Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakın arkadaşlar, ben otizm ve dehb tanısı konmuş, birçok insan tarafından tuhaf görülen ve dışlanan biri olarak bile kendi görüşlerimi burada açıkça beyan etmek isterim;

1) 3. Dünya savaşının çıkma riskinin yüksek olduğu bir zamandayız (en azından CNN Türk gibi güvenilir makaleler bunları söylüyor) yani zaten dünya iyice çöküşte, her şey kötüye gidiyor. Bu yüzden, sosyal medya gibi sanal ve pek ciddiye alınmaması gereken, trollerin olduğu ve belki de size yalan söyleyen, troll hesapların çokça bulunduğu sanal mecraları dikkate almamanızdır. Sosyal medyada zaten pek işler kolay işlememektedir.

2) Çocukların güvenliğini bende önemsiyorum, bunu önemseyen biri olarak yapılacak en iyi şey, önceliği gerçek hayatta küçücük çocukları bildiğiniz taciz/tecavüz edenleri hedef almaktır. Mesela bakınız:

Bu çocuğun ne suçu vardı şimdi? Bu haberleri yıllarca görüyorum, bu tarz haberleri. Her görüşümde kanım donuyor, o kadar çok nefret ediyorum ki. Sırf tacizciler ve tecavüzcüler yüzünden, masum insanların bile yanlış anlaşılması olası bir devirden geçiyoruz. Artık herkes, sürekli adli yollara başvurmak istiyor çünkü çaresiz hissediyorlar ve toplum genelinde büyük bir korku var. Şunu da belirteyim; Dünya genelinde taciz ve tecavüz oranlarını arttıran ülke Amerika'dır. Ben bu yüzden diyorum batılılaşmanın zararı da var, faydası da. Ben şu an, batılılaşmanın zararlarından bahsediyorum. Boşanma oranlarında son 20 senede %87 oranındaki artışta bunu kanıtlıyor. Buna ek olarak, bundan 20 sene önce toplumda ahlaka, namusa, şerefe, onura daha çok önem vardı. Taciz, tecavüz vakaları yaygın değildi. Eskiden gerçek aşk, gerçek saygınlık vardı. Ben, çocukluğumun bir kısmını annemin köyünde, geleneksel bir şekilde geçirmiş ve o ortamı bilen biri olarak, biz gelenekselciler olarak, tecavüzü tacizi sonuna kadar kınıyoruz.

3) Ahlakı anlayabilmek için illa dindar olmaya da gerek yoktur, bizim felsefemize göre, ahlak illa ki dine bağlı olmak zorunda değildir. Geleneksel asya kültürüne bakacak olursanız, islam dini ile benzer ortak yönler bulabilirsiniz. Çünkü özellikle belirtiyorum; Doğu Asyalı insanlar, çok sıkı bir disiplin ile eğitim alırlar ve bu sebeple, insanlara saygı göstermeyi, şiddetten uzak kalmayı, taciz ve tecavüz gibi eylemlerden uzak kalmayı en verimli şekilde öğrenirler. Benimde, Doğu Asya'yı sevme sebebim budur.

O yüzden buradan Recep abiyede seslenmek isterim, vermiş olduğu cevapta bir anlam yok pek. Zaten olayın suça dönüşmesi için, TCK kanunlarınca, 15 yaşın altındaki bir bireyin, kanıtlanmış bir şekilde bir reşit birey tarafından cinsel eylemlere söz konusu olması gerekmektedir. Bu konuları az çok biliyorum, çünkü hukuk alanında çalışan tanıdıklarım var. Türkiye'de reşit yaşı 18'dir ancak rüşt yaşı 15'tir. Bu durum, cinsel rüşt ile karıştırılmamalıdır. Cinsel rüşt değildir. Ancak, cinsellik ve tecavüz gibi taciz gibi durumlar söz konusu olmadıkça, ikili ilişkilerde saygı olduğu sürece, TC kanunlarına göre suç sayılmamaktadır. Pedofili gibi eylemleri savunanların ise suç sayılabilmesi için, büyük bir grup oluşturmaları ve bunu bir protesto düzeyine getirmeleri gerekir. Çünkü birkaç kişinin birkaç savunucu şeyler yazmasının, topluma neredeyse hiçbir etkisi bulunmaz.

Cinsel rüşt yaşı konusu konusuna gelirsek; Japonya'da eskiden cinsel rüşt yaşı 13 idi. Daha sonradan, Tokyo gibi bazı büyük şehirlerde, Japonyada cinsel rüşt yaşı 16'ya çıkarıldı. Cinsel rüşt yaşı, 13-16 yaş aralığına sahip bireylerin, genel olarak rıza gösterebileceğinin kanuni yönden kabul edilmesi anlamına gelmektedir. Japonya'da, en kalabalık ve genelde turistlerin en çok girdiği büyük şehirlerde cinsel rüşt yaşının 16'ya çıkarılmasının bir sebebi de var! Sebebi, en kalabalık yerlerde ve turistlerin yani dış ülkelerden çok fazla turist alan bölgelerde, tecavüz oranlarında yükselme görülebiliyor. Bununla başa çıkmak için de bu yaşı yükselttiler. Kore'de de benzer şekilde, cinsel rüşt yaşı 16'dır. Cinsel rüşt yaşı, bir bireyin "ben istiyorum" deme hakkı tanınması durumudur. Bir kişiyi seviyorsa, hertürlü eylemlere yasalarca izin verildiği anlamına geliyor. Bu da muhtemelen, o ülkelerdeki eğitim seviyesinin çok ama çok gelişmiş olması ve genel olarak, insanlar erken yaşta çalışma kültürünü, edebi ve ahlakı öğreniyorlar.

Mesela siz hiç 13 yaşında büyük bir şirketin CEO'su olan bu şahsı duymuş muydunuz? Bunlar hep, ailevi bilinç ve kaliteli eğitim ile olan şeyler.

Uzun lafın kısası, Amerika yüzünden taciz ve tecavüz oranlarındaki bu ciddi artış yüzünden ceza alan ve içeri atılan birçok masum kişiler de var. Biz dünyaya bir kere geldiysek, zaman da kıymetlidir. Düşünsenize, 15-20 yıl hapis yatıyorsun. Korkunç bir durum. Dünyanın da genel olarak desteğe ihtiyacı var. Örneğin suç işlemeye meyilli kişileri tedavi etmek, onlara psikolojik destek olmak gibi. İnsanlara saldıran tiplerin saldırganlaşmasının altında yatan sebepler araştırılmalı, aileleri araştırılmalı. Kötü bir anne babada büyüyen bir çocuk, yaşı büyüdüğünde saldırgan birine dönüşebiliyor. Risk var. Bunları doğrudan cezaevine göndermeyi ben bir INFP kişiliğinde biri olarak pek medeni görmüyorum. Aksine, böyle kişiler için acil tıbbi psikolojik destek ve uzun soluklu terapi gibi destek hizmetleri gerekmektedir. Bu tarz kişilerin, topluma kazandırılabilecek ve çalışabilecek hale getirilerek, dünyaya olumlu katkı sağlayabilecek bireyler haline getirilmesi çok önemlidir.

Son düzenleme:
Bakın arkadaşlar, kendi görüşlerimi burada açıkça beyan etmek isterim;

1) 3. Dünya savaşının çıkma riskinin yüksek olduğu bir zamandayız (en azından CNN Türk gibi güvenilir makaleler bunları söylüyor) yani zaten dünya iyice çöküşte, her şey kötüye gidiyor. Bu yüzden, sosyal medya gibi sanal ve pek ciddiye alınmaması gereken, trollerin olduğu ve belki de size yalan söyleyen, troll hesapların çokça bulunduğu sanal mecraları dikkate almamanızdır. Sosyal medyada zaten pek işler kolay işlememektedir.

2) Çocukların güvenliğini bende önemsiyorum, bunu önemseyen biri olarak yapılacak en iyi şey, önceliği gerçek hayatta küçücük çocukları bildiğiniz taciz/tecavüz edenleri hedef almaktır. Mesela bakınız:

Bu çocuğun ne suçu vardı şimdi? Bu haberleri yıllarca görüyorum, bu tarz haberleri. Her görüşümde kanım donuyor, o kadar çok nefret ediyorum ki. Sırf tacizciler ve tecavüzcüler yüzünden, masum insanların bile yanlış anlaşılması olası bir devirden geçiyoruz. Artık herkes, sürekli adli yollara başvurmak istiyor çünkü çaresiz hissediyorlar ve toplum genelinde büyük bir korku var. Şunu da belirteyim; Dünya genelinde taciz ve tecavüz oranlarını arttıran ülke Amerika'dır. Ben bu yüzden diyorum batılılaşmanın zararı da var, faydası da. Ben şu an, batılılaşmanın zararlarından bahsediyorum. Boşanma oranlarında son 20 senede %87 oranındaki artışta bunu kanıtlıyor. Buna ek olarak, bundan 20 sene önce toplumda ahlaka, namusa, şerefe, onura daha çok önem vardı. Taciz, tecavüz vakaları yaygın değildi. Eskiden gerçek aşk, gerçek saygınlık vardı. Ben, çocukluğumun bir kısmını annemin köyünde, geleneksel bir şekilde geçirmiş ve o ortamı bilen biri olarak, biz gelenekselciler olarak, tecavüzü tacizi sonuna kadar kınıyoruz.

3) Ahlakı anlayabilmek için illa dindar olmaya da gerek yoktur, bizim felsefemize göre, ahlak illa ki dine bağlı olmak zorunda değildir. Geleneksel asya kültürüne bakacak olursanız, islam dini ile benzer ortak yönler bulabilirsiniz. Çünkü özellikle belirtiyorum; Doğu Asyalı insanlar, çok sıkı bir disiplin ile eğitim alırlar ve bu sebeple, insanlara saygı göstermeyi, şiddetten uzak kalmayı, taciz ve tecavüz gibi eylemlerden uzak kalmayı en verimli şekilde öğrenirler. Benimde, Doğu Asya'yı sevme sebebim budur.

Sosyal medyada yapılan sapık pedofili paylaşımlarını da şikayet etmeliyiz.

Anadolu'ya ne kattı islam? Kadına şiddet işte bu yobazlar yüzünden çok fazla durumda. Ayrıca islamda inanç suçu kavramları da vardır. Hümanist islamcılardan duyduğunuz şeyler islamı anlatmıyor.
Din ve İnanç Birliği: İslam, Anadolu'da ve Türkler arasında dini ve inanç birliğini sağladı. Müslümanlık, farklı boylardan gelen Türklerin ortak bir inanç etrafında birleşmesine katkıda bulundu.

Kültürel Zenginlik: İslam, Anadolu ve Türk kültürüne zenginlik kattı. Mimari, edebiyat, sanat, musiki ve el sanatları gibi alanlarda büyük ilerlemeler kaydedildi. Örneğin, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan camiler, medreseler ve saraylar İslam mimarisinin örnekleridir.

Eğitim ve Bilim: İslam, eğitim ve bilime büyük önem vermiştir. Medreseler aracılığıyla eğitim yaygınlaştı ve bu da bilimsel gelişmeleri hızlandırdı. Özellikle matematik, astronomi, tıp ve felsefe alanlarında önemli çalışmalar yapıldı.

Hukuk ve Adalet: İslam hukuku (şeriat) Anadolu'da ve Türkler arasında adaletin sağlanmasında önemli bir rol oynadı. Şeriat, toplumda düzenin ve adaletin korunmasını sağladı.

Sosyal ve Ekonomik Düzen: İslam, sosyal yardımlaşma ve dayanışma prensiplerini teşvik etti. Zekat, sadaka ve vakıf gibi kurumlar aracılığıyla sosyal adaletin sağlanmasına katkıda bulunuldu. Aynı zamanda İslam ekonomisi, ticaretin ve ekonomik faaliyetlerin gelişmesine destek oldu.

Siyasi Birlik ve Devlet Yönetimi: İslam, Türklerin siyasi birliğini güçlendirdi ve devlet yönetiminde önemli bir rol oynadı. Selçuklu ve Osmanlı Devletleri gibi büyük Türk-İslam devletleri, İslam'ın yönetim ve adalet prensiplerine dayandı.

Dil ve Edebiyat: İslam'ın etkisiyle Arapça ve Farsça, Türk edebiyatında ve bilim dilinde önemli bir yer edindi. Bu diller aracılığıyla İslam kültürü ve medeniyeti Türkler arasında yayıldı.

Hümanist islamcılardan duyduğunuz şeyler islamı anlatmıyor.
Hümanizm = Hayallerle Manipüle Etmek.

• Beğendim
İfadeler: 439
Lakin, bu tarz konuların hassas olduğunu vurgulamak isterim ve Techolay gibi huzurlu yerlerde bu tarz konuların pek konuşulmasını uygun görmüyorum. Lakin, oldukça hassas konulardır ve insanlar ve ben de dahil olmak üzere, bu tarz tecavüzcüleri görmekten bıktık ve bizimde psikolojimiz uzun süre bu haberleri izlemekten dolayı bozuldu. Ben bile, ben bir erkek olarak, sokağa tek başıma çıkmaktan korktuğumu babama dile getirmiştim. Sosyal medyada, anonim bir şekilde beni silahla öldürmekle tehdit edenler bile vardı. Biz anonim kişileri şikayet ettiğimizde ise, bize takipsizlik verildi çünkü anonim oldukları ve kullandıkları sitelerin yurtdışı menşeili olması sebebiyle, asla kimlikleri bulunamıyor. ABD bu konuda veri paylaşmıyor. İnterpol'ü ilgilendiren konular vardır bunlar örneğin; Çok ağır dolandırıcılık, terörizm gibi suçları kapsar ve bu tarz suçlarda ancak uluslararası uğraşabilirler. Ancak bunun haricinde, sosyal medyadan pek medet ummayın. Ben bile sosyal medyayı ileride salmak istiyorum çünkü çok fazla toksik kitle var. 10 Sene önce bile sosyal medya daha güvenliydi, artık değil.

Sosyal medyada yapılan sapık pedofili paylaşımlarını da şikayet etmeliyiz.
Bu tarz paylaşımlar zaten batılı sosyal medyaların kuralları gereği izin verilmemektedir. Daha kolay bir yolu, örneğin Facebook, Twitter gibi mecralarda gönderiyi şikayet ederseniz, moderatörler gönderiyi kaldırabilir ve hesabı da banlayabilirler.

Her ne kadar sorunlu ve rahatsız edici biri de olsa Erdem bu konuda doğru söylüyor. Bu tür hassas konular için ayrı bir forum açın, bu konuyu ise yorumlara kilitleyin. Bir daha böyle konular açmamak üzere hassas konuların açılmaması için denetleme yapın. Hassas konularda felsefe yapmak isteyen birisinin teknoloji kanalında yeri yoktur, bizde buna dahiliz ve daha düzgün bir forum ortamı istiyoruz.

• Beğendim
İfadeler: 439
Her ne kadar sorunlu ve rahatsız edici biri de olsa Erdem bu konuda doğru söylüyor. Bu tür hassas konular için ayrı bir forum açın, bu konuyu ise yorumlara kilitleyin. Bir daha böyle konular açmamak üzere hassas konuların açılmaması için denetleme yapın. Hassas konularda felsefe yapmak isteyen birisinin teknoloji kanalında yeri yoktur.
Sen değil miydin islamdan ayetler atan?

Ve toplum genelinden rica ediyorum; 20 Sene önceki geleneksel evlilikleri, aşk ilişkilerini, tecavüzcülerle bir tutmayın ve karıştırmayın. Dini mevzular da ap ayrı bir konu. Bakın ben islamcı değilim, dindar bile demiyorum kendime, bende inançtan öteye geçmiyor hani tanrı inancından öteye geçmez. Ama şunu biliriz ki; İslam dinince taciz etmek ve tecavüz etmek, islami boyutta çok ciddi bir günahtır ve bunun karşılığı, ölümden sonra çok ağır olacaktır. O yüzden, özellikle müslüman kardeşlerimize de tavsiyemiz bu tarz eylemlerden sakınmaları yönündedir. Dindar olmayanlar için ise, Doğu Asya kültürü, eski geleneksel kültürleri önerebilirim. Geleneksel Asya kültürüne göre de, bu tarz eylemler asla kabul edilemez ve yanlıştır. Genel temel ahlak kuramını kavrayabilen herkes, bunu anlayabilir.

Teröristleri ülkeye alan, teröristleri savunan Amerikayı suçlamamız lazım. O ülke, bütün sosyal ahlakı bozdu. Bazı Amerikan dizileriyle, filmleriyle adeta milletin beyni yıkandı. Batı kültür emperyalizmi ve propagandası dediğimiz zaman akla ilk Amerika gelir. Amerikanlaşmayın, 20-40 sene önceki geleneksel kültüre ihtiyacımız var. Bizim, cinselliğin ön plana çıkmadığı, gerçek aşk ilişki anlayışının ön plana çıktığı, saygı ve sevginin yaygınlaştığı bir anlayışa ihtiyacımız var.

Bu arada, gelenekselliklerini koruyan belirli kişiler Japonya, Kore gibi ülkelerde hala bulunmaktadır. Yasaların orada buna izin vermesinin altında yatan sebep ise, orada insanların iyi bir şekilde eğitim alması ve genelde taciz ve tecavüz oranlarının çok düşük olmasıdır. Bu yüzden, kanunlar insanlara gevşeklik sağlamaktadır. Çünkü, hükümet, oranın insanlarına fazlasıyla güveniyor.

Buna ek olarak, +18 şeyler içeren japon animasyonlarına fazla aldanmayın. Fantezi vari olarak evet hoşunuza gitmeyecek animasyonlar japon şirketleri tarafından yapılabilir. Ancak bunlar gerçeği hiçbir şekilde yansıtmaz. Gerçek japonya toplumunda, taciz ve tecavüz edeni yakıyorlar. Kore için de geçerli. Doğu ve Güney Asya kesiminin heryeri için geçerlidir.

Yaş farkı mevzusu ile, taciz ve tecavüz mevzuları normal şartlar altında ap ayrı ve alakasız konulardır. Ancak Amerikan batılılaşmasından sonra, taciz ve tecavüz oranları yaygın hale geldi ve şu anda, insanlar neredeyse sadece bir iddia duyduklarında, sinirden deliye dönüyorlar.

Açık konuşmam gerekirse, kendimi aşağılamak gibi olmasın ama, tıbbi anlamda mental açıdan %40 engel durumum var. Buna rağmen ve bunu bilmelerine rağmen, internette anonim kişilerce ölüm tehditleri almıştım. Siz düşünün, sosyal medyanın nasıl bir bataklık olduğunu.

Muhtemelen benim kadar bu konuda açık görüşlü ve geniş düşünebilen bir kişiye bile rastlamamışsınızdır. Evet, azınlıktayız. Toplumda artık değerli kişiler azınlığa düşüyor.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.