144

Üstün
Makaleler
1
Merhaba. SanDisk Ultra Flair'e sahibim ve USB 3.0 portunda çalışıyor. Fakat okuma yazma hızı çok düşük. Bir çözümü var mı?

Aldığım hızlar:

1702670516952.webp

@Recep Baltaş yardımcı olabilme şansınız var mı?

Sistem:
  • Intel Core i3 2120
  • 8 GB RAM
  • Esonic H61FHL
  • 500 GB HDD
  • GeForce GT 220 1 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Araştırdım ve net bir sebebini bulamadım ama tahminim şu şekilde: Bir başka 3.0 portlu anakart tasarımını alıp maliyetten kısmak için 3.0 kontrolcüyü kaldırmışlar. Üretime yollarken de port rengini değiştirmemişler.

Mesela benzer bir H61 anakart:

Eki Görüntüle 161
Çok teşekkürler yardımlarınız için. Böyle bir şey olduğunu bilseydik hiç almazdık.

Peki arkadaş USB 3.0 çoklayıcı alsa ve onu da USB 2.0 portuna taksa işe yarar mı?
Bu şekilde yapabiliriz tam hızı alabilirim değil mi?

Teşekkürler arkadaşlar, yapabilecek bir şey yok sanırım ve Recep hocamın da dediği gibi USB 3.0 portu olan PCI-e USB 3.0 bulunduran bir anakart alacağız anlaşılan.

Teşekkürler arkadaşlar, yapabilecek bir şey yok sanırım ve Recep hocamın da dediği gibi USB 3.0 portu olan PCI-e USB 3.0 bulunduran bir anakart alacağız anlaşılan.
Sizin için de en sağlıklısı o olur hocam. KFC'den aldığınız ilk maaş ile ona yönelin derim :)

Hocam yeni anakart almanıza gerek yok masraf çok çıkacaksa, hocamın dediği gibi ekstra sadece PCI kartı olarak alıp da kullanabilirsiniz aynı anakarta takıp.

Sizin için de en sağlıklısı o olur hocam. KFC'den aldığınız ilk maaş ile ona yönelin derim :)
Para artacak illa ki telefon aldıktan sonra. Model önerisi de isteyeceğim tabii. Esonic tercih etmem artık bir daha, zaten ben almadım o anakartı.

Hocam yeni anakart almanıza gerek yok masraf çok çıkacaksa, hocamın dediği gibi ekstra sadece PCI kartı olarak alıp da kullanabilirsiniz aynı anakarta takıp.
Olabilir o da eğer tam hızı sunacaksa hocam.