıyor. Denemekte fayda var, linkte o alanı unallocated olarak bırakacağınız söylenmiş. Sadece bölümü ayırıp ayrılan kısımda yeni bir birim oluşturmadan bırakıyorsunuz yani. Ne kadar alan bırakacağınız ise sanırım Over provisioningi nasıl ayarlayacağınıza bağlı.
Anladım teşekkür ederim.