Çözüldü Satın alınan ürünün vergisini ödemek için gereken dekont nasıl bulunur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mertkarakaya

Gelişen
Selamünaleyküm, epomaker sitesinden klavye aldım. Dün geldi PTT'de bekliyor, vergisini ödemem lazım, bunun için de dekont lazım. Garanti kredi kartımla aldım, uygulmada sitede hiçbir yerde dekonta erişimim yok, dekont oluşturmuyor diyor, müşteri hizmetlerini aradim, alışveriş olarak geçiyor, dekonta biz de ulaşamıyoruz diye zirvaladi. Dekont yok ortada, nasıl vergisini ödeyip alacağım şu kargoyu?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-01-31-15-42-10-463_com.garanti.cepsubesi.webp
    Screenshot_2024-01-31-15-42-10-463_com.garanti.cepsubesi.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 116
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selamünaleyküm, epomaker sitesinden klavye aldım. Dün geldi PTT'de bekliyor, vergisini ödemem lazım, bunun için de dekont lazım. Garanti kredi kartımla aldım, uygulmada sitede hiçbir yerde dekonta erişimim yok, dekont oluşturmuyor diyor, müşteri hizmetlerini aradim, alışveriş olarak geçiyor, dekonta biz de ulaşamıyoruz diye zirvaladi. Dekont yok ortada, nasıl vergisini ödeyip alacağım şu kargoyu?

Sorunu çözdüm: Gümrük dairesinden yazıyorum. Banka dekontu vermedi şubeye gitmeme rağmen. Site faturayı gönderdi faturada aldığım fiyatin yarisindan az göstermişler vergiyi az odeyeyim diye. Gümrük memuru yemedi tam vergiyi ödedim. Sıkıntı yok. Garanti bankasından da üyeliğimi iptal edeceğim, rezil bir firma.
Garanti uygulamasından dekontlarım kısmına baktın mı? Gümrükten geçmesi için ödeme yapmak gerek.
ürün gümrük kaydı yapıldı diye bildirim geldi. sonra yaşadığım şehirdeki ptt ana merkezine geldi teslim almaya gittim orda ödeniyordur vergisi diye. vergisini ödeyip gel dediler . ödeyeceğim tamamda dekont yok alışveriş olarak geçtiği için dekontu yok dedi banka.

Sipariş mailini gösterebilirsin eğer hiçbir şey işe yaramıyorsa. DHL ya da UPS tarafından mı dönüş aldın?
hocam dhl ups ne demek bilmiyorum kusura bakmayın. ürün hakkında en detaylı görüntü eklediğim fotoğraftaki gibi.

Dosya Ekleri

• IMG_20240131_193256.webp
    IMG_20240131_193256.webp
    22,3 KB · Görüntüleme: 64
Ürün gümrük kaydı yapıldı olarak geçiyorsa İstanbul'daki gümrüktedir. Ordan çıkıp senin bulunduğun il ilçedeki PTT kargo ofisine gelecek. Kapıda ödeme yapacaksın. Şu an bir şey yapmana gerek yok. 1 hafta falan sürer çıkması gümrükten.

Sana gönderdikleri kutunun üstünde irsaliye ile gönderiyorlar zaten. Senin ekstra fatura sunmana gerek yok şu aşamada.

Ürün gümrük kaydı yapıldı olarak geçiyorsa İstanbul'daki gümrüktedir. Ordan çıkıp senin bulunduğun il ilçedeki PTT kargo ofisine gelecek. Kapıda ödeme yapacaksın. Şu an bir şey yapmana gerek yok. 1 hafta falan sürer çıkması gümrükten.

Sana gönderdikleri kutunun üstünde irsaliye ile gönderiyorlar zaten. Senin ekstra fatura sunmana gerek yok şu aşamada.
hocam şubeye gittim şehrimdeki ürün burdami dedim evet burda vergiyi ödeyip gün içinde teslim alabilirsiniz dedi.

Ürünün gümrük kaydı yapıldı diye bildirim geldi. Sonra yaşadığım şehirdeki PTT ana merkezine geldi, teslim almaya gittim orada ödeniyordur vergisi diye ama vergisini ödeyip gel dediler. Ödeyeceğim tamam da dekont yok, alışveriş olarak geçtiği için dekontu yok dedi banka.
IMG_20240131_193256.webp

Kırmızı ile işaretlediğim yere tıkla dekont o.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt