Detaylar
Kim cevapladı?theodore bagwell
Başarılı
Çok iyi.Merhabalar test sonuçlarım hakkında görüşlerinizi paylaşır mısınız?
İşlemcim 9800X3D ve kasa ASUS TUF GT302.
Eki Görüntüle 195837
Son düzenleyen: Moderatör:
30 derece GPU-hot spot farkı her ne kadar normal olsa da bana hiç öyle gelmiyor.
Muhtemelen testi baslattigi anda cekti resmi. Biraz daha bekleseydi muhtemelen 70 - 75C'yi gorurdu herhalde.30 derece GPU-hot spot farkı her ne kadar normal olsa da bana hiç öyle gelmiyor.
Edit: 25 dakika yaziyormus. Evet, gerçekten garip.
ElderAssassin
Yetkin
Aynı olay benim ROG STRIX 6750 XT'de de vardı nedense, GPU Max 55-60 derece ama hotspot 85-90'a kadar çıkıyor.30 derece GPU-hot spot farkı her ne kadar normal olsa da bana hiç öyle gelmiyor.
ElderAssassin
Yetkin
Garantisi bitene kadar içini açma derim, sorun çıkarsa garantiye yollarsın.Çok iyi diyen var garip diyen var bir sorun varsa ne yapmam gerekiyor![]()
ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
Garip olan bir durum yok. Radeon kartlarda bu fark 20-30 arası oluyor zaten. Nvidia tarafında çok daha az bu fark. Zaten bu fark açıldıkça bakım zamanını işaret ediyor Nvidia tarafında. AMD tarafında bu fark daha esnek kısaca.Muhtemelen testi baslattigi anda cekti resmi. Biraz daha bekleseydi muhtemelen 70 - 75C'yi gorurdu herhalde.
Edit: 25 dakika yaziyormus. Evet, gerçekten garip.![]()
Sıcaklıklar 9070 XT modelinin 317 W çekerkenki değerine göre gayet normal. Zaten 9070 XT'nin VRAMleri ve hotspot'u genel olarak sıcak. GDDR6 bellekler ısınıyor, GDDR7 gibi değil veya 6X gibi değil.
Sapphire'ın fabrikadan çıkış fan profili daha sessiz diğer markalara göre. Kendin fan eğrisi yapıp kartı ve VRAM'lerin daha serin çalışmasını sağlayabilirsin. Gerek yok diyorsan da sıkıntı değil normal değerler.
- Makaleler
- 7
Sizin gibi RDNA 4 GPU kullanan biri olarak degerleriniz gayet normal. Kartinizda PTM kullanildigi icin icini uzun bir sure acmaniza gerek yok.
Hotspot konusunda endiseleniyorsaniz (ki gerek yok) Afterburner'dan fan curve yaparak 55 derecede (kartin stok hizi olan) %30 degil de, %50-55 civarinda calismasini saglayin. Biraz geriye cekecektir hotspot degerlerini.
Bunun disinda VRAM derecelerinizi dogru sekilde gozlemleyebilmek icin FurMark degil, birkac tur Superposition yapmalisiniz. En kotu senaryoda bile 90 ustunu gorecegini sanmiyorum zaten. Kartinizin bellek sicaklik limiti 108 derece.
Hotspot konusunda endiseleniyorsaniz (ki gerek yok) Afterburner'dan fan curve yaparak 55 derecede (kartin stok hizi olan) %30 degil de, %50-55 civarinda calismasini saglayin. Biraz geriye cekecektir hotspot degerlerini.
Bunun disinda VRAM derecelerinizi dogru sekilde gozlemleyebilmek icin FurMark degil, birkac tur Superposition yapmalisiniz. En kotu senaryoda bile 90 ustunu gorecegini sanmiyorum zaten. Kartinizin bellek sicaklik limiti 108 derece.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-