seeraddar

Yetkin
Anlamıyorum, acı çekiyorum bu derste. Kahve altı nasıl kahvaltı oluyor onu da anlamıyorum. Saçma sapan şeyler çıkıyor. Aklımda da tutamıyorum. Çocukluktan beri hiç yapamadım bu konuyu. Videoyu izlerken anlıyorum, ama kitabın başına geçince yapamıyorum. Kitap da çok zor bir kitap değil aslında. Ünlü düşmesi, ünlü daralması, ünsüz düşmesi, bunları zaten ayırt edemiyorum. Bu konuyu anlayanlar nasıl anladınız?

Anlamıyorum, acı çekiyorum bu derste. Kahve altı nasıl kahvaltı oluyor onu da anlamıyorum. Saçma sapan şeyler çıkıyor. Aklımda da tutamıyorum. Çocukluktan beri hiç yapamadım bu konuyu. Videoyu izlerken anlıyorum, ama kitabın başına geçince yapamıyorum. Kitap da çok zor bir kitap değil aslında. Ünlü düşmesi, ünlü daralması, ünsüz düşmesi, bunları zaten ayırt edemiyorum. Bu konuyu anlayanlar nasıl anladınız?
Bunları ezberleyerek öğrenemezsin. Hayatında da bunları böyle kullanman lazım. Bunu başarırsan testlerde direkt farkı ayırt edebiliyorsun zaten.

ÖSYM ses bilgisini giderek azaltıyor, ama bu 2026'da sormazlar demek değil diye düşünüyorum. O yüzden çok kafaya takma diyemeyeceğim. Tek tavsiyem tüm TYT Türkçe çıkmışlarını topla, ses bilgisi sorularını tek tek makasla kes ve bir deftere yapıştır. Onların üzerine git, anlamayana kadar salma.

Kahve kahvaltı bunlara gelince de maalesef bu senin bu yaşına kadar yarattığın kelime dağarcığınla alakalı. Bol bol forumlarda içerik okumanı, bir şeyler okumanı tavsiye etmekten başka bir şey tavsiye edemem. Instagram Reels'ini bol bol böyle yazım yanlışı videoları ile doldur.

En önemli önerim ise yapamıyorum deme.

ÖSYM ses bilgisini giderek azaltıyor ama bu 2026'da sormazlar demek değil diye düşünüyorum. O yüzden çok kafaya takma diyemeyeceğim. Tek tavsiyem tüm TYT Türkçe çıkmışlarını topla, ses bilgisi sorularını tek tek makasla kes ve bir deftere yapıştır. Onların üzerine git, anlamayana kadar salma.

Kahve kahvaltı bunlara gelince de maalesef bu senin bu yaşına kadar yarattığın kelime dağarcığınla alakalı. Bol bol forumlarda içerik okumanı, bir şeyler okumanı tavsiye etmekten başka bir şey tavsiye edemem. Instagram Reels'ini bol bol böyle yazım yanlışı videoları ile doldur.

En önemli önerim ise yapamıyorum deme.

Hocam kahve ve kahvaltı kelimesini bilmiyor değilim. Kahve ile altı kelimesini birleştirip kahvaltı yapmışlar. Ben belki 80'den fazla kitap okudum, odamda mini kitaplık var. Hiçbirini de okumak için okumuyordum, sevdiğimden okuyordum. Bence kelime darcığım değil de konu sıkıntılı. Hallederim konuyu umarım.

Hocam kahve ve kahvaltı kelimesini bilmiyor değilim. Kahve ile altı kelimesini birleştirip kahvaltı yapmışlar. Ben belki 80'den fazla kitap okudum, odamda mini kitaplık var. Hiçbirini de okumak için okumuyordum, sevdiğimden okuyordum. Bence kelime darcığım değil de konu sıkıntılı. Hallederim konuyu umarım.
Sorunun kelime dağarcığın değil de "yapamıyorum" düşüncesi olabilir. Ses bilgisindeki çoğu kelime zaman içinde değişime uğramış oluyor, bu yüzden biraz karışık bir konu. Bu konuyla alakalı çok test çözmek ve bilemediğin kelimeleri bir yere not almak sana yardımcı olabilir.

Konu hiç sıkıntılı falan değil.5. sınıflara 2 ders anlatıp örnekler gösteriyorum. Diğer derste de akıllı tahtadan alıştırmalar yaptırıyorum. En yavaş anlayan bile koşa koşa gelip heyecanla soruyu cevaplıyor. En fazla 4 derste iş bitiyor yüzde 90'ı çok rahat öğreniyor. Seçkin bir sınıfsa 20 dakikada bile öğretirim. Konu oldukça kolay ancak size ters geliyor. Bende de sayısal zeka yok denklemler fonksiyonlara hiç kafam basmıyor.

Konu hiç sıkıntılı falan değil.5. sınıflara 2 ders anlatıp örnekler gösteriyorum. Diğer derste de akıllı tahtadan alıştırmalar yaptırıyorum. En yavaş anlayan bile koşa koşa gekip heyecanla soruyu cevaplıyor. En fazla 4 derste iş bitiyor yüzde 90'ı çok rahat öğreniyor. Seçkin bir sınıfsa 20 dakikada bile öğretirim. Kkonu oldukça kolay ancak size ters geliyor. Bende de sayısal zeka yok denklemler fonksiyonlara hiç kafam basmıyor.

Hocam sistem sıkıntı bence. Hayatım boyunca ders çalışmadım, TYT matematik için temel attıktan sonra 3D başladım zorlanmıyorum. Ama bu konuyu da anlamıyorum.

Hocam sistem sıkıntı bence. Hayatım boyunca ders çalışmadım, TYT matematik için temel attıktan sonra 3D başladım zorlanmıyorum. Ama bu konuyu da anlamıyorum.

Ek fiiller konusunu deseniz iş fiili durum fiili bunu deseniz bu konular kafa karıştırıyor ancak ses bilgisi kesinlikle bu grupta değil. Benim anlatmayı hem de soru çözmeyi çok sevdiğim bir konu. Bakış açınızı falan değiştirseniz ya bu konu çok kolaymış diyeceksiniz eminim.