Satın alınan statik IP ile modem arayüzündeki IP birbirinden farklı

Hala işe yarıyor mu bilmiyorum ama Linkedin üzerinden CEO'ya yazmayı deneyebilirsiniz.

Kurulum görsellerinde mod seçtirme ekranına dair görseller(Static, Dynamic vs.) vardı. Eğer Telekom inatla ayar istiyorsa oradaki ayarlar olabilir. Yani normalde kullanıcının bir şey yapmadan tanımlanması gerekli ama iş Telekom olduğunda... Devamını biliyorsunuz.

Sen git Türkiye'nin internet ağının en büyük pay sahibi ol, yılların tecrübesi olsun ama bir statik IPv4 atayama. Trajikomik

Evet, bir de o CEO olayı kaldı; denemediğim onu da artık yarın yapacağım. Ayarlar kısmındaki girişe kendi statik IP'mi yazıyorum, ancak orada girmem gereken iki kısım daha var: Biri varsayılan ağ geçidi, diğeri alt ağ maskesi olacak şekilde. O kısımları bilmiyorum, TTNET'in müşteri hizmetleri de oraya girmem gereken sayıları vermiyor. Yapay zeka birkaç farklı kombinasyon verdi, olabilecek olanlarla da internete bağlanamadım. Yarın farklı bir modemle de deneyeceğim; sonrasında o da olmazsa sağlık müdürlüğü ile konuşup @dex'in dediği şekilde baştan almaya çalışacağım, bakalım. Teşekkür ederim ilginize @sirius @dex.

Hangi değerleri denediniz? Ona göre öneri yapmaya çalışayım.

Varsayılan ağ geçidi değeri modemin arayüzüne bağlanırken kullandığınız IP adresidir. Alt ağ maskesine 255.255.255.0 yazıp deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:

255.255.255.0 ' ı direk reddediyor.

Modem arayüzünden ekran görüntüsü atar mısınız? Değer girdiğinizde varsa verdiği uyarıyı da gösterin lütfen.
Bu değerlerle aldığım sonuç :

255.255.255.0 ile aldığım sonuç:

Dns hatası dediği için birçok farklı DNS de denedim sonuç değişmedi.

Ağ geçidine 192.168.1.1 yazmayı dener misiniz? Modem arayüzüne bağlanırken 192.168.1.1 yazıyorsunız değil mi?
Evet onu denedim, direkt reddediyor.

@sirius @dex Hali hazırdaki IP adresini iptal ettirip, yeni bir tane aldım. Yeni aldığım IP adresi direk modemde de görünüyor. Teşekkürler ikinize de tekrardan. Konu çözümlendi olarak kapatılabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…