Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

29

Üstün
Makaleler
23
Selam, kucuk bir kepazelik yasiyorum. Sattigim SSD'yi alan arkadas yanlislikla SATA M.2 destekli porta taktigi icin SSD calismamis. Bu durumda SSD'nin yanmis olma olasiligi var mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Caner Uncu, B+M Key bir soketse yerine girebilir ama okuma olmaz ve bir ihtimal zarar görebilir.
Kaynak:
SATA M.2 portuna NVMe M.2 SSD takılamaz ki. Birinde çentik sağda, diğerinde solda. Pin sayısı da farklı.

1734554927118.webp

• B Key = SATA M.2
  • M Key = NVMe M.2
  • B & M Key = Her iki porta da takılabilir.

@Caner Uncu, B+M Key bir soketse yerine girebilir ama okuma olmaz ve bir ihtimal zarar görebilir.
Kaynak:

Çözüm
Nasıl olacak hocam diye soracaktım. Sormadan önce linki inceleyeyim dedim.
Yanlış anlamadı isem M2 Diskin tersyüz takılması ile yuvaya oturabiliyor değil mi?
@Yener K ve @Caner Uncu, Hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet hocam. Konuda SATA M.2 portuna NVMe takıldı demiş, bu pek mümkün değil. Dediğiniz gibi B+M Key olmalı.
Kaynak:
Cevaplariniz icin tesekkur ederim hocalarim. Cihaz Lenovo 100S adli bi EBA canavari. Musterinin vaziyetten hic haberi yokmus ve ben haberdar olunca ogrendim vaziyeti.
Bana attigi fotograf bu.
1734586859085.webp

Internetten buldugum bir upgrade videosu