Amazon sitesinden baktığımda 10 takvim gün içerisinde faturanın oluşturulması lazımdı. 10 günden fazla geçti ve bu durumda fatura hâlâ mevcut değil. Müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim. Ekibine bildirdiklerini söylediler. Diğeriyle geçtiğimdeyse bir problem olduğunu, kısa süre içerisinde geleceğini söyledi. Peki bu durumda ne yapabilirim? Telefonunu garantiye göndermem gerektiğinde faturam mevcut olmayacak ve ortada kalacağım. Bu konuda yapabileceğim başka bir şey var mıdır?

Bir tane telefonumu bile garantiye götürdüğümde benden fatura istemediler, seri numarasından zaten anlaşılıyor artık o dönemler geçeli çok oldu telefonlar için.

Ama faturanın çıktısını al tabii, satış gerçekleştiği an fatura oluşturulur bu zaten zorunludur yoksa muhasebe işlem yapamaz.

Bir tane telefonumu bile garantiye götürdüğümde benden fatura istemediler, seri numarasından zaten anlaşılıyor artık o dönemler geçeli çok oldu telefonlar için.

Ama faturanın çıktısını al tabii, satış gerçekleştiği an fatura oluşturulur bu zaten zorunludur yoksa muhasebe işlem yapamaz.
Tamam ortada fatura yok işte. Şikayetvar'a baktım. Benim gibi aynı sorunlar yaşayanlarda var.

İstiyorlar emin olmadan yorum yapmayın.

Yazıcıoğlu Samsung'a 5 kere Samsung Buds 3'ümü götürdüm (konum da mevcut.), hiçbirinde fatura istemediler seri numaramdan cihazın bilgilerine ulaştılar. Aynı şekilde 3 telefonumda da herhangi bir fatura istenmedi. Hatta şu kadar söyleyeyim kutusunu bile getirmedim yanımda, 10 yıl öncesinde değiliz. Bilgisayar başından kalkıp bir ara İstanbul'da isen oraya git bakalım istiyorlar mı istemiyorlar mı gör.

Dijital çağdayız, seri numaralarından artık çoğu cihazın garanti durumu sorgulanıyor.

Tamam ortada fatura yok işte. Şikayetvar'a baktım. Benim gibi aynı sorunlar yaşayanlarda var.

Talep oluşturduysan vermek zorundalar bir problem yok. Faturan %99 ihtimalle kesilmiştir, fatura olmadan e satış yapılmıyor fakat tembel satıcılar bazen unutabiliyor.

Talep oluşturduysan vermek zorundalar bir problem yok. Faturan %99 ihtimalle kesilmiştir, fatura olmadan e satış yapılmıyor fakat tembel satıcılar bazen unutabiliyor.

Konuyu iyi okumamışsın. Amazon satıcısı diyorum. Diğer esnaf satıcılardan değil yani. Amazon bile hemen fatura kesemiyorsa ortada bir sorun var.

Konuyu iyi okumamışsın. Amazon satıcısı diyorum. Diğer esnaf satıcılardan değil yani. Amazon bile hemen fatura kesemiyorsa ortada bir sorun var.
Yahu sakin ol be.

Amazon'da da olsa sistemsel sorun olabiliyor, eklemeyi unutabiliyorlar eklerler. Sanki ben yaptım ne bu pasif agresif tavırlar? Amazon satıcı ise zaten faturasız satış hayatta olmaz, kesilmiştir ama sistemsel bir sorundan eklemiyorlardır, mutlaka eklenir talep açtıysan.

Bir sorun varsa da burası amazon müşteri hizmetleri mi? Elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum "konuyu iyi okumamışsın." diyorsun.

Amazon sitesinden baktığımda 10 takvim gün içerisinde faturanın oluşturulması lazımdı. 10 günden fazla geçti ve bu durumda fatura hâlâ mevcut değil. Müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim. Ekibine bildirdiklerini söylediler. Diğeriyle geçtiğimdeyse bir problem olduğunu, kısa süre içerisinde geleceğini söyledi. Peki bu durumda ne yapabilirim? Telefonunu garantiye göndermem gerektiğinde faturam mevcut olmayacak ve ortada kalacağım. Bu konuda yapabileceğim başka bir şey var mıdır?
Amazon aslında direkt fatura kesiyor, daha önce oradan birkaç kez telefon satın alımı yapmıştım, ancak bunu vatan, mediamarkt veya hepsiburada gibi kutu içinde veya emailde göndermiyor bu bir eksi. Ama faturayı siparişlerim kısmından alıp indirebiliyorsunuz. Şikayetvar'da ki şikayetlerde açıkçası Amazon'un bu eksiğinden kaynaklı, yoksa faturanıza her daim ulaşabiliyorsunuz. Siparişlerim kısmından, sipariş ayrıntılarını kontrol et istersen.

Amazon aslında direkt fatura kesiyor, daha önce oradan birkaç kez telefon satın alımı yapmıştım, ancak bunu vatan, mediamarkt veya hepsiburada gibi kutu içinde veya emailde göndermiyor bu bir eksi. Ama faturayı siparişlerim kısmından alıp indirebiliyorsunuz. Şikayetvar'da ki şikayetlerde açıkçası Amazon'un bu eksiğinden kaynaklı, yoksa faturanıza her daim ulaşabiliyorsunuz. Siparişlerim kısmından, sipariş ayrıntılarını kontrol et istersen.
Not: Amazon dışında bir satıcıdan aldıysanız bu dediğim geçerli olmayabilir, dediğim şey direkt Amazon'un kendisi satıyorsa eğer geçerli, diğer satıcılarda nasıl ilerlediğini bilmiyorum.

Amazon aslında direkt fatura kesiyor, daha önce oradan birkaç kez telefon satın alımı yapmıştım, ancak bunu vatan, MediaMarkt veya Hepsiburada gibi kutu içinde veya emailde göndermiyor bu bir eksi. Ama faturayı siparişlerim kısmından alıp indirebiliyorsunuz. Şikayetvar'daki şikayetlerde açıkçası Amazon'un bu eksiğinden kaynaklı, yoksa faturanıza her daim ulaşabiliyorsunuz. Siparişlerim kısmından, sipariş ayrıntılarını kontrol et istersen.

Yok işte. Olmadığı için konu açtım zaten.

Artık seri numaralarından sahibinin bilgilerine ulaşılabiliyor, fatura dahil (sahibi kaydetmişse). Kendim serviste çalışıyorum biliyorum.
Konuya yazmamışsın ki dostum Amazonun satıcı olduğunu?

Faturayı gönderirler merak etme, şimdi lazım değilse gereği yok. Aralıklarla arayıp sorarsın.