BreakRules

Uzman
Merhaba;

Bir yakınıma Windows 10 kurmak için ISO çıkartma uygulamasını indirdim ve bana indirmek için nereyi seçmek istersin diye sorunca harici hard diskimi gösterdi. Bir anda 3 TB disk 32 GB'lik bir alana dönüştü. Ben bir telaş ile diski biçimlendirdim ve sildim.

İçindeki veriler çok önemli değil ama makineyı kullanmak istediğimden yaptım. Sonra 2 TB alanı sistem gördü ama geri kalan 742 GB'lik alanı sistem boşta gösteriyordu. Ne yaparsam yapayım o 742'lik alanı geri getiremedim. Sonra 2 TB alanı da komple sil dedim ve sistemden kaldırdım. Sonuç şimdi disk yönetiminde 2.73 TB alanı görebiyorum fakat diskin yanında kırmızı artı işaretli bir sembol çıktı.

Diskpart ile yapayım dedim ama yine de olmadı. Bu disk bozuldu diyen de var RAW da kalmış formatlaman gerekiyor diyen de var ama ben müdahale de bulunamıyorum. G/Ç hatası veriyor. Hataları ekledim. Konu hakkında bilgisi olan destek olabilir mi ne yapmak gerekiyor?

IMG_7231.webp

IMG_7232.webp

IMG_7233.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Profesyonel uygulama kullanın AOMEI gibi. Boot edilenler de var. Büyük ihtimalle sorunu çözecektir.

Hocam peki ücretli bir uygulama mı? Ben EaseUS kurdum böyle bir program görmedim adımı yazsam 30 $ istiyor. Bu programı YouTube'da birkaç yabancı kullanıcı da gördüm ve gerçekten de çözümlüyorlardı sorunu.

G/Ç hatası genelde donanımsal oluyor ama yine de şansınızı deneyin:

Evet donanımsal olduğu söylenmekte ama çalışan bir hard diskin bir Win ISO dosyasından dolayı bu gelmesini kabullenemiyorum Recep hocam. Win ISO çıkartmasını yaparken de var olanı sileriz içinde ki veriler önemli mi vs gibi hiçbir uyarı teşkil edici bir ibare yoktu.

Profesyonel uygulama kullanın AOMEI gibi. Boot edilenler de var. Büyük ihtimalle sorunu çözecektir.
harddisk semafor zaman aşımı süresi geçildi. o gitti yerine bu sorun geldi anlayamadım artık gerçekten :))

Son düzenleme:
Evet donanımsal olduğu söylenmekte ama çalışan bir hard diskin bir Win ISO dosyasından dolayı bu gelmesini kabullenemiyorum Recep hocam. Win ISO çıkartmasını yaparken de var olanı sileriz içinde ki veriler önemli mi vs gibi hiçbir uyarı teşkil edici bir ibare yoktu.

Hard disk semafor zaman aşımı süresi geçildi. O gitti yerine bu sorun geldi anlayamadım artık gerçekten :))

Winpe ile boot edip deneyin Windows'tan olmuyorsa.