dewberry

Üstün
Makaleler
2
Yer
LTAD
Selam, 24 Bit CD/Vinyl ripped FLAC albümleri torrent ile "indiriyorum" ama çoğu dosyayı 100 KiB civarı bir hızla indirebiliyorum. İndirdiğim dosyaların minimum 2 GB olduğu düşünülünce P2P üzerinden bir şey indiremiyorum yani. Seeder’dan dolayı olduğunu düşündüm ama 32.000 seeder’lı Dexter’ın bir bölümünü bile indiremediğime göre kesinlikle sorun SansurOnline’da. DNS’e bile bağlanamıyorum bu saçma ISP’de.

Bunun için çözümü olan var mı? RuTracker, PirateBay vb. çoğu siteden aldığım .torrent’leri deniyorum ama olmuyor.

Admin için – lütfen SansurOnline ibarelerini kaldırmayınız, gerçek bu.

Son düzenleme:
Yanlış bilgi: GoodByeDPI Turkey yazılımı güvenilirdir.
VPN'ya da GoodbyeDPI denedin mi?

Umarım uyarı puanı yemem, hocam gecen onu Discord içni yükledim virüs trojan at falan her şey vardı bilgisayar kendine gelemedi 2-3 gün.

VPN ya da GoodbyeDPI denedin mi?

SuperBox kullanırken DPI zaten kullanıyordum ve sorun yoktu. SansurOnline'ye geçince zaten sorun başladı, bu "güzel" operator nerdeyse bütün DNS'leri yasakladığı için DPI kullanamıyorsunuz (GoodBye DPI SOL'da DNS istemekte.).

VPN meselesi yine DNS gibi, hepsi blacklistte.

Önemli olan seed sayısı değil.
O seederlerin ne kadar yükleme hızı olduğu ve kaç kişinin indirdiği ve onların ne kadar indirdiği önemli.
O kadar seeder var ise pek bir şey kalacağını sanmam normaldir.

Port açamadığın için tüm indirenleri göremiyorsundur.

Önemli olan seed sayısı değil.
O seederlerin ne kadar yükleme hızı olduğu ve kaç kişinin indirdiği ve onların ne kadar indirdiği önemli.
O kadar seeder var ise pek bir şey kalacağını sanmam normaldir.

Port açamadığın için tüm indirenlerin göremiyorsundur.
Bilgisayar mühendisiyim yani seeder kavramını biliyorum, 30-35 kere farklı seederlar ile denedim. 92. ile başlayan bir IP bloğundayım, sanırsam CGNAT bloklarından biri. NAT olan bir bloğa girersem daha rahat çözeceğimi düşünüyorum.

CGNAT bloğunda olduğum için portta açamıyorum :) Çıldıracağım...

Maalesef SansürOnline böyle. İşin VPN, DPI, DNS ile alakası yok ayrıca.

Upload tamamıyla merkezden kısırlaştırılmış. P2P trafiğe büyük bir engel var.

20 Mbps upload normalde TCP overhead ile saniyede 2.15 MB/s hız ile upload etmesi lazım. 50 Mbps ise 5.36 MB/s ile. Sabit ve stabil bir şekilde bu hız ile upload etmeniz lazım. Ama bu pratikte mümkün mü? Değil. Çünkü SansürOnline'da böyle bir şeye izin verilmez. Bir tek Google'a izin veriyorlar. Ona da bazen. Diğer bütün siteler, MEGA, P2P, vb hepsi upload limitli. Hep dalgalı hız alırsınız. Onu da maks 200 KiB/s alırsınız. Üstünü görmez. Çok nadir. Cidden rezil bir firma.

ISS değiştirmek dışında yapacak bir şey yok. TurkNet ile 20 Mbps'in tamamı ile upload edebiliyorum. İyi ki bu eziyetten kurtuldum.

Düzenleme: Ayrıca bu yüzden farklı forumlarda herkese asla SansürOnline'ın 2200 TL'lik 1000 Mbps simetrik paketini almaması için uyarıyorum. O hızı o paraya bile doğru düzgün veremiyorlar.

Son düzenleme:
Bilgisayar mühendisiyim yani seeder kavramını biliyorum, 30-35 kere farklı seederlar ile denedim. 92. ile başlayan bir IP bloğundayım, sanırsam CGNAT bloklarından biri. NAT olan bir bloğa girersem daha rahat çözeceğimi düşünüyorum.

CGNAT bloğunda olduğum için portta açamıyorum :) çıldıracağım...
Bilmediğini söylemedim sadece o kadar fazla seed var ise leech eden de vardır.
Başka Torrent dene aşman lazım. FitGirl'den dene bir.

Maalesef SansürOnline böyle. İşin VPN, DPI, DNS ile alakası yok ayrıca.

Upload tamamıyla merkezden kısırlaştırılmış. P2P trafiğe büyük bir engel var.

20 Mbps upload normalde TCP overhead ile saniyede 2.15 MB/s hız ile upload etmesi lazım. 50 Mbps ise 5.36 MB/s ile. Sabit ve stabil bir şekilde bu hız ile upload etmeniz lazım. Ama bu pratikte mümkün mü? Değil. Çünkü SansürOnline'da böyle bir şeye izin verilmez. Bir tek Google'a izin veriyorlar. Ona da bazen. Diğer bütün siteler, MEGA, P2P, vb hepsi upload limitli. Hep dalgalı hız alırsınız. Onu da maks 200 KiB/s alırsınız. Üstünü görmez. Çok nadir. Cidden rezil bir firma.

ISS değiştirmek dışında yapacak bir şey yok. TurkNet ile 20 Mbps'in tamamı ile upload edebiliyorum. İyi ki bu eziyetten kurtuldum.
Doğrudur, teşekkürler.

Çalışan indirimim olmasa direkt TurkNet'e geçeceğim zaten. Şuan 500'luk pakete 320 lira veriyorum ama 100 alabiliyorum müthiş saha ekibinden dolayı.

Evin içine kadar optik kablo geliyor ama GPONun çıkışının takılabileceği bi CAT6 odaya çekili değil. Odaya apartmandan bölünüp gelen fiber geliyor ve doğal olarak optik kablo uzakta kaldığından internet hızı oldukça yavaşlıyor. Tabii saha ekibi kolayına geleni yapıp kaçtı ve sonuç 100 alırsan dua et oldu.

Bilmediğini söylemedim sadece o kadar fazla seed var ise leech eden de vardır.
Başka Torrent dene aşman lazım. FitGirl'den dene bir.
Olmuyor hocam, Dexter denedim, Windows imagesi denedim, DODI denedim ama hepsi çalışmıyor.