save exit yaptın ve değişmedi değil mi :D At gitsin bu kartı. Fazla söze gerek yok. Tek tek yazdın attığım SS'teki gibi, save exit yaptın ve değişmedi ise çöpe at.

Tamamen para israfi, ne işe yarıyor b840 çipset anlamıyorum, a620'de de aynı mevzu var. Timing yazamıyorsun, pbo-co zaten yok. @LH44 Ne diyorsun bu işe, şu kart 8K bir de, kafayı yersin.

Save exit yaptın ve değişmedi değil mi :D at gitsin bu kartı. Fazla söze gerek yok. Tek tek yazdın attığım SS'teki gibi, save exit yaptın ve değişmedi ise çöpe at.

Tamamen para israfi, ne işe yarıyor B840 çipset anlamıyorum, A620'de de aynı mevzu var. Timing yazamıyorsun, PBO-co zaten yok. @LH44 ne diyorsun bu işe, şu kart 8K bir de, kafayı yersin.

Zaten değiştireceğim hocam 8 bine almştım ama hiç fiyatının karşılığını vermedi.

Zaten değiştireceğim hocam 8 bine almştım ama hiç fiyatının karşılığını vermedi.
8 bini bırak 8 TL'ye alınmaz ya. 7500F için hadi tak kullan desek, o çipi de kısıtlıyorsun, 6400 1:1 mod açacaksın +200 vereceksin falan diyelim. Dümdüz tak çalıştır stok kullanacaksan bile mantıksız, öyle olsa a620 alman lazım.

RAM olarak problemin yok, dual channel olması da çok şart değil. Şu anlık dursun o. B850 Force çek b840 satıp o kadar. Bir de AIO Lian Li 5000 TL'ye düşmüştü onu alabilirsin, bütçe çıkmazsa Thermalright 360 v3 al attığım modeli. @muhammetaktas122

save exit yaptın ve değişmedi değil mi :D At gitsin bu kartı. Fazla söze gerek yok. Tek tek yazdın attığım SS'teki gibi, save exit yaptın ve değişmedi ise çöpe at.

Tamamen para israfi, ne işe yarıyor b840 çipset anlamıyorum, a620'de de aynı mevzu var. Timing yazamıyorsun, pbo-co zaten yok. @LH44 Ne diyorsun bu işe, şu kart 8K bir de, kafayı yersin.
8 bini bırak 8 TL'ye alınmaz ya. 7500F için hadi tak kullan desek, o çipi de kısıtlıyorsun, 6400 1:1 mod açacaksın +200 vereceksin falan diyelim. Dümdüz tak çalıştır stok kullanacaksan bile mantıksız, öyle olsa a620 alman lazım.
A620 ve B840'ı açık konuşayım anca beleşe verirlerse alırım.
Neden var o da meçhul. 😀

Ne A620'de ne de B840'ta adam akıllı hiçbir şey yapılamıyor.

A620 ve B840'ı açık konuşayım anca beleşe verirlerse alırım.
Neden var o da meçhul. 😀

Ne A620'de ne de B840'ta adam akıllı hiçbir şey yapılamıyor.
Üstüne para verseler yine almam beleş az kaçar :D 8K nasıl olabilir o kart ya, akıl tutulması gerçekten. Bari A620 ile aynı fiyat satın. AMD dalga geçiyor resmen.

Üstüne para verseler yine almam beleş az kaçar :D 8K nasıl olabilir o kart ya, akıl tutulması gerçekten. Bari A620 ile aynı fiyat satın. AMD dalga geçiyor resmen.
5000 bine verip giderim :D

8 bini bırak 8 TL'ye alınmaz ya. 7500F için hadi tak kullan desek, o çipi de kısıtlıyorsun, 6400 1:1 mod açacaksın +200 vereceksin falan diyelim. Dümdüz tak çalıştır stok kullanacaksan bile mantıksız, öyle olsa A620 alman lazım.

RAM olarak problemin yok, Dual channel olması da çok şart değil. Şu anlık dursun o. B850 Force çek B840 satıp o kadar. Bir de AiO Lian Li 5.000 TL'ye düşmüştü onu alabilirsin, bütçe çıkmazsa Thermalright 360 V3 al attığım modeli. @muhammetaktas122

Tek kanal ne demek yani oyunlarda bir etkisi var mı?

5000 bine verip giderim :D

Tek kanal ne demek yani oyunlarda bir etkisi var mı?
Var ama ddr4 kadar değil. Dual rank kullanıyorsun zaten, şimdi o kısmı karıştırma. Force al b850 gigabyte + bütçe varsa 5k'ya lian li yoksa 3.5k'ya thermalright, bu kadar. Konu aç Hynix için, 6400 1:1 mod açarsın dual rank da olsa muhtemelen force kartında. Bıos güncellemeyi unutma ama ilk aldıktan sonra.

Var ama DDR4 kadar değil. Dual rank kullanıyorsun zaten, şimdi o kısmı karıştırma. Force al B850 Gigabyte + bütçe varsa 5K'ya Lian Li yoksa 3.5K'ya Thermalright, bu kadar. Konu aç Hynix için, 6400 1:1 mod açarsın Dual rank da olsa muhtemelen Force kartında. BIOS güncellemeyi unutma ama ilk aldıktan sonra.

Bunu alacağım güzel dediler.

Ben ilk önerdim ya sana bunu, baktığımda 5k düştüğünü fark ettim, o yüzden attım. Sonrasında konu açılmış, diğerleri de fark etmiş, sıcak fırsatlar olarak paylaşmışlar. 5k'ya fiyatı iyi, kaçmaz.

Ne dedilerse doğru demişler yani, 3.5k'ya thermalright ya da 5k'ya bu. Bütçene göre seç. Kart olarak da b850 force al geç. Sonra hynix için konu aç, dram timings kısmından dediklerimi gireceksin 6400 yaparsın o kartta.

Ben ilk önerdim ya sana bunu, baktığımda 5K düştüğünü fark ettim, o yüzden attım. Sonrasında konu açılmış, diğerleri de fark etmiş, sıcak fırsatlar olarak paylaşmışlar. 5K'ya fiyatı iyi, kaçmaz.

Ne dedilerse doğru demişler yani, 3.5K'ya Thermalright'ya da 5K'ya bu. Bütçene göre seç. Kart olarak da B850 Force al geç. Sonra Hynix için konu aç, DRAM timings kısmından dediklerimi gireceksin 6400 yaparsın o kartta.

Alacağım hocam çalışmıyorum şu an ama halledeceğim.

Ben ilk önerdim ya sana bunu, baktığımda 5K düştüğünü fark ettim, o yüzden attım. Sonrasında konu açılmış, diğerleri de fark etmiş, sıcak fırsatlar olarak paylaşmışlar. 5K'ya fiyatı iyi, kaçmaz.

Ne dedilerse doğru demişler yani, 3.5K'ya Thermalright'ya da 5K'ya bu. Bütçene göre seç. Kart olarak da B850 Force al geç. Sonra Hynix için konu aç, DRAM timings kısmından dediklerimi gireceksin 6400 yaparsın o kartta.

Bu kartta 6400 oluyor ama.