@Görkem Say, adam batiskafla daldık diye anlatıyor ama "tellal" oluyor :rofl:

Fatih Altayli bu deprem bitti muhabbetini de sordu hatta isim de verdi, Celal Sengor'da hangi veriye dayanarak boyle bir cikarim yapiyorlar dedi guldu gecti adam. Turkiye'de saglam ve guvenilir veri toplayan 2 yer var zaten birisi kandilli digeri de ITU ve ikisinin topladigi tum verilere de bu adam hakim :D

Celal Şengör basindan beri bu tabloda yildizla isaretlenen bolgenin ayni anda hem saga hem sola dogru yirtilmasindan korkuyordu. Oyle oldugu takdirde inanilmaz bir yikiciliktan bahsediyordu. Bu deprem ile ayni anda yirtilma ihtimalinin oldukca azaldigini ancak saga dogru ortalama 130km uzunlugunda kesinlikle yirtilacagini, yirtildigi takdirde de 7'den buyuk bir deprem olacagini belirtiyor. Hatta Fatih Altay'li bu saga dogru yirtilacak fayin parca parca yirtilip yirtilamayacagini sordu, Celal Şengör'de tarih boyunca boyle bir şey olmadigini belirtti. Simdi boyle bakildiginda bu adam bu bolgede ve fayda kayit altina alinmis tum depremleri biliyor, fayin nasıl davrandigini biliyor, tum verilere hakim ve uzerine cok iyi bir jeolog. Bunu tellallik yapiyor olarak algilayamayiz açıkçası. Adam burada deprem oldugu takdirde bolge bolge nerede ne kadar siddetinde hissedilebilecegini bile belirtti.

Eki Görüntüle 143033

Hocam kime ne anlatıyoruz? Ben uğraştım ama bende aptallık ettim. Boş verin anlatamazsınız. Anlamazlar, onların amacı doğruyu öğrenmek ve söylemek değil. Boş verin anlatıp yormayın kendinizi.

Peki size bir şey soracağım. Bu adam depremler bitti diye uyduruyorsa neden herkesin aksine bunu böyle dile getiriyor? Çıkarı ne olur televizyonlara çıkmaktan başka?