Sapphire Pure 9070 XT ekran kartına UV nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan w00zy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 95
  • Etiketler Etiketler
    9070xt sapphire

w00zy

Çalışkan
Merhaba.

Sapphire Pure 9070 XT ve işlemci olarak 7600 XE bileşenlere sahibim. Ekran kartıma küçük bir UV yapmak istiyorum çünkü herkes öneriyor, Reddit vb. sitelerde okuduğum konulara dayanarak söylüyorum. 1 adet YouTube'da video var fakat tam nasıl yapacağımı anlayamadım. Evet, dediklerini arkaya bir test açıp yapıyorum fakat videoda UV yaptığında onun fan hızı düşerken benim fan hızım aksine daha da çoğalıyor. Ayrıca UV yaptığımda maksimum 5-8 FPS alabiliyorum fakat UV yapmadığımda yani RAM hızlarını vesaire artırdığımda FPS'im direkt 30-40 FPS artıyor.

Yardımcı olabilir misiniz? Bilinçsiz bir şeyler yapmak istemiyorum.

Bu videodan bahsediyorum zaten.

İşin mantığını anlayıp sizin yapmanız gerek. Uzaktan verilen tavsiyeler işe yaramaz, aynı kartı kullanan birisi değer önerse bile sizde işe yaramayabilir.

İşin mantığını anlayıp sizin yapmanız gerek. Uzaktan verilen tavsiyeler işe yaramaz, aynı kartı kullanan birisi değer önerse bile sizde işe yaramayabilir.
Evet onun farkındayım bende zaten kendime göre ayar yaptım fakat fan hızım falan daha da yükseldi.Sadece kullandığı Waltta ellemediğimde fps artışım oluyor fakat yine fan hızım yükseliyor.

Evet onun farkındayım bende zaten kendime göre ayar yaptım fakat fan hızım falan daha da yükseldi. Sadece kullandığı waltta ellemediğimde FPS artışım oluyor fakat yine fan hızım yükseliyor.

UV FPS arttırmak için değil, kartın stok halinde verdiği performansı daha az güç tüketerek yakalamaya çalışmaktır. Yani amaç daha az güç tüketimi ve daha düşük ısı diyebiliriz, şart değil yapılması. Ayrıca UV yaptığınızda fan hızı nasıl artıyor anlayamadım.

Normalde 1000-1300 RPM arasında çalışırken 2000 RPM gibi şeyleri görüyor.Sıcaklıklarda hiç bir şey fark etmedi her zaman yük altında 60 dereceyi geçtiğini görmedim stok halde ve UV yaptığım şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…