1 sene dişlerini fırçalamadan durabilmene hayret ettim. Öncelikle diş etlerin, diş fırçalamaya alışık olmadığı için kanıyor olabilir. Ama 1 sene boyunca diş fırçalamazsanız diş eti sağlığınız da riske girecektir. Gerek ağız kokunuz gerek de diş etinizin kanaması bir diş eti hastalığına sahip olabileceğiniz anlamına geliyor. Bu bulgularla birlikte diş eti sağlığınız için doktora görünmek gerekebilir.

Normal, sert fırçalama. Temizleyeyim derken yanlış fırçalama yapıp ileride dış eti çekilmesi yaşama diye düzgün nasıl fırçalanır diye internetten video izle. Acilen bir dişçiye git, temizlettir, çürük kontrolü yaptır. Yumuşak ve orta başlık fırça kullan.

Şu videodaki gibi fırçalaman lazım;

Diş etinin kanaması normal değildir arkadaşlar. Ağız içinizdeki dokularınız da aynı diğer dokularınız gibidir, kanamaması gerekir. 1 yıl fırçalamadığını söylüyorsun, kısacası çok uzun süre bakımsız kalmış. Ağız içinde kanamanın sebebi gingivitis yani diş eti iltahabıdır. Bunun da sebebi diş yüzeylerinde biriken bakteri plaklarıdır. Diş hekimine giderseniz diş taşlarınızı temizler, eğer durum daha ciddiyse, yani periodontitis (Periodonti: Dişi çevreleyen dokular anlamına gelir, -its eki iltahabı belirtir) diş eti altının ve diş kökleri yüzeylerinin de temizlenmesi gerekebilir. Tedavileriniz tamamlandıktan sonra ve ağız bakımınıza dikkat ettikten sonra zamanla diş etiniz sağlıklı hale gelmeye ve kanamamaya başlayacaktır. Çürük, kanal vs. gibi diğer tedavi gerektiren durumlar oluştuysa da yapılsın. Geçmiş olsun.

Doktorunun önerdiği sertlikte fırça kullanmalısın, ilk fırçaladığın günler bayağı kanar daha sonra hafifler.

Sensodyne kullanabilirsin. Ben de yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve diş etlerim gayet sağlıklı. Uzun süredir hiçbir diş eti problemi yaşamıyorum. Ayrıca aşırı bastırmanı önleyecek bir diş fırçaları da var. Bunu da kullanıyorum, tavsiye ederim. Düzenli fırçalamaya devam ettikçe diş etlerin alışacaktır.

Son kez uyarıyor ve mesajımı yazıyorum. Öyle alışır ya kafasına girip de doktora gitmekten kaçma. Diş etin isyankar bir organ değil yani diş fırçasını reddettiği için kanamıyor. %99.9 hatta 100 zaten şu an diş etinde inflamasyon var. Ağız bakımı düzgün insanların bile 6 ay-1 senede bir bu kontrollere ihtiyacı var normalde. Doktora git diş taşların temizlensin, sonra da doğru bir biçimde dişlerini fırçalamaya devam et. Bu arada ağız bakımını düzgün yapmayarak çene kemiklerinin de erimesine sebep oluyorsun. O erimenin geri dönüşü yok.

Dişlerini öyle 1 hafta fırçaladın diye kanama da geçmeyecek. Tabii ki azalacak sonuçta temizliyorsun.