C4N2K

Uzman
Merhaba, scroll tuşu ile aşağı yukarı yapınca görüntüde bozulmalar oluyor. Örneğin, herhangi bir metinde yukarı aşağı yapınca yazılarda bozulmalar meydana geliyor. Dalgalanma gibi bir durum söz konusu. YouTube'da video izlerken de benzer bir bozulma oluşuyor. Sadece aşağı yukarı kaydırma işlemi sırasında bu sorun çıkıyor; video izlerken veya oyun oynarken böyle bir sorunla karşılaşmıyorum.

Bilgisayara format attım, farklı işletim sistemleri kurdum, farklı tarayıcılar indirdim, mouse değiştirdim, ekran kartı ve RAM'i söküp taktım, monitörün güç kablosunu değiştirdim, DisplayPort kablosunu değiştirdim ama hala aynı sorun devam ediyor. Yardımcı olabileceğiniz bir şey var mı?

Sürücü kurulu ayrıca sürüm değişikliği de yaptım.

Yazılar kaybolmuyor televizyonlarda olduğu gibi karıncalanma oluyor. Sanki şeffaf bir görüntü var ve 144 Hz'de çalışmıyormuş gibi ancak hem monitörde hem de Windows'ta 144 Hz seçili

Monitör ayarlarında 1ms MPRT gibi bir ayar var mı?

Monitör ayarlarında 1ms MPRT gibi bir ayar var mı?
Hayır, monitörde fazla ayar seçeneği yok; sadece renk ayarları ve DisplayPort 1.0 ayarı var. Onları da denedim. Aldığım günden beri ayarlar aynıydı, ancak bu yaşadığım sorun 2-3 gün önce başladı.

Bu videoda ki gibi yazıların üzerine siyah çizgiler geliyor. Ama yazılar kaybolmuyor.

Son düzenleme:
Hayır, monitörde fazla ayar seçeneği yok; sadece renk ayarları ve DisplayPort 1.0 ayarı var. Onları da denedim. Aldığım günden beri ayarlar aynıydı, ancak bu yaşadığım sorun 2-3 gün önce başladı.

Bu videoda ki gibi yazıların üzerine siyah çizgiler geliyor. Ama yazılar kaybolmuyor.

Muhtemelen Black smearing ama şimdi ortaya çıkması çok garip hep olması gerekiyor normalde, başka bir monitör ile deneme şansın varsa dene.