Sayısal, eşit ağırlık ve sözeli ayrı ayrı tutarak kendi alanında derecesi kaç bin sayılıyor? Yani sayısal derecesi, eşit ağırlık derecesi ve sözel derecesi dediğimiz zaman ilk kaç bin derece sayılır?

Örneğin: Sayısal ilk 5 bin gibi. Ancak en iyi derece yapmak gibi düşünelim.

Olay istediğin yere ve bölüme bağlı. Benim YKS dönemimde sayısal için 100k altı bana göre yeterliydi. Derece kavramına hiç girmedim ama şahsi olarak derece kavramı büyük bir kavram ve sayısal için 10-20k altı diye düşünüyorum.

Başvuru şartlarında bazı yerlerin burs için sıralaması falan oluyor. Atiyorum dağ başı tekstil mühendisliğini yazan ve ilk bilmem kaça girenlere aylık şu kadar lira şeklinde falan oluyor. Onun dışında siz neye derseniz o olur.

Sayısalda ve eşit ağırlıkta 3, dilde ve sözelde 2 basamaklıysa derim ben.

İşverenin öğrenciye lisansı bitirmeden iş teklif etmesi gibi şeyler var diye biliyorum. Bu olay tam olarak nasıl işliyor?

Son düzenleme:
İşverenin öğrenciye lisansı bitirmeden iş teklif etmesi gibi şeyler var diye biliyorum. O da mühendislik olarak ODTÜ ve İTÜ saymak gerekir. Bu olay tam olarak nasıl işliyor?
Sadece muhendislik olarak ITU ve ODTU sayma sebebin nedir ? Onlardan baska muhendis yetistiren okul yok mu ? Olayin nasil isledigini merak ediyorsan ustlerden aldigim bilgiye gore %90 ise girme garantili stajlarin mulakati zor oluyormus. Diger stajlarda ise sirket seni egitmek icin zaman harcayacak olursa tekmeyi basar, is uretirsen verimli calisirsan devam edersin.

Sadece muhendislik olarak İTÜ ve ODTÜ sayma sebebin nedir? Onlardan baska muhendis yetistiren okul yok mu?
Var ama birkaç tane daha var. Örnek olarak vermek istemiştim. Boğaziçi, Hacettepe, Koç, Bilkent var benim bildiğim. Başkasına bir şey diyemiyorum. Çünkü açıkta kalan bayağı kişi var.