İradeye bağlı sürdürülebilir ancak gerek yok. Çok takıntı yapmamak lazım. Günde yediğiniz 2-3 kare çikolata vücudu bozmaz.
Dopamin ve lezzet için değil, sağlık ve performans için yaşıyor vucudumuz* Yatalım, en kötü besinleri vucudumuza sokalım, organlarımızı bunları temizlemek ve sindirmek için kullanalım diye değil.@nisaa neden kızgın attığınızı anlamadım? Gerçekten 5gr şekerin vücudu öldürüp bitireceğini mi zannediyorsunuz? Küçük detaylara değil büyük resme bakmak lazım. Gün içinde iyi beslendikten sonra akşam TV karşısında 3 kare çikolata yiyemeyeceksem bu hayatı neden yaşıyorum?
O zaman olayı şeker ve çikolata değil ürün olarak genelle. Ürünün doğrusunu seçerek sağlıksız yağlardan kaçabilirsin. Ben şahsen kakao yağının zararlı olduğunu düşünmüyorum.Dopamin ve lezzet için değil, sağlık ve performans için yaşıyor vucudumuz* Yatalım, en kötü besinleri vucudumuza sokalım, organlarımızı bunları temizlemek ve sindirmek için kullanalım diye değil.
Mesele 5 gram şeker değil, o 3 karenin içindeki palm yağı, trans yağ ve emülgatörlerle vücudunu çöp kutusuna çevirip çevirmemek.
Bu kimyasallar bağırsak floranı bozar, kronik iltihabı tetikler ve seni yapay bir dopamin bağımlısı yapar. Ben vücudumu ve damar sağlığımı o 3 karelik sahte lezzete değişmiyorum.
Maalesef o 3 kareyi yiyince hayatı yaşamıyorsun hayatta daha önemli ve daha iyi şeyler var emin ol, hayat çikolatadan ibaret değil. Vücudun o çöpleri temizlemeye çalışırken sen bu şekilde sen sadece TV karşısında izliyorsun.
Büyük resim anlık keyif değil ki, o 3 karenin hücrelerinde yarattığı kirliliği görmektir bence. Kaliteli yaşamak için çikolataya bağımlı olmamak lazım. Spora ve sağlıklı yaşamaya bağımlı olalım.![]()
![]()
![]()