Şekersiz beslenen var mı? Sürdürülebilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan venovar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 446
  • Etiketler Etiketler
    var
birkaç yıl önce 6 ay boyunca ağzıma karbonhidratın k sini bile sokmadım. ne ekmek ne meyve pirinç patates bisküvi kola vs aklınıza gelecek her türlü karbonhidratı kestim günde bir saat civarı yürüdüm. prof. Canan Karatay' ı izledikten sonra buna karar verdim. sonuç, hayatımda daha önce hiç bu kadar sağlıklı hissetmemiştim, 6 ayda 17 kilo verdim. bir süre 0 şeker yaparsan bir süre sonra canın istemiyor zaten. sonra bir nedenden karbonhid almaya başladım sağlıksız günler geri geldi. şimdi hayatıma mümkün olduğunca karbonhidratsız devam ediyorum.

@nisaa neden kızgın attığınızı anlamadım? Gerçekten 5gr şekerin vücudu öldürüp bitireceğini mi zannediyorsunuz? Küçük detaylara değil büyük resme bakmak lazım. Gün içinde iyi beslendikten sonra akşam TV karşısında 3 kare çikolata yiyemeyeceksem bu hayatı neden yaşıyorum?

Vücuda şeker önemli yoksa glikozsuzluktan bayılırsın. Diyetin içine meyve de olsun ekstra bitter çikolata da tercih edebilirsiniz.

Dopamin ve lezzet için değil, sağlık ve performans için yaşıyor vucudumuz* Yatalım, en kötü besinleri vucudumuza sokalım, organlarımızı bunları temizlemek ve sindirmek için kullanalım diye değil.

Mesele 5 gram şeker değil, o 3 karenin içindeki palm yağı, trans yağ ve emülgatörlerle vücudunu çöp kutusuna çevirip çevirmemek.

Bu kimyasallar bağırsak floranı bozar, kronik iltihabı tetikler ve seni yapay bir dopamin bağımlısı yapar. Ben vücudumu ve damar sağlığımı o 3 karelik sahte lezzete değişmiyorum.

Maalesef o 3 kareyi yiyince hayatı yaşamıyorsun hayatta daha önemli ve daha iyi şeyler var emin ol, hayat çikolatadan ibaret değil. Vücudun o çöpleri temizlemeye çalışırken sen bu şekilde sen sadece TV karşısında izliyorsun.

Büyük resim anlık keyif değil ki, o 3 karenin hücrelerinde yarattığı kirliliği görmektir bence. Kaliteli yaşamak için çikolataya bağımlı olmamak lazım. Spora ve sağlıklı yaşamaya bağımlı olalım.

En azından bir bitter çikolata birde küçük kutu meyve suyu gibi bir şey iç. Şeker olmadan enerjin olmaz.

O zaman olayı şeker ve çikolata değil ürün olarak genelle. Ürünün doğrusunu seçerek sağlıksız yağlardan kaçabilirsin. Ben şahsen kakao yağının zararlı olduğunu düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…