Makaleler
16
Yer
LTAF
Bu konuda normal klasik şeylerin dışında tamamen az bilindiğini düşündüğüm güzel şarkıları türlerine göre önereceğim. Türlerin isimleri biraz benim adlandırmamla olacak fakat yine de iş göreceğinden eminim. Türkç ve yabancı tamamen benim sevdiğim şeyleri diğer insanlar keşfetsin diye olacak. Bazı şarkılar biliniyor olabilir, "Az bilindiğini düşündüğüm." dediğim gibi: az bilinen değil. Hem bi' şarkıyı buna göre değerlendirmek de saçma, ben niye bunu dedim ki? Her şarkının yanına da bir kesit de ekledim.

Üzülmeli, bazen bağırarak üzülmeli, bazense sessizce üzülmeli şarkılar
-
Mehmet Alp - Obsesif Hisler "Bu yüzden mi gittin, bi' şey sandım bende."
Büyük Ev Ablukada - İhtimallerin Heyecanına Üzülüyorum "Konuşmadıklarımız da gerçek değil mi?"
Queen - Teo Toriatte "手を取り合って このままでいこう 愛する人よ" :)
Büyük Ev Ablukada - Şiraze "Böyle olsun istemezdim, uygarlığın huzursuzluğu beni buraya iten."
Pilli Bebek - Kızım (Elektro Akustik Şeysi) "Sadece ikimizin uyandığı saatlerde duruyor zaman." (Şarkının sonunda bi' delilik solosu var, çoook iyi.)
Dengesiz Herifler - Her Gün İçeceğim "Yalan gülüşler bunlar, biliyorum sahte duruşlar."
Büyük Ev Ablukada - Katlime Ferman "Ya derdime derman, ya katlime ferman" (Bu şarkı orijinal Katlime Ferman'ın daha rock dolu şekilde cover hali, yine çok iyi.)
Evrencan Gündüz - Sen Aşkımızdan "Sen aşkımızdan şüphe ederken, ben inandım küçük bir mutlu ana." (Bu şarkı herkese çocukça falan gelebilir ama bana çok duygusal üzgün bir hava yaratıyor.)
Büyük Ev Ablukada - Cam Parçası "Bu yağmurlar düşer beton gibi, çöker üstüme." (Bu şarkının ekteki kaydını bulmanız imkansız gibi bir şey, normalde akustik ama bu kaydı sizle paylaşıyorum.)
Pilli Bebek - Delilik "Her şeyden vazgeçiyor insan, değişmiyor, değişmiyor.." (Solosu çok iyi.)
Redd - Sen de Saçmala "Ben sanmıştım ki, yanlış anladım belki."
Ari Barokas - Yalnızlık Kanında Var "Sevdiğini kanıtlar, ama yalnızlık kanında var."
Rehber - Ruh "Aldım ihmalde planlarımı, gezdim çıkmazda sokaklarımı."
Erkin Koray - Fesuphanallah "Arkası gelmez dertlerimin, bıktım illallah." (Bu şarkıyı dinlerken üzülebiliyorum evet, Erkin babayla bu kısmı kapatalım.)
12 Ay Gece - Beni Duyman Lazım "Beni duyman lazım, benim olman lazım." (Bu 187 aboneli kanalın grubun güzel şarkısını çoğu kişi beğenecektir bence, kesinlikle göz atın.)

Kafa yok edici, ciddi üzücü şarkılar. (Herkese gitmez ve merak etmeyin listenin sonuna kadar mutlu şeyler göreceksiniz.)
-
Radiohead - Let Down "Let down and hanging around, crushed like a bug in the ground."
Radiohead - Pyramid Song "I jumped in the river and what did i see?"
The Smiths - Asleep "Sing me to sleep, im tired, and i, i want to go bed."
Büyük Ev Ablukada - Çamur (Elektrik Versiyon) "Ben bu çamurun hayvanıyım, senin elin elime değerse yazık, ikimize." (Hoşunuza giderse akustiğine de bakın, kafa yok ediciden çok sakin bir üzgünlük.)
Redd, Şebnem Ferah - Sevmeden Geçer Zaman "İstesem de bugünü hiç yaşayamam."
Emre Nalbantoğlu - Nereye Derse Oraya "Bak bana, beni hiç sevdin mi? yanımda yoksun, yarında yoksun."
Lovesliescrushing - babysbreath "..." (Öldürücü.)

Bu kadar üzücü yeter, biraz da hızlı ve tempolu rock stili yapalım.
-
Büyük Ev Ablukada - Çıldırmicam "Çıldırmicam, çıldırmicam, çıldırmicaaaam."
Athena - Skalonga "Sevgilim ah bi' anlasan, seni ne çok sevdiğimi." (Nihavend Longa ve Ars Longa karışık riffler olan çok iyi şarkıdır.)
Adamlar - Tın Tın "Tren rayları kadar sıkıldıım, bilmem kaç yaşındayım, yarışın dışındayım."
Vega - Evet, ne var? "Ben her zaman böyle, ben böyle vesaire, ben her zaman seni çok istiyordum." (Bu şarkıyı ilk defa görenlerin kesinlikle dinlemesi gerektiğini düşünüyorum.)
Gece - Derbeder "O, o, o, gözlerimi unuttum sende, çok gittin biraz gelsene."
Redd - Seni Buldum "Sana fena halde benziyor güzellik, ama aynaya bakma senden biraz çirkin."
Büyük Ev Ablukada - Tayyar Ahmet'in Sonsuz Sayılı Günleri "Yolda burada bi' yerde, aklı rakıda ciğerde." (Bu şarkının yapıldığı günü buradan izleyebilirsiniz, sondaki riffi çok iyidir.)

Tatlı sıcaklar ama sıcak baklava olmayanından, daha çok mutlu bir gülümseme. (Bu şarkılar fazla mutludur, dikkat!)
-
Büyük Ev Ablukada - Pazartesi "Hiç bi' şeye hazır değilim, bilmek iyi mi bunu? bilmem."
Superglass - Alright "See our friends, see the sights! feel alright."
Birkan Nasuhoğlu - Sevsene Beni "Kalbimde dolaşmadan, benim diyemezsin bana." (Akustik sevenler baksın.)
Büyük Ev Ablukada - Boşluk "Herkes kendi boşluğunu arıyoo, herkes!" (Canlı versiyonudur bu, daha coşkulu geliyor bana.)
Mert Demir, Tolga Akdoğan - 1500 "Kafam yine 1500, kim bilir nerdeyim? en son gözümü bi' açtım, yine kapının önündeyim." (Çok iyi şarkı.)
Adamlar - Kadın "Masum bi' kuldum, drakula oldum kadın."
Queen - Good Old-Fashioned Lover Boy "Ooh, love, ooh, lover boy, what're you doing tonight?"
Erkin Koray - Gönül Salıncağı "Salla beni sevgilim, gönül salıncağında."

Rap, Hip-hop bekleyenler
-

Farazi ve Kayra ikilisinin ya da Kayra'nın solo yaptığı her şarkıya bakabilirsiniz. Hepsi iyi, onlara bakın.
Kayra - Çok Yaşlıyım
Kayra, Karaçalı - Felaketimi Beklerken (1.51'deki verse sizi çok etkileyecektir, eminim.)

Şarkıların çoğu Türkçe oldu ve aslında benim müzik zevkimin hepsini kapsamıyor. Çünkü çok fazla şarkı dinliyorum ve listeyi yaparken her açtığım şarkıyı sonuna kadar dinlediğim için listeyi yapmak bayağı uzun sürdü, müzik sevdalısıyım biraz. Sanırım her türden müziği dinliyorum fakat fikrimce bazı Türk gruplarına yeteri kadar değer verilmediğini düşünüyorum. Herkes popüler şeyleri dinlemekten insanlar önünü bulamaz hale geldi, umarım hoşunuza giden şeyler olur, iyi dinlemeler ve sosyaller efenim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz hepsinin linkini eklemek ile uğraşmışsız elinize sağlık ama ben bunların hepsine girmekle uğraşamam. 😅