SemihXff

Gelişen
Geçenlerde Windows 11 kurdum, ama kendi kendini yeniden başlatıp kalması yüzünden Windows 10’a geçmeye karar verdim. SSD’yi nasıl temizleyip Windows 10 kurabilirim? PC, Secure Boot hatasından dolayı açılmıyor. BIOS’tan mı yoksa USB flaş ile mi yapmak lazım? Yardım ederseniz sevinirim.

Windows 10 ISO dosyasını Rufus ile USB'ye yazdırın. Daha sonra bilgisayarı USB'den boot edip kurulumda bütün gözüken diskleri silin. En son 1 tane disk kalacak. Onu seçip ilerleyerek temiz bir kurulum yapın.

Şunu da okumanızı tavsiye ederim. Kurulumda internet bağlantısı sağlanırsa, Windows sürücüleri otomatik olarak indirir. Fakat eski sürümleri indirebilir.

Windows 10 ISO dosyasını Rufus ile USB'ye yazdırın. Daha sonra bilgisayarı USB'den boot edip kurulumda bütün gözüken diskleri silin. En son 1 tane disk kalacak. Onu seçip ilerleyerek temiz bir kurulum yapın.

Şunu da okumanızı tavsiye ederim. Kurulumda internet bağlantısı sağlanırsa, Windows sürücüleri otomatik olarak indirir. Fakat eski sürümleri indirebilir.

SSD format attım Windows 10 ISO dosyasını da Rufus ile yazdırmıştım. Windows 10 disk seçme ekranında kadar geldim, "Windows seçtiğiniz konuma yüklenmedi. Lütfen medya sürücüsünü denetleyin." diyor.

Son düzenleyen: Moderatör: