Herkese merhaba, yaklaşık 5 yıldır kullandığım ekran kartımda son 6 aydır bir problem yaşıyorum. Bazı zamanlar kullanırken ekranım kararıyor ve bilgisayardan aygıt sökme bildirimi geliyor. Tabii o sırada görüntü olmadığı için çıkan sesten anlayabiliyorum sadece ve görüntü, yeniden başlatana kadar asla gelmiyor. Yeniden başlattığımda ise ekran kartım devre dışı durumda oluyor ve ''Aygıt Yöneticisi''nden aktif etmem gerekiyor. Sorunu yaşadığım anlar ise gözlemleyebildiğim kadarıyla genelde ekran kartına çok yük binmeyen zamanlar. Örneğin RDR2 ve Cyberpunk falan oynarken hiç bu sorunu yaşamadım ama tarayıcıda gezerken, YouTube'da video izlerken yaşıyorum.
Bu sorunun AMD ekran kartlarında özellikle 5xx serisi ve 6xxx serisinde çok sık karşılaşıldığını biliyorum. Birçok forum vs. gezdim ve orada önerilen format atma, DDU ile driver silip tekrar yükleme, AMD Driver'ı üzerinden frekans düşürme, fanın çalışma sıcaklıklarını düşürme vs. gibi birçok farklı çözümü de denedim fakat hepsi başarısız oldu.
Bu konuda çözüme ulaşabilen, ya da fikri olan var mı?
Bu arada kart: Sapphire RX590 Nitro+ SE.
Bu sorunun AMD ekran kartlarında özellikle 5xx serisi ve 6xxx serisinde çok sık karşılaşıldığını biliyorum. Birçok forum vs. gezdim ve orada önerilen format atma, DDU ile driver silip tekrar yükleme, AMD Driver'ı üzerinden frekans düşürme, fanın çalışma sıcaklıklarını düşürme vs. gibi birçok farklı çözümü de denedim fakat hepsi başarısız oldu.
Bu konuda çözüme ulaşabilen, ya da fikri olan var mı?
Bu arada kart: Sapphire RX590 Nitro+ SE.