venovar

Yetkin
Selamlar. İçinizde hiç şeker tüketmeyenler var mı? Konular açılıyor, yorumlar yapılıyor şekeri bıraktım, tüketmiyorum şeklinde. Daha da genişletirsek, abur cuburu da içine katarsak. Bu sürdürülebilir bir şey mi? Uzun süre deneyimleyen var mı? 2 yıl 3 yıl belki daha fazla.

Spor başlangıcın olunca ister istemez her alacağın ürünün arkasını kontrol ediyorsun. Şeker ve yağ bulunan hiçbir şeyi tüketmiyorum. Sağlıktan ziyade takıntı.
Kilo sorunum yok ama böyle giderse olacak gibi. Düzenli spor yapıyorum. Yürüyüş, şınav ve kondisyon bisikleti. Şeker tüketmemeye çalışıyorum evde bulundurmuyorum ama nedense kendime engel olamıyorum. Soğuklardan mı, sporda sarfedilen enerjinin geri kazanılması ihtiyacından mı bilemiyorum. Merak ettiğim, bir şekilde kafaya koyunca ve eşik geçilince, yeme isteği kayboluyor mu?

Galiba iradesiz olduğum tek konu ''şeker''. Yeri geldi 20-25 kilo verdim fakat yine de şekeri kesemedim. Spora gittiğim dönemde de; çikolatalı protein tozu, muz, şekersiz fıstık ezmesi, tarçın, yulaf gibi besinlerle karışımlar yapıyordum. Yani siz de kesemiyorsanız en azından ihtiyacınızı böyle faydalı gıdalardan sağlayın. Rafine gıda tüketmekten çok daha mantıklı.

Şekerin kendisi vücuda zararlı değildir, kanımızda belirli bir miktar şeker bulunmalıdır. Ayrıca yediğimiz meyvelerde de şeker bulunur. Vücuda zararı olan şeker tipi endüstriyel şekerdir. Şeker bitkilerinden elde edilip işlemden geçirilen bu şeker tipinden uzak durmalıyız.

Abur cubursuz bir diyet sürdürülebilir belki ama sıfır şekerli bir diyet sürdürülemez ya. Yediğin bir elmadan bile belirli bir oranda şeker alıyorsun çünkü. Ben de zamanında artistlik yapıp artık şekerden uzak duracağım dedim ama yok arkadaş, o işler öyle yürümüyor. :D

Galiba iradesiz olduğum tek konu ''şeker''. Yeri geldi 20-25 kilo verdim fakat yine de şekeri kesemedim. Spora gittiğim dönemde de; çikolatalı protein tozu, muz, şekersiz fıstık ezmesi, tarçın, yulaf gibi besinlerle karışımlar yapıyordum. Yani siz de kesemiyorsanız en azından böyle faydalı gıdalardan şeker alın. Rafine gıda tüketmekten çok daha faydalı olur.
İrade mi yoksa vücudun istemesinden mi kaynaklı çözemedim. Bahsettiğiniz besinleri deneyeceğim bakalım.
Şekerin kendisi vücuda zararlı değildir, kanımızda belirli bir miktar şeker bulunmalıdır. Ayrıca yediğimiz meyvelerde de şeker bulunur. Vücuda zararı olan şeker tipi endüstriyel şekerdir. Şeker bitkilerinden elde edilip işlemden geçirilen bu şeker tipinden uzak durmalıyız.
Uzak durmalıyız peki ama sürekli irademize sahip çıkmamız gereken bir süreç mi olacak yoksa bir süre sonra zaten otomatik olarak gereksinim duymayacağımız bir döneme mi gireceğiz?
Abur cubursuz bir diyet sürdürülebilir belki ama sıfır şekerli bir diyet sürdürülemez ya. Yediğin bir elmadan bile belirli bir oranda şeker alıyorsun çünkü. Ben de zamanında artistlik yapıp artık şekerden uzak duracağım dedim ama yok arkadaş, o işler öyle yürümüyor. :D
Aynen bende de bu şekilde. Şeker alındığı sürece, yapay ya da değil sürekli şeker almak istiyor vücut.

Uzak durmalıyız peki ama sürekli irademize sahip çıkmamız gereken bir süreç mi olacak yoksa bir süre sonra zaten otomatik olarak gereksinim duymayacağımız bir döneme mi gireceğiz?
Evet aynen bu süreç işleyecek. Bir zamandan sonra endüstriyel şeker sana rahatsızlık vermeye başlayacak. Tecrübeyle sabit.

@venovar, babada şeker var, haliyle şekere yatkınlık durumu da olabilir. Zaten insülin direncinden şüpheleniyorum, pek normal değil. Ancak nedir günün sonunda irade ile her şey bırakılabiliyor. O yüzden bu yatkınlık durumu benim için ancak bir bahane olurdu. Dediğim ürünleri tüketmeye başlayın, zaten tokluk hissi yaratıyor. Rafine gıdalar gibi yedikçe yeme isteği gelmiyor insana. Öneririm.