N3F3S

Uzman
Yer
Loveparade
Arkadaşlar selamlar, lanet olası Nothing Phone 2a telefonumun aniden Bluetooth'u ve Wi-Fi'ı bozulması üzerine şu anda lanet okusam mı okumasam mı bilemediğim olan Evofone'a 26 Nisan tarihinde Yurtiçi kargo ile kargoladım, arkadaşlar sisteme girişini 30 Mayıs tarihinde yaptı. Evofone denilen firamaya hiç güvenim olmadığı için 20 iş günü olan yasal süreyi kargonun size teslim olduğu tarihinden itibaren başlar diye bilgilendirdim onlarda sisteme girişi olduğu tarihten itibaren başlar diyorlar.
Benim bildiğim bırakın kargonun teslimini kargoya verdiğim andan itibaren yasal sürenin başlaması ama bu arkadaşlara göre sisteme kaydı olduğu zaman yasal süre başlıyormuş, bu konu hakkında bilgisi olan var mı dedikleri gibi yasal süre kayda geçtiği zaman mı başlıyor, teslim edildiği zaman mı yoksa kargoya verildiği zaman mı?

Kaynak

Azami tamir süresi ne zaman başlar?
Azami tamir süresi, garanti süresi içerisinde, mala ilişkin arızanın yetkili servis istasyonuna veya satıcıya bildirimi tarihinde, garanti süresi dışında ise malın yetkili servis istasyonuna teslim tarihinden itibaren başlar.

Not: Daha sonraki tarihlerde yasa/kanun ve türevleri değişmiş olma ihtimaline karşı bu tür konularda bir avukata veya bölgenizdeki THH'ye başvurmanız daha iyi olur.

Arkadaşlar selamlar, lanet olası Nothing Phone 2a telefonumun aniden Bluetooth'u ve Wi-Fi'ı bozulması üzerine şu anda lanet okusam mı okumasam mı bilemediğim olan Evofone'a 26 Nisan tarihinde Yurtiçi kargo ile kargoladım, arkadaşlar sisteme girişini 30 Mayıs tarihinde yaptı. Evofone denilen firamaya hiç güvenim olmadığı için 20 iş günü olan yasal süreyi kargonun size teslim olduğu tarihinden itibaren başlar diye bilgilendirdim onlarda sisteme girişi olduğu tarihten itibaren başlar diyorlar.
Benim bildiğim bırakın kargonun teslimini kargoya verdiğim andan itibaren yasal sürenin başlaması ama bu arkadaşlara göre sisteme kaydı olduğu zaman yasal süre başlıyormuş, bu konu hakkında bilgisi olan var mı dedikleri gibi yasal süre kayda geçtiği zaman mı başlıyor, teslim edildiği zaman mı yoksa kargoya verildiği zaman mı?
Benim bildiğimde kargoyu onlar teslim aldıktan sonra 20 iş günü süreleri başlıyor. Karaca vs. büyük firmalara girdiğinizde bu tür de bir bilgi çıkıyor. ''Servis inceleme süresi 20 iş günü olup, ürününüz tarafımıza ulaştığı andan itibaren süreciniz başlatılacaktır .''

Teknik servis süreçlerinde 20 iş günü olan yasal süre, ürünün yetkili servise ulaştığı tarih itibariyle başlar. Bu durum, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili yönetmeliklerde açıkça belirtilmiştir.