Servise gönderilen monitör kargodayken hasar görürse ne yapılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Livo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 689
  • Etiketler Etiketler
    yurt

Hocam son bir sorum var, MSI'ın Türkiye'de ofisi olmadığı için mersis no. Vergi no. Ve adresi giremem ama biriyle muhatap olmam için adresi gerekiyor Türkiye distrübitörü olan penta bilisimin bilgilerini mi yazmam gerekli? Desteğiniz ve yardımınız için teşekkürler ayrıyeten.

Yetkili servisin bilgilerini verin. Yetkili servis ile yaşadığım bir problemi MSI Global'e taşımıştım. Ve onlara MSI Türkiyedeki yetkili kişilerin beni telefon ile aramasını söylemiştim. Arayan kurum ServisPoint'in kendisiydi. Yani ServisPoint MSI Türkiye diyebiliriz.

Ayrıyeten elimde monitörü kargolamadan 1 gün önceki fotoğraf var (monitörde tarih saat vs yazıyor) ve monitör elime ulaşmadı daha 1 hafta daha bekleyeceğim kargo nerede bakalım direkt oradan bile işlem yaptırabilirim, üstüne kutuyu açarken videoya alırım.

Hocam tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakmayın yanlışlık olmaması adına ServisPointin mersis ve vergi no sunu bulamadım o yüzden boş bıraktım

açıklamayı da şu şekilde yaptım

Garanti kapsamında bulunan monitörümde meydana gelen teknik bir sorun nedeniyle ServisPoint firmasına gönderilmesi gerekti. Kargo firması, ürün teslimi sırasında benden "İhtirazi Kayıt Belgesi" adı verilen ve ürünün kargoda hasar görmesi durumunda sorumluluğun tamamen tarafıma ait olduğunu belirten bir belge imzalamamı talep etmiştir.

Bu belgeyi imzalatarak kargo firması, taşıma sırasında oluşabilecek herhangi bir zarardan kendini tamamen muaf tutmaya çalışmaktadır. Daha da önemlisi, MSI Türkiye'nin kargo şirketleriyle yaptığı bu düzenleme, sigortalı taşımacılık hizmetinden maliyet nedeniyle kaçınıldığını açıkça göstermektedir. Bu durum, yetkili servisten kaynaklanan ciddi bir eksikliktir ve tüketiciyi mağdur etmektedir.

Ürünüm, servis sürecinde kargo sırasında hasar görmüş ve tarafıma geri gönderilmesini isteyip istemediğim sorulmuştur. Aksi takdirde, ürünün tamiri durumunda çıkacak fatura tutarının ürün bedelini aşacağı belirtilmiştir. Bu nedenle ürünü geri gönderilmesini talep ettim. Ancak, ürün hâlâ tarafıma teslim edilmemiş olup, 1 haftayı aşkın bir süredir bekletilmekteyim.

Kargo sırasında oluşan hasarın kargo firması kaynaklı olduğu açıkça bilinmesine rağmen, tarafıma herhangi bir çözüm sunulmamıştır. Ürünümü 40 kere sarsam bile, ürünün zarar görmesi tamamen kargo şirketinin insiyatifindedir ve özensiz taşımacılığından kaynaklanmaktadır. Buna rağmen, kargo firmasına imzalatılan "İhtirazi Kayıt Belgesi" ile tüm sorumluluktan kurtulmuş görünmektedirler. Ayrıca bana sigorta hakkında herhangi bir bilgi verilmemiştir.

Ayrıca THH sadece PDF kabul ediyor yazışmaları vs gönderemedim.

Staj yaptığım belediyeyi seçtim daha hızlı sonuçlanması açısından ekstra bir katkısı olur mu bilmiyorum.

Son düzenleme:
Kargonuz daha size teslim edilmedi mi? Burada farklı bir durum var ama bende anlayamadım.
Hocam tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakmayın yanlışlık olmaması adına ServisPointin mersis ve vergi no sunu bulamadım o yüzden boş bıraktım.
Olur mu öyle şey. Birlikten kuvvet doğar. Yarın ben bir konuda takılırım. Sizlerde bana yardımcı olursunuz <3. Bende tekrar araştırdım sizin için. Ve evet pek bir bilgiye ulaşamadım yine. Ama şu şekilde bir bilgi vereyim ServisPoint yetkili servis kağıtlarında "Servis Noktası A.Ş" yazmakta dikkatli bakarsanız. Yani "Servis Noktası A.Ş (ServisPoint)" diye yazarsanız yetkili kişiler anlayacaktır diye düşünüyorum.
Kargo firması zaten size "Sigortasız gidecek" diye belirtmiştir siz ürünü teslim ederken. Bunu şöyle belirtseydiniz daha iyi olabilirmiş "Yetkili servisin ürünümün garanti kapsamında taşıma için vermiş olduğu cari kod kargo şirketinin ürünümü sigortasız kapsamda taşımıştır. Bu sebeple kargoda oluşan hasarları kargo firması kabul etmemektedir.".
Ayrıca THH sadece PDF kabul ediyor yazışmaları vs gönderemedim.
Word belgesine gerekli görselleri koyup PDF'e çevirebilirmişsiniz hocam.
Staj yaptığım belediyeyi seçtim daha hızlı sonuçlanması açısından ekstra bir katkısı olur mu bilmiyorum.
Benimde bir fikrim yok ama birkaç düşüncemi belirteyim. MSI çok sevdiğim bir firmadır yeri bende ayrıdır ürünleri vs vs. Hani derler ya zevkler renkler tartışılmaz bir gerçektir onun gibi bir şey. Ama hiçbir zaman şunu bir türlü anlayamıyorum. MSI, Asus, HP, Dell vs vs yahu bu firmalar neden Türkiyeye geldikleri zaman müşterilerine diğer refah seviyesi yüksek ülkelerdeki gibi bir hizmet sağlayamıyorlar. "Türk yargısında size başarılar" gibi gibi cümleler kuruyorlar. Yani genel olarak bir sıkıntı var. Bir açıktan faydalanıyorlar. Bu Techolay konusuda örneklerden bir tanesi işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…