O farklı bir olay. Şeker hastalığı gelene kadar yiyip içeceksin "kararında". Sonra zaten her şey yokuş aşağı.Öyle de dememek lazım. Şeker hastalığı zor bir hastalık, kafanı vura vura kullanmayacaksın o durumda maalesef ki.
Detaylar
Kim cevapladı?Ben de bıraktım çok iyi hissediyorum 8 haftalık hedefi geçip 9. haftama geçtim.
Nice hocam devam. Ben de bayağı azalttım aslında, canım cips çekerse mercimekten kendim yapıyorum. Ki çok cips çekmiyor şu sıralar, tatlıyı da pek seven biri değilim. Ekmeği hiç sevmiyorum.
Türkiye'deki rezalet diyetisyenler yüzünden homa ir insülin direnci gibi değerlerim yüksek olduğu halde diyetime 12 DİLİM tam buğday ekmeği eklendi. Hem de 1 gün için. Yani haftaya vurduğumuzda 84 DİLİM eder. Yani insülin direncimin 44.5 gibi absürt bir derecede olması, diyetisyenimin bana haftada 1092 GRAM KARBONHİDRAT VE 84 GRAM YAĞ önermesini engelleyemedi. Bunun yerine kendim öğrenmeye çalışıyorum işte. Ne yenir ne yenmez neyin alternatifi var vb vb.
O farklı bir olay. Şeker hastalığı gelene kadar yiyip içeceksin "kararında". Sonra zaten her şey yokuş aşağı.
Öyle olmuyor işte, buna bir kez yakalandın mı iş bitiyor.
Hoca efendi ben de onu diyorum işte. Keloğlandaki devler gibi olduk. Bir rahatsızlığınız yoksa neden durduk yere şekeri hayatınızdan çıkarıyorsunuz. Mantıklı değil. Şeker gelene kadar ye.Öyle olmuyor işte, buna bir kez yakalandın mı iş bitiyor.
99 kilodan 75 kiloya inme hedefim ve olur olmadık her yerde çıkan akneler ve özellikle rafine şekerin zararlılığından dolayı bırakmak mantıklı geldi bana, kişisel tercih meselesi tabii. Arada bir tatlandırıcılı gıdalar alınca da istek falan kalmıyor ki zaten alışınca canın da çekmiyor. Ben özellikle işlenmiş şekeri çıkardım yoksa çaydan bile şeker alıyoruz yani kaçış yok doğal şekerden, meyve şekerini haftada bir alıyordum ikiye çıkardım.Hoca efendi ben de onu diyorum işte. Keloğlandaki devler gibi olduk. Bir rahatsızlığınız yoksa neden durduk yere şekeri hayatınızdan çıkarıyorsunuz. Mantıklı değil. Şeker gelene kadar ye.
maes
Başarılı
Kullanıyorum, sadece abur cuburu bıraktım ve tatlıyı falan çaya, kahveye atmıyorum. O kadar abartmaya da gerek yok.
Son düzenleyen: Moderatör:
Ardasan
Becerikli
Şeker de zararlı evet ama sıgara kadar değil.Bilen bilir sigaradan daha illettir. Hele ki kronik bağırsak problemi olanlar için illettir. Zaten Türkiye'de satılan hiçbir abur cubur kalitelide değildir. Helal olsun hocam böyle devam.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 2
Zarar konusunda evet sigara zararlı ama ben bağımlılık anlamında söylüyorum.
Ben periyodik olarak 21 gün şekersiz diyeti uyguluyorum. Ne mide yanması, ne şişkinlik hiçbir şey kalmıyor. Ama canım diyetteyken saçma sapan tatlılar istiyor, bu seferde pişmaniye rüyalarıma giriyor. 5 gün sonra kavuşacağım.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-