Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Picky

Uzman
Geçtiğimiz günlerde Rufus ile ISO dosyası yazıp temiz Windows 10 kurulumu yapmıştım. O zamandan beri flashı bilgisayara her taktığımda kendi flashıma ek olarak altta gördüğünüz uefı_ntfs diski de çıkıyor. D olan 114 GB'lık diski biçimlendiriyorum değişen bir şey olmuyor. Uefı_ntfs'yi biçimlendirmek istediğimde "disk yazma korumalı" uyarısı çıkıyor. Nasıl düzeltebilirim bu durumu?

Flash.webp

CMD yönetici olarak çalıştırın sonra sırayla:
Diskpart
List disk

Bu noktada USB belleğin disk numarasını göreceksiniz dikkatli olun yanlışlıkla başka bir diski formatlamayın.

Select disk 4 ( örnek olması açısından 4 yazdım genelde en sonuncusu olur ama kontrol ederek seçin)

Clean.

GPT istiyorsanız convert GPT - MBR istiyorsanız convert MBR komutunu girebilirsiniz.

Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. @Caner Uncu hocamın söylediği çözüm yolu ile problemim çözüldü fakat "çözüldü" olarak işaretledim sayfayı yenilediğimde işaretlememiş olarak görünüyordu, şu an ise "çözüldü" butonu hiç görünmüyor. Herhangi bir moderatör arkadaş acaba görüyor mu bu mesajımı?

Edit: Sanırım düzeltilmiş.