theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
İyi sosyaller. GTX 1060 6 GB ilanım ile takas teklifi geldi. Bu diski alıp ekran kartımı vereceğim. Mantıklı bir takas olur mu? Zaten disk ihtiyacım vardı ama içine genel olarak oyunları depolayacağım yarısı da arşiv için falan kullanırım. Mantıklı bir takas olur mu?

4 TB'lık NAS disk o paraya olmaz genellikle 4-5 bin TL arası gider, NAS'ta olsa aşırı çalışmış bir disk olma ihtimali yüksek. Özellikle 20.000 saat ve üstü ise, sağlığı %90 üstü olsa dahi ben olsam almazdım. Ha disk iyi durumdadır, çalışma saati de 20.000 saatin altındadır, HD Sentinel raporu temizdir, o zaman neden olmasın? Veri depolamayı bırak, hala daha orta sınıf oyunları oynatacak kadar hızı sağlıyorlar, dolayısıyla sistemin 2. diski olarak kullanmanın bir sorunu yok, performans beklentiniz yoksa.

Son düzenleme:
Hocam Disk'de etiket yoksa muhtemelen bizim disktir arkadaş benim hesaptan ilana koyup bir projemiz için kart arıyordu size de yazmış olabilir. :D

4 TB'lık nas disk o paraya olmaz genellikle 4-5 bin TL arası gider, Nas'ta olsa aşırı çalışmış bir disk olma ihtimali yüksek. Özellikle 2000 saat ve üstü ise, sağlığı %90 üstü olsa dahi ben olsam almazdım. Ha disk iyi durumdadır, çalışma saati de 1000 saatin altındadır, Hard Disk Sentinel raporu temizdir, o zaman neden olmasın? Veri depolamayı bırak, hala daha orta sınıf oyunları oynatacak kadar hızı sağlıyorlar, dolayısıyla sistemin 2. diski olarak kullanmanın bir sorunu yok, performans beklentiniz yoksa.

4-5 bine kusursuz ürünleri sattık bile hocam sunucu çıkması olanları. dediğiniz doğru yani zaten bu diski o fiyata koymasının sebebi satıp da hızlıca işimizi görelimdi çünkü halihazırda olan bir projeye en ufak nakit bile destek oluyor. Açıkçası kullanım saatini tam hatırlamıyorum bir bakmam lazım ama 1 günlük rastgelelik testinden başarılı bir şekilde bad sector artışı olmadan çıkabildi. Bu HDD'yi sunuculara takmak yerine uzun zamandır emülatörler için oyun arşivim olarak saklıyordum.

Hocam Disk'de etiket yoksa muhtemelen bizim disktir arkadaş benim hesaptan ilana koyup bir projemiz için kart arıyordu size de yazmış olabilir. :D

4-5 bine kusursuz ürünleri sattık bile hocam sunucu çıkması dediğiniz doğru yani zaten bu diski o fiyata koymasının sebebi satıp da hızlıca işimizi görelimdi çünkü halihazırda olan bir projeye en ufak nakit bile destek oluyor. Açıkçası kullanım saatini tam hatırlamıyorum bir bakmam lazım ama 1 günlük rastgelelik testinden başarılı bir şekilde bad sector artışı olmadan çıkabildi. Bu HDD'yi sunuculara takmak yerine uzun zamandır emülatörler için oyun arşivim olarak saklıyordum.
Ben de toplu olarak şirketimden çıkan 30 tane WD Purple diski sattım, 4 tane de kendime ayırdım. 2 Tanesini veri arşivi, 1 tanesini de bir arkadaşıma verdim. NAS olmasına rağmen bence günlük kullanımda ve özellikle arşivlemede sıfır sıkıntı çalışıyorlar, SSD almaya bütçesi olmayanlar için yıkılmayan son kale denilebilir. NAS diskler zaten 50.000 saat ve üstü gibi ciddi endurance'a sahipler, yine de saat arttıkça arıza ihtimali de artıyor tabii.