Ekran kartı sıcaklığı bir anlam ifade etmez isterse yük altında 50 dereceyi geçmesin. Hotspot sıcaklığı dikkate alınır fan hızı hotspot sıcaklığına göre belirlenir. Hotspot sıcaklığı tam yük altında 90 derece ve altında kalmalıdır. Genellikle 90 derece üzerine çıktığı zaman frekans kısar ve ekran kartı yanmaması için performans kısar. Oyunu ilk başlattığında akıcı oyun deneyimi ile ve 30 dakika oyun oynadiktan sonra ki akıcı oyun deneyimi arasında hatri sayılır bir performans farkı olur. Bu da aslında ekran kartının uzun kullanımda RX 5700XT tam performanslı kullanamamana yol açar.

PTM7950 kullanın. Gümrük mevzusundan dolayı tabii ki bulması artık daha zor ancak mümkün olduğunca faz değişimli kullanın. Reference kart kullanıyorum tek fanlı. TF7 denedim 1 ay dayandı. MX6 denedim 10 gün dayanamadı bile. PTM7950 var şu an 3 ay oldu sanırım. Aktif olarak CS2 de hotspot 80, sıcaklık 67-70 dolanıyor. Kartın iç devresini 5 defa açmak istemiyorsanız veya açtırmak istemiyorsanız PTM7950 ile tek seferde halledin.

Ekran kartı sıcaklığı bir anlam ifade etmez isterse yük altında 50 dereceyi geçmesin. Hotspot sıcaklığı dikkate alınır fan hızı hotspot sıcaklığına göre belirlenir. Hotspot sıcaklığı tam yük altında 90 derece ve altında kalmalıdır. Genellikle 90 derece üzerine çıktığı zaman frekans kısar ve ekran kartı yanmaması için performans kısar. Oyunu ilk başlattığında akıcı oyun deneyimi ile ve 30 dakika oyun oynadiktan sonra ki akıcı oyun deneyimi arasında hatri sayılır bir performans farkı olur. Bu da aslında ekran kartının uzun kullanımda RX 5700XT tam performanslı kullanamamana yoi.

Tamamda arkadaşlar hiçbir uygulama hotspot sıcaklığı göstermiyor sadece furrmarkda gözüküyor son kullanıcı zaten bunu bilmiyor mesela eski kartım RX 580 3 sene önce FurMark'da hotspot 120 dereceydi öyle kullandım öylede sattım hiçbir performans düşüşü veya bir sıkıntı yaşamadım. Yanlış yere yazdıysam kusura bakmayın biraz acemiyim.

Tamamda arkadaşlar hiçbir uygulama hotspot sıcaklığı göstermiyor sadece furrmarkda gözüküyor son kullanıcı zaten bunu bilmiyor mesela eski kartım RX 580 3 sene önce FurMark'da hotspot 120 dereceydi öyle kullandım öylede sattım hiçbir performans düşüşü veya bir sıkıntı yaşamadım. Yanlış yere yazdıysam kusura bakmayın biraz acemiyim.

Geç cevap için özür dilerim. Ben de bu karttan önce RX580 kullandım. Hotspot gibi bir derdim benim de yoktu. 5700XT fazla ısınan bir kart olması dışında bendeki reference blower versiyonlu kart. Sıcaklığı ne kadar düşürürsem düşüreyim hotspot 110'a dayandığı gibi throttle oluyordu. Deneyimlerimi sunayım. Kartı 2. el olarak aldım. İlk geldiğinde hotspot 104 civarı takılıyordu. Wipaste C2 kullandım 110 oldu. MX6 kullandım 102'lere düştü ancak 1 hafta sonra tekrardan 110 lara ulaştı ve aşırı dengesizdi. TF7 kullandım yine 1 ay sonunda 110 lara dayandı. Yaklaşık 4-5 aydır PTM7950 kullanıyorum ve en sonunda bana rahat bir nefes aldırdı. Hotspot 95'ı geçmemekte. Undervolt ile 90 geçmiyor. AMD her ne kadar 110'a ulaşması normal derse desin bu kart 110 hotspotta aşırı dengesiz.