Xiety2K

Başarılı
Bu sıralar çok elektrik kesilmeye başladı, UPS almayı düşünüyorum. Sessiz, Online UPS öneriniz var mıdır? Sessiz, Online UPS yok derseniz Line Interactive alsam, kesinti olduğunda bilgisayara restart atmasından korktuğumdan online bakıyorum, önerileriniz nelerdir?
Sistem:9800X3D,5070Ti,1000W PSU ve 2 adet monitör.

Son düzenleme:
Bu sıralar çok elektrik kesilmeye başladı, UPS almayı düşünüyorum. Sessiz, online UPS öneriniz var mıdır? Sessiz, online UPS yok derseniz line ınteractive alsam, kesinti olduğunda bilgisayara restart atmasından korktuğumdan online bakıyorum, önerileriniz nelerdir?

Simule edilmiş sinüs dalgası oluşturan değil gerçek sinüs dalgası çizebilen PSU alacaksın ki onlar daçok pahalı ve genelde ticari alanda kullanılıyorlar.
Çogumuzu evındekı PSU'lar simule edilmiş sinus grafiği çiziyor.

Simule edilmiş sinüs dalgası oluşturan değil gerçek sinüs dalgası çizebilen PSU alacaksın ki onlar daçok pahalı ve genelde ticari alanda kullanılıyorlar.
Çogumuzu evındekı PSU'lar simule edilmiş sinus grafiği çiziyor.
Öneriniz var mıdır ev ortamında kullanabileceğim, sessiz ve 2 3 dakika götürebilecek bilgisayarı güvenli kapatmamı sağlayacak ups ?

Öneriniz var mıdır ev ortamında kullanabileceğim, sessiz ve 2 3 dakika götürebilecek bilgisayarı güvenli kapatmamı sağlayacak UPS?

FSP'ya da infom bak.

Aslında bu şekilde tavsiye verilmez çünkü senin donanım bileşenlerinin güç tüketimini bilmem lazım.

2-3 dakika diyorsan 600 650 VA bile yeter ama ideali bence en az 800 VA dır.

Bu arada VA değeri 0.6 ile çarpılır yani 800 VA PSU aslında 800X0.6 =480 watt.
600 VA PSU aslında 600X0.6VA =360 wattdır.

Senın PC kaç watt çekıyorsa git bak işlemci ekran kartı vb gğç tüketımıne öna göre al.
Benim ekran kartı hayvan mesela 215 watt çekıoyr tam yükte.
O yüzde0 850 VA Tunçmatik UPS kullanıyor.

FPS inform Tunçmatik fiyatına göre iyi performan veriler.
FPS UPS diğerlerine göre 1-2 gömle daha iüst segment sayılır.

Bilgisayar, tv gibi icinde SMPS devresi olan aletler icin modifiye sinus yeterli olur. Pure Sinewave almaniza gerek yok. Sinus dalga sekli eski elektrik motorlari icin gerekli. Eski camasir ya da buzdolabli motorlari gibi. Hatta yeni nesil motorlar dahi ozel suruculeri ile calisiyor, onlarda bile gerek yok. Gerçek sinus olsun diye çok para harcamayin. Onun yerine ayni paraya daha fazla batarya, daha uzun çalışma suresi olan alet alabilirsiniz.

Satın alırken yazılım desteğini mutlaka öğrenin. Bazı modeller elektrik kesilince bilgisayarı düşük güç moduna alıp kullanım süresini uzatabiliyorlar. Hatta kritik seviye bataryada Hybernate e dahi sokabiliyorlar sistemi. Bunlar çok işe yarayan özellikler.

Son düzenleme:

Bunu kullanıyorum gayet memnunum. Bir iki kere elektrik gitti 20-30 saniye içinde kapatabildim bir sorun olmadı. 2-3 dakika götürüyor mu bilmiyorum yanlış bilgi vermeyeyim.

Yorumlarda birisi şöyle demiş, "Yaklaşık 240W anlık güç tüketimini 2 dakika 33 saniye sağladı, benim için gayet yeterli , normal kullanım esnasında 5 dakikadan fazla cihazları açık tutabiliyor."

Bilgin olsun.

Son düzenleme:
Bende bunu düşünüyorum memnun musunuz?

Evet sadece gece elektrik gidince bazen dart diye ötüyor o var onun dışında bayağı koruması etkin. PC kapanana kadar vakit tanıyor voltaj düşmelerinde hemen devreye giriyor. Çok memnunum özelikle fırtınalı havalarda. Aldığınıda youtubdan montaj videolarına bakın ufak bir ince ayrıntısı var basit bir şey ilk kez yapınca insan kafası karışıyor çünkü.

Evet sadece gece elektrik gidince bazen dart diye ötüyor o var onun dışında bayağı koruması etkin. PC kapanana kadar vakit tanıyor voltaj düşmelerinde hemen devreye giriyor. Çok memnunum özelikle fırtınalı havalarda. Aldığınıda youtubdan montaj videolarına bakın ufak bir ince ayrıntısı var basit bir şey ilk kez yapınca insan kafası karışıyor çünkü.
Satın aldım,dedikklerinize dikkat edeceğim.