Yandex ve Opera'nın tarayıcları sebeplerim ise Yandex Rus tarayıcısı olduğu için, Opera zaten demeye gerek yok.

Google'dan daha fazla veri toplayan Rus şirketi, zihniyetleri hiç değişmez bu tarz Doğu şirketlerinin :).

Chrome. Hele Manifest V3 sonrası. Esasında her türlü Google ürünleri.

Kişinin gizliliğini ihlal etmek için yaratılmış bir ürün. Google zaten Alphabet, yani bir reklam şirketi.

Buna Microsoft Edge de dahil.

Alternatifi yok maalesef. Firefox demeyin çünkü onun kadar donanım düşmanı bir tarayıcı görmedim.

Chrome alışkanlık olduğundan değiştiremediğim bir browser olmakla birlikte sanırım Yandex bu niye var dediğim türden bir tarayıcı.

Explorer, Windows 7'den oluşan bir nefret.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alternatifi yok maalesef. Firefox demeyin çünkü onun kadar donanım düşmanı bir tarayıcı görmedim.
Ben bu sentetik test sevdasını vesaire çok çocukça buluyorum şahsen. Chrome vs Firefox diyince aklıma PS3 vs Xbox 360 zamanları geliyor. Bunlarla uğraşmaya gerek yok bence.

Normal bir kullanıcı için tartışılması gereksiz şeyler. Sayfalar yeterince hızlı yüklensin, hardware video acceleration çalışsın, kişinin gizliliğini ihlal etmesin, yeter.

Ayrıca Firefox'u (sadece Firefox'u değil, normalde her tarayıcıyı) RAM üzerinden çalıştırın, WebRender ayarını açın (zaten açık), disk yazma süresini uzatın (SSD'nin ömrünü uzatmak için), bunlar yeterli.

Ha illa Firefox alerjiniz varsa Ungoogled Chromium var. Onun dışında Chromium tabanlı diğer Opera, Vivaldi, Brave gibi şeylere gerek yok bence. Firefox veya Ungoogle Chromium dışındaki opsiyonlar gereksiz bence.

Önemli olan 100 MB RAM kurtarmak veya sayfayı 0.2 nanosaniye daha önce yüklemek yerine online gizlilik ve özgürlük olmalı. Ben şahsen Manifest V3'ü yaratan bir şirketin tarayıcısını kullanmazdım. Özgür interneti öldürmek için yaratılan bir proje.

Bunu kullananlara bi' anlam veremiyorum, özellikle de PC tarafında...
G*ogle Chrome kullanıp Brave'i eleştirmek komikmiş açıkçası.
Chrome, mobil tarafında GMS ile birlikte çalışıyor; topladığı telemetri verilerinin haddi hesabı yok.

PC tarafında Manifest V2 uzantıları için desteği bile yok; yine çok fazla telemetri topluyor.

Brave ise GMS'siz çalışıyor, gereksiz özellikleri Flags üzerinden kapatabiliyorsun, Manifest V2 desteği var, vb...