Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Bence çok güzel bir şey bu. Benim bildiğim en büyük örneklerden biri Barış Manço'dur. Örneğin:

Çıt Çıt Çedene- Alla Beni Pulla Beni
La Casba Della Mamma Tulipano- Dön Desem Döner Misin

Özellikle Barış Manço'nun yukarıdaki gibi şarkılarında hikaye de benzer oluyor. Tamam Çıt Çıt Çedene ile Alla Beni Pulla Beni aşırı benzer değil, ancak La Casba Della Mamma Tulipano ile Dön Desem Döner Misin bildiğiniz aynı. Sizin bu konuyla alakalı düşünceleriniz neler? Farklı sanatçılardan bildiğiniz örnekler varsa seve seve beklerim, yeni tüm trap şarkılarda kullanılan beat dışında :D

İşin uzmanı değilim fakat bahsettiğiniz olayın "Sampling" olarak geçtiğini biliyorum. Halihazırda bulunan bir şarkının belirli bir kısmı kesilip yeni üretilecek olan üründe kullanılıyor. Çok güzel bir durum, sürekli dinlediğiniz bir şarkının; sevdiğiniz dizinin yeni sezonunda çalması kadar keyif ve heyecan veriyor. Diğer yandan Türkiye'de çok yanlış örnekleriyle karşılaşabiliriz. Tüm melodiyi kopyala-yapıştır, üzerine 2-3 drum hi-hat ekleyerek sampling yapılmıyor maalesef.. direkt olarak beat çalınmış oluyor. Amerika trap furyasında çok güzel örnekleri mevcut. Future, Metro Boomin vb. sanatçılar bol bol kullanıyor ve çıkardıkları işler (türü sevenler için) kusursuza yakın oluyor.

İşin uzmanı değilim fakat bahsettiğiniz olayın "Sampling" olarak geçtiğini biliyorum. Halihazırda bulunan bir şarkının belirli bir kısmı kesilip yeni üretilecek olan üründe kullanılıyor. Çok güzel bir durum, sürekli dinlediğiniz bir şarkının; sevdiğiniz dizinin yeni sezonunda çalması kadar keyif ve heyecan veriyor. Diğer yandan Türkiye'de çok yanlış örnekleriyle karşılaşabiliriz. Tüm melodiyi kopyala-yapıştır, üzerine 2-3 drum hi-hat ekleyerek sampling yapılmıyor maalesef.. direkt olarak beat çalınmış oluyor. Amerika trap furyasında çok güzel örnekleri mevcut. Future, Metro Boomin vb. sanatçılar bol bol kullanıyor ve çıkardıkları işler (türü sevenler için) kusursuza yakın oluyor.
Ekleme yapmadan edemedim; latin rap dünyasında (Pitbull üstadım hariç) Türkiye'deki gibi rezil örneklerle karşılaşmak mümkündür. Adamların neredeyse her şarkısında aynı drum pattern kullanılıyor.