Şekersiz beslenen var mı? Sürdürülebilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan venovar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 446
  • Etiketler Etiketler
    var
Evet aynen bu süreç işleyecek. Bir zamandan sonra endüstriyel şeker sana rahatsızlık vermeye başlayacak. Tecrübeyle sabit.
Siz ne kadar süredir şeker tüketmiyorsunuz?
Bizim ailede yok ama ilk ben olabilirim belki. İnsülin direncini bir araştırayım. Gerekirse kan tahlili yaptırayım.
İlk haftaları aştıktan sonra gayet sürdürülebilir bir hale varıyor. Üstelik vücuda da inanılmaz faydalı.
1 hafta dayanabildim. Sorun değil tekrar denerim ama merak ettiğim cevabı almış oldum. Siz ne kadar süredir tüketmiyorsunuz?

Şekeri meyvesinden olan sağlıklı ürünleri deneyebilirsin, hurma da aynı şekilde.

Sağlıksız gıdayı hayatından çıkarırsın tamam da spor yapıyorsun diye her şeyden vazgeçme. Yoğunluğu yüksek bir spor gününde şekerin düşünce anlarsın.

1 hafta dayanabildim. Sorun değil tekrar denerim ama merak ettiğim cevabı almış oldum. Siz ne kadar süredir tüketmiyorsunuz?

Aralıklı olarak yapıyorum. Genelde ailemin evine gittiğim zaman beslenme düzeni falan kalmıyor. Rekorum 9 aydı. Şu an ise 2 aydır devam ediyorum.

Aralıklı olarak yapıyorum. Genelde ailemin evine gittiğim zaman beslenme düzeni falan kalmıyor. Rekorum 9 aydı. Şu an ise 2 aydır devam ediyorum.
Ben dördüncü günde şeker krizi ile uyanıp meyve suyu dikmiştim. Sağlam iraden var mış hocam.

1 senedir Akdeniz diyeti yapıyorum, sağlıklı besleniyorum. En son ne zaman abur cubur yediğimi ya da beyaz şeker tükettiğimi hatırlamıyorum. Sorularınızı alabilirim. Hedefim ölene kadar sağlıklı beslenmeyi sürdürmek.

Hiç bozmadım, bozsam çok kötü hissederdim. Para verseniz paketli gıda, dışarıdan yemek yemem şu an için konuşuyorum. Aşırı kötü hissederim. Artık yaşam tarzı oldu benim için.

Şeker krizi oldu mu? Kriz eşiği ne kadar sürede aştınız? Yani ne kadar süre sonra tüketme isteği duymamaya başladınız? İster şeker, ister abur cubur konusunda.

Hatta bununla ilgili detaylı bir rehber hazırlamak istiyorum. Hem diyetisyen olmak istiyorum. Biraz besin biyokimyasını bilmek gerekiyor.

Şeker krizi oldu mu? Kriz eşiği ne kadar sürede aştınız? Yani ne kadar süre sonra tüketme isteği duymamaya başladınız? İster şeker, ister abur cubur konusunda.

Hatırladığım kadarıyla aşamalı olarak bıraktım, bir anda olmadı. Şeker krizi yaşadım denebilir ama hiç elim ayağım titreyecek derecede şekerim düşmedi. Sanılanın aksine vücut şeker (glikoz) almazsa ölmez, bunu vücut belirli miktarda üretebiliyor. Ben dışarıdan sofra şekeri almıyorum.

İhtiyacım olan şekeri tam tahıllardan, baklagillerden ve sebzelerden kompleks karbonhidratlardan alıyorum. Bir de meyve şekerinden alıyorum. Kuru meyve, ve şeker oranı yüksek olgunlaşmış meyveler yeterli geliyor. Vücudum kendisi sentezliyor zaten.

Bir kaç ay sürdü, muhtemelen 2-4 ay gibi değişken bir süredir tam hatırlamıyorum. 2025'in haziran ayından sonra tamamen bırakmıştım her türlü zararlı besini, katkı-koruyucular da dahil artık zehir gibi şekerli ve yapay geliyor.

Son düzenleme:
Tebrikler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…