mlh

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba. Şimdi ben online alışveriş ile ilk kez TV satın aldım. Forumdaki arkadaşımızla soru-cevap yapıp, görüşünü aldıktan sonra. Muhtemelen TV birkaç gün içinde gelecek. Sorumu biraz detaylandırıp net olarak sormak istiyorum.

Servis geldi kurulumu yapıyor diyelim. Hemen TV'yi montajladı ya da çalışır hale getirdi 1-2 kanal gezdikten sonra direkt "işimiz bitti gidiyoruz" diyebilirler mi? Yoksa ölü piksel testi, sesi, kumandası, HDMI, USB girişleri vb. şeyleri test ettirmek istesem bunları yapmak zorundalar mı? Eğer zorunluluk varsa reddetmeleri ya da yapmamaları durumunda ne yapmalıyım? Bize ayıracağı sürede bir kısıt var mı?

Yanıtlatınız, görüşleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Şimdi ben online alışveriş ile ilk kez TV satın aldım. Forumdaki arkadaşımızla soru-cevap yapıp, görüşünü aldıktan sonra. Muhtemelen TV birkaç gün içinde gelecek. Sorumu biraz detaylandırıp net olarak sormak istiyorum.

Servis geldi kurulumu yapıyor diyelim. Hemen TV'yi montajladı ya da çalışır hale getirdi 1-2 kanal gezdikten sonra direkt "işimiz bitti gidiyoruz" diyebilirler mi? Yoksa ölü piksel testi, sesi, kumandası, HDMI, USB girişleri vb. şeyleri test ettirmek istesem bunları yapmak zorundalar mı? Eğer zorunluluk varsa reddetmeleri ya da yapmamaları durumunda ne yapmalıyım? Bize ayıracağı sürede bir kısıt var mı?

Randevulu geldikleri için belirli bir saat aralığı var. Zaten mutlaka servis kurmalı. Diğer türlü kargoda bir problem olduğunda direkt olay size kalabiliyor. Genelde Kanal ayarlama, ses kontrolü,kumandası,internet bağlantısı gibi basit işlemleri yapıyorlar. Ben girişlerini veya ölü pikseli test ettiklerini görmedim. Ortalama 20-30 dakika vakit ayrılıyor.Kısıtlı vakitten dolayı eğer siz hazır bulundurup girişleri kontrol edebilir miyiz gibi bir talebiniz olursa çok zorluk çıkarmazlar. Genelde iletişimleri iyi insanlar oluyor. Kurulum sonrası anketli değerlendirme ve merkezden arayarak sizden ekipten memnuniyet durumunuzu teyit alıyorlar.

Genelde girişlerde bir sıkıntı çıkmaz fakat kesinlikle ölü piksel testi yaptırın Vestel televizyonum 2 kere hatalı çıktı ayrıca ölü piksel testini karanlık ortamda yaparsanız daha iyi olur LED patlamalarınada dikkat edin benim ağzım yandı.

Servis geldi kurulumu yapıyor diyelim. Hemen TV'yi montajladı ya da çalışır hale getirdi 1-2 kanal gezdikten sonra direkt "işimiz bitti gidiyoruz" diyebilirler mi?
Evet. Hatta o 1-2 kanalı da gezmiyorlar haberiniz olsun. TV'nin ayaklarını monte ediyorlar (veya duvara isteğinize göre) sonra TV'yi kurulum yapıyorlar (bütün lokasyon, gizlilik, reklam vs ayarlına evet diyip ayrıca) ve ayarlara girip seri numarası ve MAC adresinin fotosunu çekiyorlar, sonra size servis belgesini imzalatıp gidiyorlar.

Öyle input, pixel vs testi ile hayatta uğraşmazlar maalesef. Servis kültürü bizde böyle maalesef.

Evet. Hatta o 1-2 kanalı da gezmiyorlar haberiniz olsun. TV'nin ayaklarını monte ediyorlar (veya duvara isteğinize göre) sonra TV'yi kurulum yapıyorlar (bütün lokasyon, gizlilik, reklam vs ayarlına evet deyip ayrıca) ve ayarlara girip seri numarası ve Mac adresinin fotoğrafını çekiyorlar, sonra size servis belgesini imzalatıp gidiyorlar.

Öyle input, pixel vs testi ile hayatta uğraşmazlar maalesef. Servis kültürü bizde böyle maalesef.

Uğraşmazlar fakat uğraşmaları gerek sonuçta televizyon hatalı çıkarlarsa yine kendileri getirip götürecek.

Uğraşmazlar fakat uğraşmaları gerek sonuçta televizyon hatalı çıkarlarsa yine kendileri getirip götürecek.
Maalesef "gerek" olan şeyler yapılmadığı için ülkemiz bu halde. Klima servisleri de klimaları vakumlama yapmadan monte ediyor mesela... Bu "gerek" bile değil, zorunluluk

Televizyonun onlar gittikten sonra problemli olduğunun ortaya çıkması onların işine geliyor. Böyle olunca "kullanıcı hatası" diyebiliyorlar. Firma ise size servise gönderip servis raporu almanızı istiyor. Bu da bir ay sürüyor. O sırada televizyonun içinden geçiyorlar. Size geri gelen televizyon ile sizin gönderdiğiniz televizyon arasında dağlar kadar fark oluyor. Eksik vidalı, çerçevesi tam oturtulmamış, ışık sızması yapan bir canavar geliyor.

O yüzden kurulum sırası kartal gibi denetlemek lazım servis elemanlarını ve aklınıza gelebilecek her şeyi test ettirmek lazım.