Detaylar
Kim cevapladı?Physic
Üstün
Brave (gram stabilize değil, birçok sorun yaşayıp illallah ettirdi), Opera (neden olduğuna değinmeme gerek yok herhalde
)
En sevdiğim tarayıcı ise Google Chrome ve diğer saf Chromium forklari. Tek eksileri Google Pay yok.
En sevdiğim tarayıcı ise Google Chrome ve diğer saf Chromium forklari. Tek eksileri Google Pay yok.
Ben bu sentetik test sevdasını vesaire çok çocukça buluyorum şahsen.
Sentetik testle alakası yok dediğim şeyin, ben sırf Open Source diye onu da göz ardı etmiştim kullandığım sırada.
Ayrıca Firefox'u (sadece Firefox'u değil, normalde her tarayıcıyı) RAM üzerinden çalıştırın, WebRender ayarını açın (zaten açık), disk yazma süresini uzatın (SSD'nin ömrünü uzatmak için), bunlar yeterli.
Diske yazmayı kapattım ancak inanılmaz bir RAM kullanımı var. İlk açılışta 650 MB civarı tüketim ile başlıyor ve kullandıkça katlanarak 2 GB'ı aşan değerlere ulaşıyor. Direkt yapı olarak tarayıcının kendisinde sorun var.
Ayrıca Google Safe Browsing ile Google'a yine veri gönderiyor. Bunu zaten söylemiştiniz ama bende ayrı olarak about:config'te Google ile alakalı girdiler gördüğümde anladım.
Velhasıl şu tarayıcının şu kadar kaynak kullanımına katlanacağım hiçbir özelliği yok. Ayrı olarak WebView uygulaması yok. Bu da Android özelinde bir uygulamadaki linke tıkladığınızda sayfanın yine sisteme gömülü bir Chrome'da açılmasına neden oluyor. Bu iki başlılıkta direkt pil ömrüne etki ediyor.
Bu dediklerim Android özelinde olan şeyler. Onca kez denememe rağmen şunu net olarak söyleyebilirim ki Android'te Firefox kullanılmaz...
creazy
Başarılı
Chrome çünkü NVIDIA kartlarla kullanınca garip görüntü bozulmaları yaşatıyor sürekli.
Hocam, neden şu an Chrome kullanıyorsunuz?
dark_1234
Deneyimli
Reis Opera candır çok eski Nokia cihazlarda bile uyumlu düşük sistem cihazlar için birebir.
- Makaleler
- 23
Opera'yi ve Internet Explorer'i sevmem.
Liguori
Yetkin
- Makaleler
- 1
Android konusunda yorum yapamayacağım çünkü iOS kullanıyorum. Safari dışındaki her tarayıcı zaten WebKit kullanmak zorunda yani. Yani Safari dışında bir tarayıcı kullanmanın bir anlamı yok. Ben mesela iOS'te Firefox kullanmıyorum.Bu dediklerim Android özelinde olan şeyler. Onca kez denememe rağmen şunu net olarak söyleyebilirim ki Android'te Firefox kullanılmaz...
Chromium performans olarak Firefox'tan iyi mi? Evet. Bu bir gerçek. Ama dediğim gibi bence masaüstü bir cihazda bunlar o kadar tartışılması gereken şeyler değil. Ki zaten Firefox artık 32-bit desteğini sona erdirdi (Linux). Yani çok eski ve güçsüz cihazlardan bahsedemeyiz bile artık.
Ben şahsen ihtiyacım olduğunda Ungoogled Chromium kullanıyorum. Onun dışında günlük kullanımım hep Firefox.
Yeni konular
-
-
Elektronik Colorful CVN X870 Ark Frozen Wi-Fi V14 - 10.999 TL
- Niccolo Machiavelli
-
-
-