m4tehan

Yetkin
Olayın Özeti:

Sahibinden (Param Güvende) aracılığıyla temiz durumdaki iPad 9. nesil tabletimi paketleyip, Sahibinden kargo koduyla Kuşadası şubesinden sağlam bir şekilde kargoya verdim.

Ürün varış şubesine ulaştığında alıcı kontrol etmek istemiş ve ekranın çatlak (kırık) olduğunu fark etmiş. Durumu hemen bana bildirdi.

Kargo Şubelerinin ve Müşteri Hizmetlerinin Taktikleri:
  1. Varış Şubesi: "Kutuda hasar yok, bir şey yapamayız. Zaten sigortasız gönderilmiş. Fotoğraflar da eski, sahibi kırık göndermiştir" diyerek suçu tamamen bana atmaya çalıştı ve hasar tutanağı açmayı reddetti.
  2. Genel Müşteri Hizmetleri: Klasik ezber cevaplarla varış şubesini savunup "Kutuda darbe yoksa tutanak açamayız" dedi.
  3. Kuşadası (Çıkış) Şubesi: Kendi şubemi arayıp durumu anlattığımda arkamda durdular. Ürünü benden sağlam teslim aldıklarını, kargo mevzuatına göre sorumluluğun varış şubesinde olduğunu belirterek iç hatlardan o şubeyi aradılar. Kuşadası şubesinin ağırlığını koymasıyla, "açamayız" diyen varış şubesi tıpış tıpış "Durum Tespit Raporu" açmak zorunda kaldı ve alıcıya SMS gitti.

Güncelleme tazmin raporu doldurmak için aradılar. Sonrası ege müdürlüğü link olarak doldurmamı istedi. Bu durumdan sonra ne olur?

Son düzenleme:
Benzer bir durum yaşadım daha önce, kafanızda bir fikir oluşabilmesi adına anlatıyorum.

Yurtiçi Kargo anlaşmalı koduya, bir arkadaşıma dolu kasa gönderdim. En yüksek sigortayı sağlayan o olduğu için hem de 2x kargo ücreti ödeyerek.

Kargo arkadaşıma ulaştığında paket üstten patlamış, kasa bildiğiniz tekme yemiş. (Görseniz bildiğiniz ayak vurma izleri vardı kasa üstünde.). Kargoya gidildi, hasar tespit tutanağı tutuldu. Yurtiçi Kargo tarafından arandım ve arayan kişi bu ara aktarma şubesinde taşıma sırasında kargoya zarar geldiğini belirten tutanak tutulduğunu belirtti. Gerekli işlemlere devam ettiklerini, dönüş yapılacağını söylediler. Daha sonrasında dönüş yapıldı ve sıfır ürün göndermediğim için karşıya ikinci el ürünlere karşılama yapmayacaklarını belirttiler ve ödeme yapılmadı. Hasar miktarı kadar (20-30K kadar) arkadaşıma cebimden ödemek zorunda kaldım.

Pahalı taşımalar için asla Yurtiçi Kargo önermiyorum. İlk ve son pişmanlığımdı. Sizin durumunuzda da benzer bahanelere yatabilirler, dikkatli olun.